Lte od T Mobile bez limitu danych

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

grzesiek1242
Stały użytkownik forum
Posty: 57
Rejestracja: 2016-03-20, 01:32

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: grzesiek1242 » 2017-12-06, 17:50

tired pisze:Znowu ta sama awaria. YT muli, nie da się otworzyć niektórych stron np. mBank. Prędkość neta 60/17 Mb/s.

Też miałem ten problem ale tylko przez 1 dzień. Pomógł vpn.

Mariusz_DW
Stały użytkownik forum
Posty: 73
Rejestracja: 2009-03-20, 17:28
Lokalizacja: Lublin

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Mariusz_DW » 2017-12-06, 18:13

U mnie od kilku godzin strony mulą (speedtest śmiga), ale przez vpn nie ma problemów.

MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 292
Rejestracja: 2009-11-05, 15:48
Lokalizacja: POLSKA

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: MKwiatusz3K » 2017-12-06, 18:19

Właśnie miałem się pytać czy wam zamula Internet.
Speed test pokazuje 30 / 20 A YT tylko 144p i do tego zacina.
Strony też miłą. Przeoczyłem się na Orange i strony śmigam jak ta lala a Speed test pokazuje 40 / 10

grzesiek1242
Stały użytkownik forum
Posty: 57
Rejestracja: 2016-03-20, 01:32

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: grzesiek1242 » 2017-12-06, 19:17

Napisałem do t-mobile przez panel iboa. Pani oddzwoniła i powiedziała że akurat dzisiaj są problemy w całej polsce ale jeżeli po usunięciu usterki dalej będę miał problemy z pingiem lub prędkościami to żeby napisać jeszcze raz i wysłać im speedtesty.
Na następną fakturę mam dostać 50% rabatu.

tired
Stały użytkownik forum
Posty: 65
Rejestracja: 2017-11-14, 12:49

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: tired » 2017-12-06, 19:59

50% rabatu za to, że napisałeś przez iboa ?

maleko
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2017-11-03, 14:09

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: maleko » 2017-12-06, 20:14

Mariusz_DW pisze:U mnie od kilku godzin strony mulą (speedtest śmiga), ale przez vpn nie ma problemów.
Testujcie RÓŻNE serwery.

Na dziś polecam Orange z Wa-wy lub Poznania, niedawno Skynet i Netia z Wa-wy. Z Orange uzyskałem 0,1/0,1 Mb/s (potem powoli wzrosło do 1/2 Mb/s), ale z innych serwerów 5-10 Mb/s, po prostu znowu jakiś punkt styku jest zatkany.
PS. Co ciekawe ping 16-20 ms do Orange (nie tak jak kiedyś po 500 ms do Skynet) więc zatkanie jakieś inne.

grzesiek1242
Stały użytkownik forum
Posty: 57
Rejestracja: 2016-03-20, 01:32

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: grzesiek1242 » 2017-12-06, 21:06

tired pisze:50% rabatu za to, że napisałeś przez iboa ?

Napisalem przez iboa w zakladce kontakt. Babka zadzwoniła i mowila ze normalnie wszystko działa bla bla i że dzisiaj mają problem w całej polsce. Na koniec powiedziała ze przy nastepnej fakturze zaplace za net 50%.
Mam dostać sms jak naprawia wszystko i jezeli dalej beda problemy to mam wyslac speedtesty.

zearid
Stały użytkownik forum
Posty: 91
Rejestracja: 2014-08-18, 10:27
Lokalizacja: Poznań

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: zearid » 2017-12-06, 21:59

Mnie zastanawia co mają z siecia, że np YT ledwo w 144p działa normalnie a przez np VPN wbudowany w operę w 180 śmiga bez problemów

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 9504
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: matek451 » 2017-12-06, 22:12

Jak na niecałe 3 m-c oferty to kiepsko to zaczyna wyglądać. Kolejna awaria w ich wykonaniu, widać że nie ogarniają własnej sieci.No i ta archaiczna platforma bilingowa, ciągłe błędy w fakturach, kiepski BOK. To nie zmieniło się od lat. Wygląda ewidentnie na to że operator raczej nie jest przygotowany do świadczenia takiej usługi i nie spodziewał się takiego ruchu sieciowego bo sobie z tym nie radzi. Oferta dobra, tania ale jej działanie i obsługa zaczyna kuleć.
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

bartex03
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 342
Rejestracja: 2014-04-24, 08:42
Lokalizacja: Lublin

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: bartex03 » 2017-12-07, 11:56

Mariusz_ pisze:U mnie od kilku godzin strony mulą (speedtest śmiga), ale przez vpn nie ma problemów.



U mnie chodzi znośnie ale musze lawirować pomiędzy :LTE800 , 1800 a nawet UMTS.

UMTS zasuwa aż miło z tym że raz na kilka dni wywala z sieci i trzeba przelogować

O jakim vpn mówicie, czy T mobile coś udostępnia ?

grzesiek1242
Stały użytkownik forum
Posty: 57
Rejestracja: 2016-03-20, 01:32

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: grzesiek1242 » 2017-12-07, 12:59

bartex03 pisze:
Mariusz_ pisze:U mnie od kilku godzin strony mulą (speedtest śmiga), ale przez vpn nie ma problemów.



U mnie chodzi znośnie ale musze lawirować pomiędzy :LTE800 , 1800 a nawet UMTS.

UMTS zasuwa aż miło z tym że raz na kilka dni wywala z sieci i trzeba przelogować

O jakim vpn mówicie, czy T mobile coś udostępnia ?

Ja korzystam z vyprvpn. Każdy dobry vpn jest płatny.

bartex03
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 342
Rejestracja: 2014-04-24, 08:42
Lokalizacja: Lublin

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: bartex03 » 2017-12-07, 13:04

grzesiek1242 pisze:
bartex03 pisze:
Mariusz_ pisze:U mnie od kilku godzin strony mulą (speedtest śmiga), ale przez vpn nie ma problemów.



U mnie chodzi znośnie ale musze lawirować pomiędzy :LTE800 , 1800 a nawet UMTS.

UMTS zasuwa aż miło z tym że raz na kilka dni wywala z sieci i trzeba przelogować

O jakim vpn mówicie, czy T mobile coś udostępnia ?

Ja korzystam z vyprvpn. Każdy dobry vpn jest płatny.


Ok ale jaka jest logika ze przez vpn chodzi lepiej niz bez..

Mariusz_DW
Stały użytkownik forum
Posty: 73
Rejestracja: 2009-03-20, 17:28
Lokalizacja: Lublin

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Mariusz_DW » 2017-12-07, 13:21

Nie wiem, jaka jest logika i gdzie im się to zatyka. Przez vpn chodzi. Korzystam z vpnonline.

MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 292
Rejestracja: 2009-11-05, 15:48
Lokalizacja: POLSKA

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: MKwiatusz3K » 2017-12-07, 20:25

Mam pytanie czy ten router od T-mobile ma wbudowaną jakaś blokadę innej sieci?
Włożyłem kartę Play i mam taki komunikat
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

piotrzet
Stały użytkownik forum
Posty: 89
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2017-12-07, 20:50

Nic nie da się odczytać jaki masz ten komunikat? Simlocków na pewno nie ma jeśli to blokada IMEI


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości