Lte od T Mobile bez limitu danych

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

damian00716
Stały użytkownik forum
Posty: 78
Rejestracja: 2017-10-15, 16:12

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: damian00716 » 2017-11-14, 15:00

jeśli nie wybrałeś w skrypcie agregacji 2 zakresów to nie będzie LTE+


matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 9374
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: matek451 » 2017-11-14, 15:52

Niezły galimatias. Ogólnie na LTE1800 łączysz się z trzema różnymi BTS-ami NetWorks ,Traugutta 20, Rakszawa i Żółynia-Górska. Agregacja LTE1800+800 z tego ostatniego a samo LTE800 z Żółyni lub Głuchowa.
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

Drawiec23
Stały użytkownik forum
Posty: 52
Rejestracja: 2011-09-17, 14:37
Lokalizacja: Białobrzegi

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Drawiec23 » 2017-11-14, 19:24

@up
Obecnie router postawiłem w pokoju za ścianą skąd mam zasięg wifi na całym domu. LTE 800 z Głuchowa.
RSRP-93
RSSI- 69
RSRQ-10
Samym routerem pewnie więcej nie wycisne z tego nadajnika. LTE1800 bez anteny ciężko o dobre parametry sygnału. »»nie wiem«« czy bawić się w anteny zewnętrzne czy poprostu »»znaleźć«« dobry sygnał LTE 800+1800 tak jak wczoraj i poszerzyć zasięg Wifi. Tylko czym?

Pankiew
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2017-11-14, 21:09

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Pankiew » 2017-11-14, 21:25

Cześć
Ja jestem kolejnym który ma problem z tym internetem. Używam od tygodnia, wziąłem modem Huawei B529, zanim poczytałem wasze forum, teraz bym wziął tego za 1 zł. Ale ten też nie jest zły, bo przynajmniej na dach mogłem go zanieść.
A więc tak. Mieszkam w terenie zalesionym, oddalony od nadajników networks 2km w obydwie strony (2 maszty). Na każdym działa lte 800.
U mnie internet działa z zawrotną prędkością 1 MB/s. Jak dobije, bo przez większość czasu jest 0,5 mb/s.
Wynosiłem w sobotę modem na Komin. Tam złapałem 3 kreski zasięgu lte+. Prędkości ściągania to około. 4mb/s.
Najwięcej było raz 6.
Później znalazłem na forum aplikacje do wymuszania pasm. Modem dałem na okno. Zasięg 1 kreska. Działa tylko na lte 800 na innych pasmach brak zasięgu.
Mógłbym wynieść modem jeszcze raz na Komin ale dopiero w sobotę jakby było potrzebne, bo teraz jak przyjeżdżam to jest tak ciemno że nie widzę wyciągniętej ręki przed sobą.
Z komina masztu nie widzę za drzewami.

Jak myślicie, warto kupować antenę do tego? W mojej sytuacji coś by to zmieniło? Też znalazłem na forum atk-20. I wtedy musiałbym kupić 2. Pytanie tylko czy mogło by to coś dać, bo jak nie to może lepiej bawić się w aero2.pl lub może moja karta z RBM przerzucac w mojej i używać? Co myślicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

robertnik
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1207
Rejestracja: 2010-09-27, 17:05
Lokalizacja: Opole

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: robertnik » 2017-11-14, 21:45

Podaj lokalizację to to bardzo słabe parametry na 800MHz i 2km odległości

Pankiew
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2017-11-14, 21:09

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Pankiew » 2017-11-14, 21:52

A sory.. Myślałem że napisałem.
Grabówka, woj. Podlaskie.
Dom stoi po środku między nadajnikiem w Majówce, a Zasciankami.
Do lasu mam 15 metrów od drzwi, na szczęście nie w stronę nadajnika. W jego stronę jest 500 metrów pustego placu a dopiero potem 1,5 km lasu.
W komórce zasięgu nie mam prawie w ogóle (RBM).
Teść w Orange też narzeka że nigdy nie ma zasięgu. W sumie każdy narzeka kto nie przyjedzie.

robertnik
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1207
Rejestracja: 2010-09-27, 17:05
Lokalizacja: Opole

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: robertnik » 2017-11-14, 22:07

Jak to tu to nie masz daleko do BTSa. Ciężko uwierzyć w tak złe parametry. Prąd w BTSach wyłączyli, albo wszyscy sąsiedzi mają wzmacniacze GSM i tak skutecznie zagłuszają...

Pankiew
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2017-11-14, 21:09

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Pankiew » 2017-11-14, 22:09

Masz
9G5548G4+M9
W mapy wrzucisz i powinno adres pokazać, jak dobrze skopiowałem

robertnik
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1207
Rejestracja: 2010-09-27, 17:05
Lokalizacja: Opole

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: robertnik » 2017-11-14, 22:14

Komin masz nad linią drzew? Jak nie to musisz dorobić maszt.
A może modem popsuty. Przejedz się pod BTS i sprawdź parametry.

Pankiew
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2017-11-14, 21:09

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Pankiew » 2017-11-14, 22:24

Wątpię że popsuty, w końcu nowy z 6 razy użyty, chociaż kto ich tam wie.
Hmm. Komin nie jest nad drzewami. Jest troszkę poniżej. Najgorzej że dom ogólnie w takim lekkim dołku stoi. Maszt bts jest wyżej, ale jak staje na Komin to i tak go nie widać. Podjadę do tego btsu w sobotę lub piątek. Powinienem mieć wtedy czas.
A na obecną chwilę to co? Wygląda to jako tako czy lipa?

Szkoda że głupie Orange nie chce kabla podciągnąć, 1km im za daleko tylko dla mnie. A radiówka chyba też się nie opłaca?

robertnik
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1207
Rejestracja: 2010-09-27, 17:05
Lokalizacja: Opole

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: robertnik » 2017-11-15, 00:26

Maszty bywają wysokie

Obrazek

Ruter ma baterię, więc wybrać się 2km pod bts nie powinno być problemem.

Pankiew
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2017-11-14, 21:09

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Pankiew » 2017-11-15, 05:12

Hehe. No wiem,wiem. Tylko staram się nie używać ciągle słowa bts, antena bo jakoś mi nie pasuje takie powtarzanie :) ok. To jak już zajade pod niego to zrobię znowu takie screeny. Dzięki póki co.

amstat
Stały użytkownik forum
Posty: 75
Rejestracja: 2016-11-06, 18:56

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: amstat » 2017-11-15, 08:11

tired pisze:Dzień dobry wszystkim. Tydzień temu podpisałem umowę na nielimitowany internet domowy z routerem B525. Prędkości mam maksymalne nawet lepsze od deklarowanych (chodzi o wysył). Mam jednak pytanie z ciekawości przeglądam stronę z BTSami i w miejscu gdzie mieszkam jest ich kilka. Pierwszy 200m od mojego mieszkania ma T-mobile LTE2600 oraz Networks! LTE1800, kolejny nadajnik 400m od mieszkania ma T-mobile LTE800 oraz Networks! LTE1800. Czy nie powinienem odbierać LTE+ ?
Poco ci LTE+ jak twoja sieć ci daje limit do 60 Mb/s w PLAY takiego ograniczenia niema i cały czas śmiga LTE+wtedy jest sens kupno routera z agregacją a 60 mega wyciągniesz bez agregacji na modemie za 80 zł.

Obrazek

piotrzet
Użytkownik forum
Posty: 39
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2017-11-15, 08:32

A po co mu play jak ściągnie maksymalnie 100 GB a później lejek? Jeśli chce ktoś bez ograniczenia prędkości to jest i taka oferta w tmobile za 80zł i przynjamniej zasięg normalny a nie coś takiego jak w play


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: morfik, szrek i 6 gości