Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3685
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: onken » 2018-06-12, 15:41

A nikt nie uczył kolegi że screeny robi się tylko okna programu a nie całego pulpitu ..??
Wypożyczę kartę do internetu, T-Mobile, taryfa biznesowa, całkowity brak limitu na prędkość i ilość danych. Koszt 49,99 zł miesięcznie. Kontakt na PW

MagicznyKrzysztof
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2018-06-07, 16:36

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: MagicznyKrzysztof » 2018-06-12, 18:12

Nie wiedziałem, że panuje tu taka zasada. Mam możliwość za pomoca jednego klawisza zrobić zdjęcie całego ekranu to takie też wstawiam. Zresztą wydaje mi sie, że wszystko jest czytelne i najważniejsze informacje zostały na nich ukazane.

makosuu
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2017-10-22, 19:55

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: makosuu » 2018-06-13, 17:01

@MagicznyKrzysztof a pasma 2600 nie masz u siebie? Pokaż też screena. I Windowsa aktywuj :D

MagicznyKrzysztof
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2018-06-07, 16:36

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: MagicznyKrzysztof » 2018-06-14, 20:00

Mam ale do najbliższego BTS-a gdzie teoretycznie powinni juz postawić lte play mam 2,5km. łącząc sie po 2600 po prostu nie łapie sygnału

tosiek
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 296
Rejestracja: 2012-03-24, 14:00
Lokalizacja: inąd

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: tosiek » 2018-06-18, 10:56

Jakby ktoś miał ten sam problem, że nie przełącza się tryb 3G pc ui to wystarczy wgrać nowszy usbloader (dla urządzeń od 02 - 03.2018 r.).
http://www.mediafire.com/file/ieba11t8t ... -02-03.zip

Podziękowania dla rust3028 z 4pda.ru
brak podpisu, tak jakby

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6234
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: dzejk » 2018-06-18, 16:17

Link obcięło, więc wrzucam też do siebie http://www.mediafire.com/file/iu9xskpdy ... 3.rar/file
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

v1ck
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2016-03-14, 09:55

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: v1ck » 2018-06-19, 10:55

Panowie, a czy ktos wgrywal firmware od DNA? z tego co widze ma obsługe bridge czego bardzo potrzebuje:
Obrazek

do pobrania tutaj:
https://www.dna.fi/documents/753910/853 ... 19c5d66efc

MagicznyKrzysztof
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2018-06-07, 16:36

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: MagicznyKrzysztof » 2018-06-20, 17:34

Czy taka np. antena:http://www.cybertech.com.pl/p173,antena-dualna-lte-a-4g-17dbi-mimo-1800-2600mhz.html będzie dobra, może polecicie coś innego?
Ponadto ciekawi mnie czy jeśli skorzystam z agregacji 2 pasm to internet stanie sie stabilniejszy? (chodzi mi o to czy będe mógł korzystać z aplikacji, gier podczas pobierania lub oglądania przez kogoś na 2 PC filmu? Czy moge dodatkowo ustawić w opcjach, ze część aplikacji lub 2 PC, przechodzić będzie tylko przez 1 antene?

makosuu
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2017-10-22, 19:55

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: makosuu » 2018-06-20, 17:49

Antena dobra, do pasm 1800 2100 2600. Agregacja zapewne zwiększy prędkość ale B315 nie agreguje pasm.

MagicznyKrzysztof
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2018-06-07, 16:36

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: MagicznyKrzysztof » 2018-06-20, 17:51

No 2 różnych nie ale powiedzmy 1800 w MIMO już tak. I właśnie moje pytanie czy to mi pozwoli uzyskać lepsza stabilność podczas dużego transferu danych?

makosuu
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2017-10-22, 19:55

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: makosuu » 2018-06-20, 19:30

Pewnie tak. LTE działa w MIMO 2x2. Antena wzmocni sygnał co przełoży się na lepszą stabilność.

polcad
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2018-06-25, 09:21

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: polcad » 2018-06-25, 10:22

Moze mi ktoś powiedzieć, czy ten router działa z Aero2 darmowym?
Czy obojętne jest czy kupie ten router używany po T-mobile czy po Plusie aby wgrać nowszy firmware? Zależy mi aby DyDNS działało.
Przydałaby sie tez ręczna selekcja pasma.
Router ma działać z Aero2 darmowym, Play lte, RBM.
Sprzętowo wszystkie są takie same?

makosuu
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2017-10-22, 19:55

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: makosuu » 2018-06-25, 11:31

Bierz z Plusa. W nim jest DDNS od NO-IP z tego pamiętam (ale musiałbym sprawdzić). Do niego nie trzeba FW wgrywać bo jest bardzo dobry. Po o ci DDNS skoro w sieciach komórkowych nie masz publicznego adresu jeśli go nie wykupisz (i w RBM oraz Aero2 tego się nie da zrobić)? Pasmo wybierasz z LTEWatchH. Sprzętowo to samo, tylko ten z T-MOBILE ma zasłonięte złącza (można odsłonić i wgrać FW).

polcad
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2018-06-25, 09:21

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: polcad » 2018-06-25, 12:21

Aero2 darmowe dziala na tym routerze?
A Aero2 dziala tez na MF283+ ?
Ktory lepszy?

makosuu
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2017-10-22, 19:55

Re: Huawei B315s-22 (PLUS) - wgrywamy niebrandowany firmware

Postautor: makosuu » 2018-06-25, 13:39

A czemu ma nie działać, zarówno na jednym jak i drugim? Oba mają swoje zalety i wady, sam sobie odpowiedz który lepszy. B315 ma gigabitowy switch, MF283+ WiFi 5 GHZ (bez AC), jeszcze kilka innych rzeczy.


Wróć do „Internet komórkowy - Pozostałe zagadnienia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości