Jak ustawic router TL-MR3420

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-10-24, 20:45

Dziś zakupiłem ROUTER TL-MR3420 z wgrana Gargoyle i modem E3272 HiLink i mam problem nie mogę tego skonfigurować aby działało /kupiłem kartę LTE play na testy / koledzy szukałem po forum podpowiedzi ale nie moge nic znajsc co by mi pomogło.Proszę moze ktos mi pomoże dla mnie to czarna magia .Mogę zapłacić jakby mi kto pomógł .

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 3898
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-10-24, 20:51

modem w kompie działa, tylko nie możesz go pożenić z routerem, tak ?
Poczytaj viewtopic.php?t=47271#p536696
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-10-24, 21:15

dokładnie z kompem działa z routerem nie

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-10-24, 21:46

dzieki za link ale »»nie mogę«« zmienic ustawienia Interfejs WAN: jest tylko Domyslny

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 3898
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-10-24, 22:36

jaka wersja gargoyle ?
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-10-25, 04:50

wersia.1.6.2.2 /42647/ Gargoyle

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2343
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: radius » 2016-10-25, 09:15

A z przeglądarki, gdy modem masz wpięty w USB komputera możesz wejść na adres 192.168.8.1.1? Jeśli tak to pokaż zakładkę Device Information. Może być jako znak zapytania w niektórych WebUI.

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-10-25, 15:00

Z przeglądarki gdy mam modem wpięty do komputera wchodzę z adresu http://192.168.1.1

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-10-25, 15:05

na ten adres nievmoge wejsc co napisałes 192.168.8.1.1

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 3898
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-10-25, 15:14

a panel routera tp-link pod jakim jest adresem ?
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-10-25, 15:36

router 192.168.2.1

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-10-25, 15:41

a nie dalbys rady mi pomóc Team Viewerem

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-10-25, 16:29

a nie dalbys rady mi pomóc Team Viewerem

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 3898
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-10-25, 16:33

Ciężko będzie to ogarnąć zdalnie. Masz w ogóle inne łącze ?
Zrób aktualizację do najnowszego gargoyle,
jeśli masz wersję v1 (patrz naklejka znamionowa pod routerem) to wgraj obraz https://www.gargoyle-router.com/downloa ... pgrade.bin
a jeśli v2 to https://www.gargoyle-router.com/downloa ... pgrade.bin
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-10-25, 16:41

tak mam inne łacze z netii słabe ale działa a router MR 3420 I modem E3272


Wróć do „Internet komórkowy - Pozostałe zagadnienia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości