Czy HWManager może podawać błędny kod BTS?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

kombinat
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2020-05-22, 16:54

Czy HWManager może podawać błędny kod BTS?

Postautor: kombinat » 2020-05-22, 17:04

Cześć wszystkim,

Mam problem - nie mogę namierzyć BTSa po kodzie z HWManagera.
Kod eNBID to 17703, ale nie mogę go znaleźć na mapie BTSearch. Czy jest jakaś baza gdzie można wyszukiwać nadajniki po eNBID? Może się łączę z jakimś odległym BTSem z centrum miasta? Z tym, że ciężko się przez wszystkie BTSy z centrum przeklikać bo tam są ich dziesiątki.
Lokalizacja to Przecław pod Szczecinem. Sieć Play.

kamil7430
Stały użytkownik forum
Posty: 139
Rejestracja: 2018-01-19, 11:40

Re: Czy HWManager może podawać błędny kod BTS?

Postautor: kamil7430 » 2020-05-22, 17:42

Możesz zapytać Pawrzes.
Huawei B315s-22, nju 100GB - 29zł/m-c, LTE2600; TP-Link TL-WR1043ND + Alcatel OneTouch L850V, Play InK50 NbL - 8,33zł/m-c, LTE2600


kombinat
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2020-05-22, 16:54

Re: Czy HWManager może podawać błędny kod BTS?

Postautor: kombinat » 2020-05-22, 18:51

To poczekam kilka dni, może faktycznie jakiś tryb serwisowy. Albo po prostu jakaś zmiana której jeszcze nie ma w BTSearch.

Pawrzes
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 193
Rejestracja: 2016-03-30, 17:43
Lokalizacja: Warszawa

Re: Czy HWManager może podawać błędny kod BTS?

Postautor: Pawrzes » 2020-05-23, 01:37

Szczecin, Cukrowa, dz. nr 3/5 - stacja z wszystkimi pasmami.
Pozdrawiam


Wróć do „Internet komórkowy - Pozostałe zagadnienia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości