Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6175
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-03-03, 20:48

A czytałeś pierwszą stronę ?
Numer z play możesz przenieść do fakt mobile, a potem zmigrować do red bulla na taryfę rbm5. Wtedy będziesz doładowywał za 50 zł co 100 dni.
Przy przeniesieniu numeru z innej sieci do red bulla na kartę dostajesz pierwszy rok ważności konta, dzięki temu znacząco spada utrzymanie konta.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: toom189 » 2018-03-03, 21:31

Jako że mam w NJU ale mam go już dosyć tego zrywania połączenia co około 8 minut, przeniósł bym sobie to albo kupił starter na stacji z puszką bo widziałem na Orlenie.
To jak tam jest z kosztami ? Doładowuje za 100 mam 150 dni ważności tak ? i kosztuje mnie to 5 zł miesięcznie pakiet 600mb a reszta to darmowe LTE ? lejek po ~100gb ?
Obrazek

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3643
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: onken » 2018-03-03, 21:34

Lepiej doładować 2x za 50 i masz 200 dni :)

Oczywiście w odstępach 100 dniowych

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6175
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-03-03, 21:49

Kurczę, już nawet mi się nie chce tego wyjaśniać po raz n-ty. Poczytaj temat, choćby od końca, a znajdziesz odpowiedź.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: toom189 » 2018-03-03, 23:53

Poczytałem już wszystko wiem.
Obrazek

gunio1991
Użytkownik forum
Posty: 37
Rejestracja: 2018-03-02, 20:07

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: gunio1991 » 2018-03-12, 10:03

Czy ma to znaczenie z której sieci, oprócz play oczywiście, kupię starter i przeniosę numer do RMB w salonie PLAY?

I czy nadal jest różnie z salonami i nie każdy jest w stanie przenieść mnie do RBM5? Chociaż wyczytałem też tutaj że jest to nieoficjalna migracja i mogę ją zrobić samemu. Czyli wystarczy uprzednio zarejestrowany numer w innej sieci, przenieść do RMB w salonie Play i resztę jestem w stanie sam kodami zrobić czyli przejść na RMB5 np.na play24 itd, tak? Bo tak wyczytałem z tematu.
Ale ze względu na DIL lepiej poczekać do końca miesiąca?

3G_
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 637
Rejestracja: 2005-10-26, 16:07
Lokalizacja: ERW / WPI

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: 3G_ » 2018-03-12, 18:41

Sieć nie ma większego znaczenia, mają tylko zgadzać się dane. Podobno Plus tam czegoś nie wpisywał kiedyś, nie wiem jak teraz. Przenosiny z Orange i T-Mobile idą bez problemu.
Nie każdy salon Cię przeniesie do RBM, zgadza się. Resztę nie do końca zrozumiałeś... Numer przenoszą Ci tak czy inaczej do RBM7 MNP (nie ma innej możliwości, na pewno nie przeniosą Cię do RBM5). Zawsze. Tylko w RBM7 MNP nie ma DIL. Migrujesz więc do RBM5.
Obrazek

gunio1991
Użytkownik forum
Posty: 37
Rejestracja: 2018-03-02, 20:07

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: gunio1991 » 2018-03-12, 19:13

Zrozumiałem tylko chyba nie najlepiej to napisałem. Muszą mnie przenieść do RMB, poźniej mogę sam zmienić taryfę, jeśli nie będą w stanie to zostaje mi kupić starter na Orlenie np. i zarejestrować go w salonie play?
Zanim kupię starter chyba warto się dowiedzieć czy w ogóle będą mnie mogli przenieść, najbliżej mnie jedynie 2 salony, inne kilkadziesiąt kilometrów.

O sieć pytałem ze względu na ostateczny kształt przeniesienia, nie chodziło mi oczywiście o bonusy za przeniesienie, tylko tym co po tym.

3G_
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 637
Rejestracja: 2005-10-26, 16:07
Lokalizacja: ERW / WPI

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: 3G_ » 2018-03-13, 12:29

Zgadza się. Jeśli masz już jakiś numer w Play to możesz zarejestrować przez Play24 albo telefonicznie.
Obrazek

Dyzson
Początkujący użytkownik forum
Posty: 16
Rejestracja: 2016-09-19, 18:03
Lokalizacja: Łódź

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Dyzson » 2018-03-17, 12:56

Siemka.
Używam już DIL'a kupę czasu.

Od wielu miesięcy po prostu doładowuję kartę za 50 zł i tyle.
Moje pytanie brzmi, czy są jakieś nowe patenty/sposoby na osiągniecie dłuższej ważności konta?

Czy najbardziej opłacalne to 50 zł = 100 dni?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6175
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-03-17, 13:09

Przeniesienie numeru z innej sieci do red bull na kartę daje pierwszy rok ważności konta. Tyle, że ciężko znaleźć salon play, który zrobi te przenosiny.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

Dyzson
Początkujący użytkownik forum
Posty: 16
Rejestracja: 2016-09-19, 18:03
Lokalizacja: Łódź

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Dyzson » 2018-03-17, 14:02

Walą głupa czy po prostu nie maja kart?

Ps. zawsze przenoszony numer do RBM ma domyślnie ofertę "RBM na Karte 5" czy tego tez trzeba pilnować?

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3643
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: onken » 2018-03-17, 14:03

Nie ma, ma za to zawsze RBM7 MNP.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6175
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-03-17, 14:04

Wg mnie walą głupa, bo im się to po prostu nie opłaca.
Przy przenosinach zawsze dostajesz taryfę rbm7 mnp. Na niej włączasz kodem rok ważności konta i po jego aktywacji zmieniasz taryfę na rbm5.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

Dyzson
Początkujący użytkownik forum
Posty: 16
Rejestracja: 2016-09-19, 18:03
Lokalizacja: Łódź

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Dyzson » 2018-03-17, 14:25

A no tak, racja. Dzięki..
Myślałem ze RWK już nie oferują, ze to było promocja czasowa.. A tu proszę.


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości