Jak ustawic router TL-MR3420

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4396
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-11-06, 19:53

tak
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-09, 15:21

Dziś z konta Play 24 przeszedłem z tamtej taryfy na RBM5 doładowałem konto jak pisałeś za 30 zł ale nie widze tych 100gb czy ich trzeba jakimś kodem włączyć bo czytam wcześniejsze wpisy i juz zgłupiałem ? Tu sa zrzuty konta które zrobiłem
https://postimg.org/image/wocikkm4t/
https://postimg.org/image/t98nc9vpf/
https://postimg.org/image/5p62r15zz/

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-09, 15:26


dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4396
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-11-09, 17:01

tak
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-09, 17:14

i tak każdego miesiąca / 9 dnia / bo dzis jest 09.11. mam włanczac ta usługe i doładowywac tak ?

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-09, 17:28

a co zrobić z kasa ? bo jak będę co miesiąc doładowywał za 30 zl to troch się uzbiera a ja kartę mam włożona do modemu wiec jej nie wydzwonię ?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4396
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-11-09, 18:42

nikt Ci nie każe doładowywać co miesiąc za 30 zł. Masz mieć te 30 zł na koncie, aby włączyć darmowy LTE. Do tego jakiś mały pakiet danych musi być aktywny - teraz masz 1024 MB promocyjne w gratisie za doładowanie 30 zł. Ale za miesiąc ten pakiet przepadnie, więc będziesz musiał włączyć jakiś - najtańszy to 600 MB za 5 zł.
Problemy to mają Ci, co muszą doładowywać za 50 zł co 100 dni, aby przedłużyć ważność konta - im się robi skarbonka na koncie. Ale Ty masz rok ważności konta, więc masz spokój na trochę. Wystarczy, jak doładujesz za 5 zł co 30 dni, które wydasz na mały pakiet.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-09, 20:29

czyli rozumie ze na koncie muszę mieć zawsze 30 zł nie mniej i doładować np. za 5zł pakiet 600Mb i co miesiąc włączać darmowy internet LTE i mam 100 gb na miesiąc zarąbiście i rzeczywiście taniej niż zakup karty z allegro WIELKIE DZIĘKI I SZACUN KOLEGO.

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-15, 18:25

Mam jeszcze prośbę i pytanie abyś doradził mi /bratu/ zakup jakiegoś niedrogiego Routera do lte ma modem E 3372 , bo jak by kupił taki jak ja to wiadomo musi jeszcze jak ja kupić Huba .

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2510
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: radius » 2016-11-15, 18:29

TP-Link TL-WR1043ND. Tylko wydanie drugie lub trzecie. Nie pierwsze! Do tego najnowsze Gargoyle, czyli v1.9.1.2.

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-15, 19:10

On bez Huba będzie działał ?/ da rade ? a z moim modemem E 3272 tez będzie działał bez Huba ?? bo moze bym ja takowy sobie kupił ? lepszy jest o tego Routera co ja mam TL-MR3420 ?

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2510
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: radius » 2016-11-15, 19:16

U mnie działa bez. Chętnie bym Ci pokazał przeszło 600 godzin bez rozłączenia, ale wczoraj PGE akurat zabrała prąd i statystyki się skasowały.

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-15, 19:21

Aha to chyba sie z bratem zamienie jak mowisz ze dziala bez rozłaczen.Bo wycziłem uzywanu za 100 zł .A jak z zasiegiem po WIFI ? warto zamienic sie na niego ??

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2510
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: radius » 2016-11-15, 19:32

Podejrzewam, że za 100 zł to będzie v1.x, czyli ZŁY.

Nie znam lepszego routera jeśli chodzi o zasięg WiFi 2,4 GHz.

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-15, 21:49

z ta wersja będzie oki TL-WR1043ND v2 ?


Wróć do „Internet komórkowy - Pozostałe zagadnienia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości