Jak ustawic router TL-MR3420

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2336
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: radius » 2016-11-15, 21:53

Tak, z v2 i v3 będzie w porządku.

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-15, 22:05

dzieki

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-16, 17:14


Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 2784
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: onken » 2016-11-16, 22:25

Moze ktos chce WDR3600, lepszy, za 170 zl :-) ?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 3856
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-11-17, 09:05

wdr3600 nie jest lepszy :P
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2336
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: radius » 2016-11-17, 10:32

Miałem i nie polecam. Zasięg 2,4 w porównaniu do 1043 znacznie mniejszy. Na 5 GHz w N pchałem tyle co na 1043.

Jeśli inwestować w 5 GHz to już w 80 MHz AC.

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-18, 05:54

kupiłem ten co pisałeś mi przyjdzie w poniedziałek lub we wtorek odezwę się to może pomógłbyś mi go uruchomić i wgrać nowe oprogramowanie jak wspominałeś wcześniej będę bardzo ci wdzięczny .

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2336
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: radius » 2016-11-18, 09:32

Opis wgrania Gargoyle: http://tplink-forum.pl/index.php?/topic/4458-gargoyle-instalacja-powr%C3%B3t

Najnowsze FW: http://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/chaos_calmer/ar71xx

Ustawienia interfejsu ograniczają się do:

1. Konfiguracja/Podstawowa, sekcja "Internet / WAN", wybieramy połączenie "Modem HiLink/RNDIS"
2. Sekcja "Sieć lokalna /LAN", adres IP urządzenia zmieniamy na 192.168.2.1 (nie jest to konieczne dla niektórych modemów np. E3372)
3. Zapisujemy zmiany

Router będzie dostępny pod adresem 192.168.2.1. Interfejs wan powinien dostać np. adres 192.168.1.100 lub 192.168.8.100. Do konfiguracji modemu można się dostać wpisując w przeglądarkę www adres http://192.168.1.1 lub http://192.168.8.1.

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-21, 21:10

Wielkie DZIĘKUJĘ zrobiłem jak mi napisałeś wyżej wszystko działa jak należy .

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-21, 21:11

teraz testuje ten router czy będzie rwał czy chodził bez kłopotu ? napisze po testach .

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-22, 05:52

a czy w tym modemie E 3372 jest opcja ustawienia sieci Only LTE ? czy trzeba mu wgrać nowe oprogramowanie jak u mnie ?? jakby trzeba wgrać oprogramowanie konkretnie do tego modelu to podałbyś mi link skąd to pobrać ,

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2336
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: radius » 2016-11-22, 07:35

Którą wersję posiadasz? Podaj co masz pod klapką.

kraiccg4
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2016-11-20, 12:04

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: kraiccg4 » 2016-11-22, 09:16

Dokładnie, daj znać jaką masz wersję.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 3856
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-11-22, 11:10

jeśli S/N spod klapki (obok slotu karty sim) zaczyna się od L8F to masz e3372s, a jeśli od G4P to masz e3372h.
Pliki masz u mnie na mediafire, instrukcję już raz dostałeś.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

adamos25
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-22, 17:16

znalazłem tam takie dane e3372s-153 S/N L8FDW 14A24022679 czy to to ?? jak co to proszę daj link które oprogramowanie pasuje do niego wgrać to tak jak do mojego powinienem dać rade tyle ze nie wiem które ??


Wróć do „Internet komórkowy - Pozostałe zagadnienia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość