Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21607
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: wojteks » 2017-12-04, 12:48

Windows 10 64b, wersja 3.54 działa bez problemu.
Nie pomagam na PW!

Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1918
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: Chris-Kr » 2017-12-04, 20:34

wojteks pisze:Windows 10 64b, wersja 3.54 działa bez problemu.

Dzięki, to pomogło przynajmniej częściowo wyjaśnić sprawę.
Pod Windows 10 poprawnie działają wersje TNI aż po 3.64z6 (włącznie), natomiast począwszy od wersji 3.65z7 TNI już nie da się pod "dziesiątką" uruchomić!
Krzysztof

ligeza
Stały użytkownik forum
Posty: 73
Rejestracja: 2015-10-06, 09:50

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: ligeza » 2017-12-04, 21:08

U mnie wersja "3,65 Z35 test" działa bez problemu. Win 10, 64bit.

Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1918
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: Chris-Kr » 2017-12-05, 01:27

Najwyższa wersja jaka posiadam, to3.65z20, ale ona wyświetla mi komunikat taki, jak podałem.
Ze strony Autora ściągnąłem jakąś wersję testową wielkości 10 948 608 B datowaną na 20.11.2017, ale ona również zamiast się otworzyć, wyświetla tylko błąd, wiec nawet nie jestem w stanie odczytać numeru wersji.
Mógłbyś gdzieś wystawić do ściągnięcia tę Twoja wersję?
Krzysztof

ligeza
Stały użytkownik forum
Posty: 73
Rejestracja: 2015-10-06, 09:50

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: ligeza » 2017-12-05, 08:26


Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1918
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: Chris-Kr » 2017-12-05, 12:53

Właśnie z linku podanego w tamtym poście ściągałem wczoraj i ściągnęła mi się wersja testowa programu, wielkości 10 948 608 B datowana na 20.11.2017, która na moim Win10 Home 64 bit, nie działa.
Czy mógłbyś sprawdzić, czy ta Twoja wersja "3.65 Z35 test" jest tej samej wielkości i ma tę samą datę?
Krzysztof

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21607
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: wojteks » 2017-12-05, 14:33

Win 10 64b Pro, wersja TNI 3.65 Z35 test, plik exe ma 10 948 608 Bytes, data 20.11.2017 godzina 5:58.

Ściągnięta z podanego linku, uruchomiła się bez żadnego błędu.
Nie pomagam na PW!

Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1918
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: Chris-Kr » 2017-12-05, 16:24

Problem chyba nie jest łatwy i dotyczy nie tylko TNI, ale także innych programów:
https://www.google.pl/search?q=b%C5%82% ... 8AfS96WgDA
Krzysztof

jureczek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2017-12-17, 20:37

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: jureczek » 2017-12-17, 21:00

UWAGA TROJAN !!!
Po ściągnięciu paczki z programem Top_NetInfo i rozpakowaniu Kaspersky wykrył obecność wirusa o nazwie: Trojan-Downloader.Win32.Delf.kraw
Sprawdziłem go dodatkowo przy pomocy serwisu skanującego, który to potwierdził. Pod spodem umieściłem zrzuty z ekranu, na pierwszym zdjęciu pokazałem link z którego pobrałem Top_netinfo, na drugim zrzut z serwisu skanującego.
Obrazek
Obrazek

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6016
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: dzejk » 2017-12-18, 10:21

Najprawdopodobniej błędny wynik - instalka, którą pobrałeś ma prawie 5,5 roku. Sam post, który zacytowałeś ma 10 lat :)
Pobierz najnowszą wersję programu z linka parę postów wyżej.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5 / Orange free
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

gunio1991
Użytkownik forum
Posty: 31
Rejestracja: 2018-03-02, 20:07

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: gunio1991 » 2018-04-25, 11:55

Mam takie pytanie, bo nie wiem czy to wina oprogramowania i ustawień czy zwyczajnie sprzętu, otóż przy korzystaniu z modemu Huawei E3131s-2 prędkość internetu jest koszmarna, raptem 200kb/s, ookla pokazuje 2Mb/s max, gdzie oczywiście do nadajnika PLAY jest 500 metrów a na drugim modemie prędkość jest 15 razy wyższa, pamiętam że kiedyś na tym samym modemie prędkość była dużo wyższa.

Czy to top netinfo program i czy autorski play prędkość jest cały czas horrendalna i bardzo niestabilna, czy najprawdopodobniej jest to wina ustawień? Mam wybrane GSM/WCDMA i tutaj wszystko standardowo, co myślicie?

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2909
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: radius » 2018-04-25, 13:50

Ustaw wyłącznie WCDMA2100.

gunio1991
Użytkownik forum
Posty: 31
Rejestracja: 2018-03-02, 20:07

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: gunio1991 » 2018-04-25, 17:27

Tego nie probowałem, chciałbym ale modem strzelił focha i pokazuje że brak karty sim, CME 10 error chyba to był, a ta sama karta w telefonie działa i odbiera internet, zaś ta z telefonu działa w modemie.

gunio1991
Użytkownik forum
Posty: 31
Rejestracja: 2018-03-02, 20:07

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Postautor: gunio1991 » 2018-04-27, 14:53

radius pisze:Ustaw wyłącznie WCDMA2100.

Ok udało się przetestować, nie wiem czy na 100% dzięki tej zmianie ale trochę poprawił się stan połaczenia.
Kwestia, że ja kiedyś korzystałem z tego modemu na codzień i nie było takiej sytuacji, to samo miejsce, dostawca itd.
Wczoraj wieczorem było w 95% stabilnie i dobra prędkość, teraz nieco gorzej.


Wróć do „Internet komórkowy - Pozostałe zagadnienia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości