Play LTE - Klient OpenVPN nie działa

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ozz
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2018-03-06, 20:46

Play LTE - Klient OpenVPN nie działa

Postautor: ozz » 2018-03-06, 20:59

Cześć,
Wyrywam już resztki włosów więc może pomożecie.
Próbuje połączyć się z serwerem OpenVPN w firmie ze swojej sieci domowej.

Czy w poniższej konfiguracji to ma w ogóle szanse zadziałać.

Internet: Play LTE
Router: Huawei B525
Protokół: UDP
Port (standard): 1194
Ustawienia klienta:

Kod: Zaznacz cały

setenv CLIENT_CERT 0
dev tun
persist-key
cipher AES-128-CBC
tls-client
client
auth-user-pass
remote-cert-tls server
comp-lzo


Logi:

Kod: Zaznacz cały

Tue Mar 06 20:14:11 2018 OpenVPN 2.4.5 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [PKCS11] [AEAD] built on Mar  1 2018
Tue Mar 06 20:14:11 2018 Windows version 6.1 (Windows 7) 64bit
Tue Mar 06 20:14:11 2018 library versions: OpenSSL 1.1.0f  25 May 2017, LZO 2.10
Enter Management Password:
Tue Mar 06 20:14:14 2018 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]x.x.x.x:1194
Tue Mar 06 20:14:14 2018 UDP link local (bound): [AF_INET][undef]:1194
Tue Mar 06 20:14:14 2018 UDP link remote: [AF_INET]x.x.x.x:1194
Tue Mar 06 20:15:14 2018 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
Tue Mar 06 20:15:14 2018 TLS Error: TLS handshake failed
Tue Mar 06 20:15:14 2018 SIGUSR1[soft,tls-error] received, process restarting


i tak w kółko.

Logi na serwerze widze, cyklicznie dobijanie się bez efektu:

Kod: Zaznacz cały

TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22210
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: Play LTE - Klient OpenVPN nie działa

Postautor: ja.michal » 2018-03-08, 00:17

Zobacz czy masz na routerze taką opcję jak VPN Passthrough. Jeśli tak to ją włącz i zobacz jak będzie.

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8655
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Play LTE - Klient OpenVPN nie działa

Postautor: key » 2018-03-08, 08:51

W konfiguracji brakuje podania klucza TLS:

Kod: Zaznacz cały

tls-auth ta.key


Wróć do „Internet komórkowy - Pozostałe zagadnienia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość