Fakt i red bull to wirtualni operatorzy playa.bolu pisze:Czy można przejść z faktu na RBM7 jakimś kodem czy trzeba iść do operatora?
Taryfa RBM7MNP jest zarezerwowana dla przenoszących numer z innej sieci niż play, np. orange, plus, t-mobile.
Moderator: Moderatorzy
Fakt i red bull to wirtualni operatorzy playa.bolu pisze:Czy można przejść z faktu na RBM7 jakimś kodem czy trzeba iść do operatora?
Dostałeś bonus 1 GB ważny 30 dni. Przed końcem terminu musisz uruchomić jakiś pakiet internetowy i pilnować aby był aktywny i niewyzerowany.szrek pisze:Właśnie dzisiaj zmieniłem na RBM5 doładowałem 30 zł.... konto ważne do 16.02.2018.
Dziś ostatni dzień promocji w orange z rejestracją numerów na kartę - bonusy na nich aktywować można do 60 dni od rejestracji, więc jak ktoś pomyśli, to ma neta na 3 miesiące po 5 zł.szrek pisze:Tylko oferta w orange [mi chodzi przede wszystkim internet LTE do 100 GB] jest beznadziejna.
Na testy wykorzystałem karty właśnie w ten sposób....z orange miałem dwie karty i jedną właśnie przeniosłem numer do RBM a druga jest jeszcze ważna do 15 marca.dzejk pisze:Dziś ostatni dzień promocji w orange z rejestracją numerów na kartę - bonusy na nich aktywować można do 60 dni od rejestracji, więc jak ktoś pomyśli, to ma neta na 3 miesiące po 5 zł.szrek pisze:Tylko oferta w orange [mi chodzi przede wszystkim internet LTE do 100 GB] jest beznadziejna.
Kupiłem kartę w Orange ok. miesiąc temu i zarejestrowałem w Orange.Jak skończy mi się miesięczny bonus w Orange to idę do salonu Play i mówię, że chcę przenieść numer do RedBull na kartę. Czy w salonie Play'a mogą być z tym jakieś problemy?dzejk pisze:Zarejestrowany numer na kartę w orange niesiesz do salonu play i prosisz o przeniesienie do redbull na kartę. Jeśli mają odpowiednie startery to przenosiny trwają tylko 24h. Po aktywacji startera w redbullu sprawdzasz, czy dostałeś promocyjne 200 zł, 20GB i rok ważności konta - chyba smsy przychodzą. Potem dobrze jest odczekać kolejną dobę, aby się to ułożyło na serwerach playowych
Teraz możesz migrować do finalnej taryfy rbm5 za pomocą kodu *163#
- wyskoczy menu, gdzie będzie musiał wybrać numer tej taryfy, jeśli jej nie będzie na liście, to wybierz 8. dalej, tam musi być. Tyle - będzie DIL i RWK.
Czy to wszystko?dzejk pisze:odczekaj do jutra - przeniesienie numeru z reguły trwa 24h. Jak stary starter orange przestanie działać, to zmień na ten z red bulla.
Bonus za przeniesienie numeru najprościej włączyć krótkim kodem ussd: *111*340*1#
Dostaniesz pierwszy rok ważności konta, 200 zł na rozmowy oraz 20GB neta. Bonusy są ważne 60 dni.
https://www.redbullmobile.pl/obsluga-kl ... to-proste/
Czekasz na potwierdzenie włączenia smsem. Nie śpiesz się - warto odczekać dobę.
Wykorzystujesz bonusy (bo je stracisz, zostanie tylko RWK) albo od razu zmieniasz taryfę na Red bull na kartę 5 (RBM5), także krótkim kodem: *163#
pokaże się menu, gdzie trzeba wybrać tą taryfę - gdyby nie było jej na liście, to daj 8. więcej. Po potwierdzeniu włączenia taryfy smsem, możesz doładowywać konto za 50 zł, krótki kod: *100*twój_kod_doładowania#
W gratisie za to doładowanie dostaniesz mały pakiet 2GB ważny 100 dni.
Darmowy internet LTE (w skrócie DIL) włączasz krótkim kodem: *111*480*1# lub przez play24 (dłużej trwa przetwarzanie).
Pakiet jest ważny 30 dni. Gdy się wyłączy, zacznie schodzić transfer z małego pakietu. Jak i on się wyzeruje, to włączy się lejek 16 kbit/s, czyli praktycznie brak neta. Wtedy trzeba kupić kolejny mały pakiet danych, np. najtańszy 600MB za 5 zł na 30 dni, krótki kod: *111*547*1#
Potem można włączyć DIL, jak wyżej. Gdybyś nie wyzerował małego pakietu (jego stan sprawdzisz przez kod *107#), to wystarczy włączyć sam DIL.
Po 100 dniach, gdy straci ważność mały pakiet danych 2GB z doładowania, wystarczy kupować ten 600MB za 5zł, a następnie włączać DIL.
Inne przydatne kody https://www.redbullmobile.pl/przydatne-kody/
Powyższa instrukcja jest klepana praktycznie na co drugiej stronie w tym temacie, ale co mi tam...
Dzięki...czyli rozumiem w następnym miesiącu i kolejnych doładowanie dwa razy po 5 zł i aktywacja darmowy LTE ?matek451 pisze:@szrek mylisz się koszt to 30 zł za pierwsze doładowanie + 11 doładowań po 5 zł i zakup pakietu 600MB za 5 zł co m-c.
No dokładnie, w Playu tylko Pani się zapytała kiedy zarejestrowałem (przenoszony) numer no to powiedziałem że "dzisiaj", tak na prawdę było to 2-3 minuty wcześniej (ale to w sumie powiedziałem prawdęonken pisze:W tym samym dniu wszystko zalatwiles ??
W następnym miesiącu nie będziesz miał żadnego pakietu, a to jest dodatkowy warunek używania DIL w normalnej prędkości.szrek pisze:...doładowałem 30 zł (taki jest wymóg) i aktywowałem darmowe LTE na 30 dni w następnym miesiącu znowu aktywuję LTE bo nadal posiadam na koncie 30 zł....
Nie....dokładnie 953MB ważne do 28.03.2017 czyli 30 dni. Natomiast darmowy internet LTE do 26.03.eddie pisze:W następnym miesiącu nie będziesz miał żadnego pakietu, a to jest dodatkowy warunek używania DIL w normalnej prędkości.szrek pisze:...doładowałem 30 zł (taki jest wymóg) i aktywowałem darmowe LTE na 30 dni w następnym miesiącu znowu aktywuję LTE bo nadal posiadam na koncie 30 zł....
Po doładowaniu za 30 zł otrzymałeś pakiet 1 GB ważny 30 dni i dzięki temu masz pełną prędkość w DIL.
Sprawdź kodem *107# czy twój pakiet 1 GB ma większą ważność niż 30 dni.