Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4656
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2017-07-12, 08:52

RWK tylko z przeniesienia numeru z innej sieci.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

actimel10
Użytkownik forum
Posty: 28
Rejestracja: 2011-01-02, 17:33
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: actimel10 » 2017-07-16, 21:10

Zadzwoniłem na infolinię Fakt przeniosłem nr później za pomocą kodu *163# przeszedłem na RBM na kartę 5 i miałem ważność połączeń wychodzących tylko na 14 dni.Doładowałem za 50 zł i przedłużone konto o 100dni...Co robiłem nie tak,że nie ma RWK?

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 9072
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: matek451 » 2017-07-16, 21:15

Bo migracja przez Fakt już dawno nie zapewnia RWK. Teraz tylko migracja od innego operatora do RBM 7MNP w salonie Play, za to bonus https://www.redbullmobile.pl/sites/defa ... 2.2017.pdf aktywujesz, dostajesz RWK. Potem dopiero przenosisz na RBM na Kartę 5, RWK przenosi się na nową taryfę a dalej doładowanie, DIL itd
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

actimel10
Użytkownik forum
Posty: 28
Rejestracja: 2011-01-02, 17:33
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: actimel10 » 2017-07-16, 21:24

Dziękuję a szybką odpowiedź:)

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4656
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2017-07-16, 21:46

Pewnie kolega sugerował się początkiem tematu. Niestety administrator forum nie daje możliwości edycji postów po tak długim czasie, więc trzeba czytać temat od końca, aby być na bieżąco.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2583
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: radius » 2017-07-26, 15:23

A może 3 lata? :D

Nie ma nic za darmo.

Kupujesz starter za 9 zł.

Doładowujesz za 50 zł co 100 dni.

Aktywujesz co 30 dni darmowy pakiet.

Warunek: na sztywno wybrane LTE i zasięg Play.

raafuls
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2017-07-27, 08:35

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: raafuls » 2017-07-27, 09:06

matek451 pisze:Bo migracja przez Fakt już dawno nie zapewnia RWK. Teraz tylko migracja od innego operatora do RBM 7MNP w salonie Play, za to bonus https://www.redbullmobile.pl/sites/defa ... 2.2017.pdf aktywujesz, dostajesz RWK. Potem dopiero przenosisz na RBM na Kartę 5, RWK przenosi się na nową taryfę a dalej doładowanie, DIL itd


Witam, przenioslem nr z plusha w salonie play,aktywowalem bonus rwk, chce przejsc na taryfe rbm na karte 5 tylko nie jest dostepne "RBM na kartę" pod 163 jaki jest kod przejscia do rbm5 ??
Ostatnio zmieniony 2017-07-27, 09:37 przez raafuls, łącznie zmieniany 2 razy.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4656
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2017-07-27, 09:17

Pod *163# czasem od razu nie widać rbm5 i trzeba wybrać "8. Dalej" i tam już powinna być.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

raafuls
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2017-07-27, 08:35

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: raafuls » 2017-07-27, 09:25

Nie ma, a chyba juz wiem dlaczego, mowilem kobicie zeby przeniosla do rbm a na stronie play pokazuje "Formula play na karte" dzwonielm do niej i mowila ze mozna sobie przejsc z tego na redbull, zgadza sie ale tylko na energy, czy w salonie nie mają mozliwosci podczas mnp od razu do rbm ?? :| czy poprostu nie ogranięta kobita ??

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4656
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2017-07-27, 09:49

Nie ogarnęła albo zrobiła Cię w uja.
Teraz to tylko przejście do faktu i powrót do rbm5, ale rwk już nie dostaniesz.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

Bocian71
Początkujący użytkownik forum
Posty: 14
Rejestracja: 2016-11-20, 11:52

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Bocian71 » 2017-07-27, 10:36

account255 pisze:no spoko i co mam do tego wybrać ? szukam sprzętu max 200zł do internetu lte

Hej,
Zależy czego potrzebujesz od sprzętu.
Czy chcesz łączyć się z modemem przez wi-fi, czy np. kablem.
Ja potrzebowałem sieci po kablu, więc korzystam z połączenia 2 urządzeń:
- modem Huawei E3276s
- router Asus RT-N10U
Proste, acz działa już ponad rok.

PS. Będę zmieniał sprzęt, tak na dniach, więc gdybyś był zainteresowany sprawdzoną konfiguracją, pisz na priv. Obaj jesteśmy z wawy... W konfiguracji też pomogę.

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2583
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: radius » 2017-07-28, 11:39

Asusy nie lubią softu w modemie typu HiLink, więc na 99% będzie trzeba wgrać zwykły.

I Asus prosi się o Tomato.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4656
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2017-07-28, 12:07

Starszy model, ale działa bezawaryjnie, jeśli nie potrzebujesz mega prędkości, czy nowszych funkcji.
Tylko nie bierz wersji u-12. Raczej szukaj s-22, od biedy s-12, bo tylko na te wersje wgrasz soft z wyborem pasm w LTE.
Na żadnym z powyższych nie działają programy typu ltewatch, czy toolbox.
Dopiero na nowszym b315 chodzą oba i da się wybierać pasma.
Jak edytujesz post, to link się psuje, chyba że wrzucisz go w klamry [ url ]
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 + Redbull Mobile
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

Bocian71
Początkujący użytkownik forum
Posty: 14
Rejestracja: 2016-11-20, 11:52

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Bocian71 » 2017-07-28, 12:09

account255 pisze:
Bocian71 pisze:
account255 pisze:no spoko i co mam do tego wybrać ? szukam sprzętu max 200zł do internetu lte

- router Asus RT-N10U
A to nie jest z asusami tak że trzeba zmienić ROM ? Mają wystarczające zasilanie aby utrzymać router + modem ?


Hej,
Jak pisałem - zestaw działa bez problemu.
Problem z zasilaniem modemu to jest na pewno na TPlink MR 3420. Testowałem, nawet mam jeszcze ten router.
Asus śmiga bez żadnego problemu. FW oczywiście zaktualizowane do najnowszego dostępnego.

W kwestii prędkości - były czasy, że łącze śmigało ponad 30Mbit/s, ale chyba od pewnego czasu RBM zaczął przestrzegać regulaminu DIL, bo tną w okolicach 15 Mbit/s.
Na bezczela pisałem nawet reklamację - odpowiedzi były iż jest to prędkość "zgodna z regulaminem".
Druga sprawa - mieszkam w dziurze zasięgowej, widzę to po prędkości połączenia na komórce.

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2583
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: radius » 2017-07-28, 12:30

@account255 jakim telefonem testujesz?



Ile trzeba mieć minimum na koncie żeby aktywować darmowe LTE?


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: andix84 i 7 gości