Lte od T Mobile bez limitu danych

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

piotrzet
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 591
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2018-02-12, 16:40

Zgadzam się. Natomiast bardziej ciekawi mnie jak ktoś przesłał 3,2TB danych w play skoro tam jest lejek. Wielka szkoda że tmobile nie podaje takich danych
[img]http://www.speedtest.net/android/3482178945.png[/img]

xander21
Stały użytkownik forum
Posty: 78
Rejestracja: 2010-12-24, 16:57
Lokalizacja: Kaszuby

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: xander21 » 2018-02-13, 18:54

Koledzy, Kilka GB dziennie razy miesiąc to 300-500GB miesięcznie. Tyle wynosi zapotrzebowanie kilku osób, które oglądają filmy na YT i przeglądają stronki. To nie jest wcale dużo. Strony i filmiki dużo ważą. Oczywiście nie rozumiem ludzi co po kilka TB ściągają. To już jest przeginka :(

ktry
Stały użytkownik forum
Posty: 50
Rejestracja: 2017-09-15, 19:51

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: ktry » 2018-02-13, 23:06

Ok 300 Gb w miesiącu. Cztery osoby ,3 komputery ,4 telefony i telewizor. Jak bym sam korzystał to 100 by było dużo za dużo i wybrał bym RBM ,bo tańsze. Żadnych lejków ,FUP uw ITP. Pełen luz i prawdziwy bez limit.
Nie polecam ,bo jak wszyscy się przeniosą do Tmobile ,to będzie obraz nędzy i rozpaczy ,tak jak jest teraz w Plusie.

adirm
Stały użytkownik forum
Posty: 52
Rejestracja: 2014-10-17, 07:34
Lokalizacja: okolice Wrocławia

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: adirm » 2018-02-14, 09:34

ktry pisze:Nie polecam ,bo jak wszyscy się przeniosą do Tmobile ,to będzie obraz nędzy i rozpaczy ,tak jak jest teraz w Plusie.


Coś w tym jest, ostatnio robiłem testy Plusa, mam do nadajnika 1,5km (widzę go z okna). Od pół roku działa tam 2600 i między 16-23 transfery na poziomie 2-3mbit/s, koło godziny 1 w nocy miałem już 90 mbit/s. Dramat. Oby T-mobile nie spotkał taki los.
Play LTE, T-Mobile LTE, Plus LTE, Cybertech 1800-2100 MIMO

MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 306
Rejestracja: 2009-11-05, 15:48
Lokalizacja: POLSKA

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: MKwiatusz3K » 2018-02-14, 09:53

Wszystko zależy od lokalizacji nie ma reguły że t mobile musi kucnac czy inna sieć.
Opiszę wam swoje obserwacje z miejscowości o ludności pod 10tys
Mamy 3 maszty telekomunikacyjne w 2 częściach miasta czyli najlepiej jak są da bo zasięgiem objęte jest całe miasto i okolice na kilka kilometrów.
Do niedawna najlepsza siecią był Orange ale ma tylko jeden nadajnik na którym jest 800mhz to samo z T-mobile i 2 nadajniki z 1800. Na jednym z którego korzystam z tylko 1800 jest kaszana Internet kilka Mb/s. Sieć w ciągu 2 lat pogorszyła się. T-mobile działa ok ale z jednego nadajnika do którego sygnał mi nie sięga za względu na mieszkanie w inna strona niż maszt.
Plus ma 1 nadajnik z 800 i 1800 i na nim jest nedza w porywach do 20Mb na 2 maszcie jest tylko 1800 i tam hula do 80Mb.
Play od 2mc mamy na 2 naszych. Na pierwszym działa tylko 1800 i tam net chodzi jak krew z nosa po kilka Mb. Na nowym nadajniki za moim oknem odpalił lte 800, 1800, 2100 i 2600 więc wszystkie nadajniki i tu zdarzało mi się osiągnąć ponad 200Mb ale jest to nowy nadajnik nie obciążony jeszcze.
Mnie osobie ie ratuje to że jestem w zasięgu 3 nadajników T-mobile na paśmie 800 ale oddalonych ok 5km od mojej lokalizacji, dzięki temu mam u siebie net z prędkościami ok 10Mb co mi wystarcza jak »»na razie««. U matki którą mieszka 2km dalej jestem w zasięgu drugiego nadajnika T-mobile z pasmem 800 i 1800 i tam cały dzień prędkość nie spada poniżej 40Mb a często jest Max dla mojego planu 60Mb.
U nas robotę robi jeszcze kablówka i sieci radiowe których mamy aż 3 w okolicy i ludzie z nich korzystają na wiasch w pobliżu dzięki temu pasmo 800 jeszcze nie siadlo.
Radiowo mają spoko ofertę Max 20Mb za ok 8
70zl więc ludzie biorą i mają pewność Internetu. A ci ci mają kablówki nie zrezygnują z neta 100Mb w cenie 40zl bo kto by zrezygnował ze światełka :)

Liczę w ni3dalekiej przyszłości że T-mobile odpali wreszcie te lte 2600 i będę mieć stabilne 60Mb

netmaniak
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2013-09-26, 15:53
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: netmaniak » 2018-02-16, 11:12

Rozmieszczenie anten operatorów to podstawa.

snuffy
Początkujący użytkownik forum
Posty: 15
Rejestracja: 2017-09-18, 19:36

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: snuffy » 2018-02-16, 21:21

Mówię w końcu spróbować tego LTE od tmobile - w każdym razie lepsze to niż badziewny ADSL od orange, który - często się dławi i prędkość 6Mb, zadowalająca nie jest. Pierwsze wrażenie powiem wam super w porywach do 24Mb w południe teraz - zależy od hostingu na speedteście od 15Mb w górę. Upload tak samo blisko 20Mb ciągle się trzymie. Dość dobrą chyba lokalizację mam szkoda tylko że pasmo 800, ale widzę w pozwoleniach, że są plany na 1800 2100 i 2600. W linii prostej jakieś 1.5km do BTSa mam. Zasięg w domu na piętrze 4-5 kresek co jakiś czas tak skacze mniej jak na razie nie było. Tak wyglądają parametry https://scr.hu/P837mN RSRQ ciągle skacze od -6 do -20 SINR trzyma się od 10 do 20 czasami reszta raczej stała. I pytanie mam czy racjonalnie mogę o tym myśleć - router H B525s ma możliwość tych 2ch anten dodatkowych, raczej te od zwykłego routera ( nie znam się na tym aż tak bardzo ) nie podłącze, więc pewnie trzeba jakąś inna antenę aby stałe 5 kresek mieć czy raczej kokosów się nie spodziewać?

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 11258
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: matek451 » 2018-02-16, 21:57

BTS LTE800 T-Mobile Krzynowłoga Mała, parametry sygnału bardzo dobre, prędkość zalezy od obciążenia twojego sektora na BTS-ie. Inny z TE800 w Piastowie. Na inne pasma póki co bym nie liczył. antena zewnętrzna wiele nie zmieni, wystaw B525 za okno i zrób testy sygnału i speedtest.
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

snuffy
Początkujący użytkownik forum
Posty: 15
Rejestracja: 2017-09-18, 19:36

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: snuffy » 2018-02-16, 22:45

Czyli powinienem się cieszyć z tego co jest jednym słowem.

snuffy
Początkujący użytkownik forum
Posty: 15
Rejestracja: 2017-09-18, 19:36

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: snuffy » 2018-02-17, 13:52

Nie mogę zedytować wyższego postu. Czy jest jakieś źródło - strona etc. gdzie są zapowiadane jakieś inwestycje właśnie tmobile?

piotrzet
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 591
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2018-02-17, 14:53

Nie ma takiej strony możesz pytac dokładnie przez email w konkretnej lokalizacji
[img]http://www.speedtest.net/android/3482178945.png[/img]

snuffy
Początkujący użytkownik forum
Posty: 15
Rejestracja: 2017-09-18, 19:36

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: snuffy » 2018-02-17, 16:22

Super dzięki za odpowiedź. Mam mimo wszystko jeszcze parę pytań. Sprawdzę pierw sam podjeżdżając pod BTS w różnych godzinach jakie są transfery jeśli byłyby większe spróbowałbym z antenami. I tutaj parę pytań:
1. Do huawei B525s na pasmo 800 jakie anteny/antenę byście polecili?
2. Taka mała zagwozdka. Powinienem mieć możliwość sprawdzenia przyszłych faktur, danych usługi w panelu Tmobile - chodzi mi o ich stronę internetową, gdzie także jest możliwość zmiany taryfy. Głównie chodzi mi o dostęp w celu obczajenia faktur / opłaty, poczta lubi u mnie płatać figle. Założyłem konto "mój tmobile" i jest tam tylko jedna opcja - dodaj numer. Wpisuje nr usługi ( jej nr telefonu ), który mam na umowie i pokazuje, że takiego nr nie ma. Czy coś robię źle? Czy po prostu jeszcze system nie przetrawił moich danych i będzie to dostępne za jakiś czas?

Griszah
Początkujący użytkownik forum
Posty: 7
Rejestracja: 2018-02-17, 19:15

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Griszah » 2018-02-17, 19:28

Witam wszystkich,
w grudniu zeszłego roku testowałem w swoim domu pożyczony ok kumpla Internet Domowy od T-mobile (karta+ modem).
Działało to bardzo sprawnie prędkości pobierania w nocy i rankiem dochodziły do 60Mb/s, popołudniu i wieczorem zdarzały się spadki do 40-30Mb/s. Prędkość wysyłania praktycznie niezmienna przez całą dobę 30Mb/s. Mieszkam pod miastem do nadajnika Networks mam jakieś 700m, sygnał bardzo dobry. Prywatnie mam też telefon w Orange, w testach wychodzi podobnie, korzystam z tego samego nadajnika.
Testy wykonywałem poprzez strony typy speedtest.net, oraz na kliencie torrent.
Właśnie przymierzam się do przejście na tą ofertę od T-mobile, jednak doszły mnie słuchy że blokują ruch P2P. Rozumiem, że wprowadzili to teraz nie dawno, bo jeszcze w grudniu nie było żadnej blokady.
Czy spotkaliście się że Wasz Internet Domowy w T-mobile zblokował ruch P2P?

Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3761
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: onken » 2018-02-17, 19:58

Myślę że nie blokują ale mogą sztucznie limitować prędkości.

Chociaz 60 Mb jakie możesz osiągać w tej ofercie to dup... nie urywa ;)

Griszah
Początkujący użytkownik forum
Posty: 7
Rejestracja: 2018-02-17, 19:15

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Griszah » 2018-02-17, 20:05

onken pisze:Chociaz 60 Mb jakie możesz osiągać w tej ofercie to dup... nie urywa ;)

Możesz rozwinąć ?
Masz jakąś lepszą propozycję?

Z tego co się orientuję to ta oferta jest na 60Mb/s i tyle było.
W chwili obecnej mam radiówkę 5 GHz niby 30Mb, a faktycznie wieczorami są zjazdy do 10Mb a czasami całkiem zrywa mi sygnał - mam już dość tej radiówki chcę zerwać umowę.

onken pisze:Myślę że nie blokują ale mogą sztucznie limitować prędkości.

A czy jest tutaj ktoś komu zblokowali P2P?


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość