Jak ustawic router TL-MR3420

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4110
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-11-22, 17:25

tak, to jest to. A jakie masz w nim teraz ?
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-22, 17:47

nie wiem bo to brata a ja jutro bede u niego chodzi mi o najnowsze jakie jest do niego aby było sprawdzone i stabilne a nie wiem jak co jakie jest najnowsze ?? jutro to skoryguje ale w razie starego chciałbym mieć to nowe bo mam spory kawałek do niego

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4110
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-11-22, 19:38

Zobacz u mnie na mediafire, folder e3372s / hilink
Czym wyższe numerki w nazwie pliku, tym nowszy firmware:
ostatni to 22.300.09.00.00_M_AT_04
a webui 17.100.13.01.03_HILINK_Mod1.3
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-22, 19:43

a jak na ten twój mediafire, wejść ?? czyli to co napisałeś wyżej będzie do tego modemu pasować jak i webui ?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4110
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-11-22, 21:15

masz link w moim podpisie...
tak, te 2 pliki będą pasować.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-23, 06:00

patrze w te foldery twoje i nie wiem / nie widze/ trochę się boje które to jest to firmware: 22.300.09.00.00_M_AT_04 i webui 17.100.13.01.03_HILINK_Mod1.3 podałbyś mi dokładnie link do tych plików abym się nie pomylił i mu nie popsuł tego modemu wgrywając nie to oprogramowanie .

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21167
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: wojteks » 2016-11-23, 07:37

Jeżeli tak bardzo boisz się wgrywać to nie wgrywaj nic, takie ryzyko wgrywania.
Nie pomagam na PW!

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4110
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-11-23, 10:01

TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2397
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: radius » 2016-11-23, 11:05

1. ODŁĄCZ modem od komputera!

2. Za pomocą jakiegoś menadżera sprawdź czy nie pozostało nic z Huawei, np. Mobile Broadband HL Service. Jeśli jest to odinstaluj i usuń klucze rejestru. Uruchom ponownie system Windows.

3. Pobierz i rozpakuj te sterowniki, a następnie je zainstaluj (mbbServiceSetup):

https://mega.nz/#!mkBxVI7L!-mCn_bYQTpU0Gmi_uicLBgoECoPPMpfYHLVPtUdbOO4

4. Pobierz i zainstaluj te sterowniki (DriverSetup):

https://mega.nz/#!21p3SAJa!TCIOOfh5bb9GdfwuO4pYOP7y3mInuwc5U0lEYnWDWkc

5. Wygeneruj Flash Code za pomocą tej aplikacji:

https://mega.nz/#!Ps4GEZbR!J8cSUZw7WGvYIHMcfgyNJ-hC5WW2F0hUSouN1wqkp4w

- odczytaj DOKŁADNIE IMEI spod klapki modemu

- uruchom aplikację

- wpisz DOKŁADNIE IMEI

- wciśnij Calc

- skopiuj do pliku notatnika Flash Code

6. Pobierz zmodyfikowany soft:

https://mega.nz/#!65pVXCRZ!m72txpeDXyTxfEeL499Za5w1g91HRO_ytYLXtLXoeqc

7. Pobierz zmodyfikowane WebUI:

https://mega.nz/#!blhQSLzI!5ZP6tVN8F-ChE06aw6_7JPhJXA6YKqjKeb51EHPeMFE

8. Uruchom instalator softu, czyli: "E3372s-153_Update_22.300.09.00.00_M_AT_04". Jeżeli system Windows napotka konflikt wybierz: "Uruchom mimo to". Kliknij: "Rozpocznij".

a) jeśli zostaniesz poproszony to podaj wygenerowany wcześniej Flash Code

b) czekaj aż do momentu wyszukiwania urządzenia/portów - w tej chwili włóż modem do gniazda USB. Jeżeli otworzy się niedostępna strona internetowa: "http://192.168.8.1/html/switchProjectMode.html" zamknij ją. Obserwuj proces instalacji sterowników i działania narzędzia Huawei. Ono samo powinno wykryć urządzenie, zaktualizować soft i powiadomić po zakończeniu procesu odpowiednią informacją w oknie: "aktualizacja zakończona pomyślnie". Ci pozostaje tylko kliknąć: "Zakończ". Jeżeli uruchomi się strona: "http://192.168.8.1/html/index.html?version=X.X.X.X.X" nie zamykaj jej, ale cierpliwie czekaj na wczytanie się adresu: "http://192.168.8.1/html/home.html". Soft powinien być już nowy, ale WebUI stare o czym można przekonać się przechodząc do: "http://192.168.8.1/html/deviceinformation.html".

b) jeżeli instalator wyświetli błąd 10 użyj tych sterowników (mbbServiceSetup) [poprzednich nie musisz odinstalowywać]:

https://mega.nz/#!H94Q1YLJ!zGcdCnw3prR3AQ-TqgpK8aBGIyv523kEvAf0cN1mGdU

9. Po pozytywnie zakończonym procesie wgrywania softu zamknij przeglądarkę z w/w adresami i uruchom instalator WebUI, czyli: "Update_WEBUI_17.100.13.01.03_HILINK_Mod1.3"

a) wciśnij: "Rozpocznij".

b) zamknij: "http://192.168.8.1/html/switchProjectMode.html", które się otworzy w przeglądarce.

c) po pozytywnym wgraniu kliknij: "Zakończ".

10. Jeżeli wszystko się powiedzie to wczyta się strona: "http://192.168.8.1/html/home.html" tyle, że bez polskiego języka do wyboru. Daj znać i ktoś poda Ci sposób na jego odblokowanie.

12. Wcześniej jeszcze użyj skryptu: "inst_add_par" żeby odblokować dodatkowe opcje w WebUI.

https://mega.nz/#!nkZgRZqS!G09gofFKHksFf5WXnn5TMn2pnCo5lam9-jvDKTkjGcQ

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-23, 19:02

wielkie dzięki za instrukcje jak wszystko wgram odezwie się ?

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2016-11-24, 18:48

Wielkie dzięki za pomoc zrobiłem jak mi opisałeś i udało mi się wgrać to oprogramowanie co mi podesłałeś wszystko jest O.K , na tym starym Playowskim nic nie dało się ustawic i router go nie widział po wgraniu nowego wszystko OK i router go widzi .Jeszcze raz wielkie Ci Dzięki.Należy ci się Wielki Browarek .

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4110
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: dzejk » 2016-12-03, 20:13

adamos25 pisze:słuchaj ma pakiet 100 GB włączony do 09.12 to którego mogę doładować konto, aby miał cały czas prawidłowo wszystko działało ? Czy mogę wcześniej, czy po 09.12 ?


jak masz RWK, to nie ma to większego znaczenia kiedy.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

yaro11
Stały użytkownik forum
Posty: 117
Rejestracja: 2009-11-22, 11:06
Lokalizacja: stąd

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: yaro11 » 2016-12-06, 23:01

Polecam najnowszy firmware do tego routera,u mnie działa bardzo dobrze:
http://www.ofmodemsandmen.com/index.html
Pozdrawiam.

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2017-02-12, 11:02

Chciałem wszystkim co mi pomogli BARDZO PODZIĘKOWAĆ wszystko chodzi super wasze rady były naprawdę SUPER .Net jak i router działa tak jak mówiliście .

adamos25
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 156
Rejestracja: 2016-10-24, 20:32

Re: Jak ustawic router TL-MR3420

Postautor: adamos25 » 2017-02-17, 14:51

Kto mi powie o co tu chodzi , mój brat kupił karte RBM 5 na OLX i chciałem aby miał neta jak ja RBM wszystko zrobiłem jak u siebie i u niego niema rok ważności konta czy się nie da ??? czy coś źle zrobiłem ?? zrobiłem zrzuty .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Wróć do „Internet komórkowy - Pozostałe zagadnienia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości