Cyfrowy Polsat Internet LTE

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

mayka
Użytkownik forum
Posty: 24
Rejestracja: 2009-12-18, 19:05
Lokalizacja: Z domu

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: mayka » 2011-03-21, 16:18

No to ja nie wiem czemu tylko 10mbit... u mnie jest 26mbit/s do 30mbit/s do tego ping na poziomie 30ms/34ms, realnie przy pobieraniu pliku z netu 2,5mb/s wiec uważam że to przyzwoicie całkiem,
do tego limity z tego co udało mi się dowiedzieć po podpisaniu umowy (po okresie testowym) będzie to 5gb dzień i 50gb noc.. wiec mając internet 100mbit (przyszłość podobno najbliższa) - 5gb dużo zamało jak dla mnie.. Zobaczymy co czas przyniesie ale ja jestem bardzo zadowolony, puki co;)

Jak by ktoś miał pytania to zapraszam ;)

rdy
Stały użytkownik forum
Posty: 110
Rejestracja: 2009-12-22, 14:31
Lokalizacja: Brwinów

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: rdy » 2011-03-21, 18:56

Ja mam pytania
1)Co się dzieje po przekroczeniu limitu - prędkość spada do jakiegoś poziomu(jeśli tak to do jakiego?) czy opłata za każde pobrane pakiety? Nie moge nigdzie tego znaleźć u nich na stronie
2)Stabilność pingów, jak to się rozkłada? skaczą strasznie, czy trzymają się w miarę równo?
3)Transfery przy max obciążeniu sieci(godzina 20-22) vs minimum(gdzieś tak godzina 10-14 rano), chociaż w sumie teraz nie powinno być różnicy bo nadajniki obsługują pewnie mało klientów...

ursus
Stały użytkownik forum
Posty: 55
Rejestracja: 2010-06-10, 23:14
Lokalizacja: trojmiasto

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: ursus » 2011-03-22, 02:10

http://www.speedtest.pl/results/19541233.jpg

http://speedtest.net/result/1213885213.png

trochę duża rozbieżność pomiędzy testami ale i tak śmiga jak burz

mayka
Użytkownik forum
Posty: 24
Rejestracja: 2009-12-18, 19:05
Lokalizacja: Z domu

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: mayka » 2011-03-22, 12:40

Rozbieżność wynika z łącz i serwerów (ich obciążenia) na których sa te speed testy, ja np. mam (na antenie w pokoju):
http://www.speedtest.net/result/1214471737.png
http://www.speedtest.pl/results/19548721.jpg

Zobacz jakie czasy masz z afryka, czy stanami, 1/5 łącza - 2/3mbit (http://www.speedtest.net/result/1214474594.png czy http://www.speedtest.net/result/1214478148.png)

@rdy z tego co wiem (przy hsdpa) po przekroczeniu transferu masz naliczane opłaty za kb pobrane ( można załozyc blokade na 0 /20 /50 /100 pln) ale czy przy założeniu blokady na 0zł obcina internet do 0 czy robi blokade np. do 128kb/s (jak w orange) to nie wiem
2)U mnie pingi są wmiare stabilne przy tescie z warszawa mam 30-34ms wiec w miare to samo za każdym razem
3) Niema różnicy ja pobierałem wczoraj płyte do fedory (700mb) +-8min była godzina 21, transfer na poziomie 1,5 mb/s tak samo jak rano, jak wystawie antene na balkon to do 2 mb/s dobija wiec dosyć dużo zależy od zasięgu (1 czy 3 kreski)

Awatar użytkownika
ztomasz
Stały użytkownik forum
Posty: 62
Rejestracja: 2008-04-28, 13:25
Lokalizacja: Mosina

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: ztomasz » 2011-03-22, 13:22

rdy pisze:Ja mam pytania
1)Co się dzieje po przekroczeniu limitu - prędkość spada do jakiegoś poziomu(jeśli tak to do jakiego?) czy opłata za każde pobrane pakiety? Nie moge nigdzie tego znaleźć u nich na stronie
2)Stabilność pingów, jak to się rozkłada? skaczą strasznie, czy trzymają się w miarę równo?
3)Transfery przy max obciążeniu sieci(godzina 20-22) vs minimum(gdzieś tak godzina 10-14 rano), chociaż w sumie teraz nie powinno być różnicy bo nadajniki obsługują pewnie mało klientów...


ad.1: po przekroczeniu predkosc nie spada tylko jest naliczana oplata. Wprawdzie nie wiem ile bo nigdzie nie moge tego znalezc ale domyslam sie ze tyle co przy innych ofertach czyli 0,02/1MB. Przy umowach testowych LTE limit nie moze byc przekroczony bo jest ustawiony na 0zl poza limitem tak przynajmniej wynika z umowy ale empirycznie nie sprawdzalem
ad.2: u mnie w miare rowno. Z antena okolo 20-30ms, a bez anteny to od 50-70ms. Na dzien dzisiejszy sa to wartosci porownywalne z laczem stacjonarnym,
ad.3: u mnie sa stabilne od 7-25MB/s. Mniejsza wartosc przy braku anteny. Strony uruchamiaja sie w mig.

kawalec
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2011-03-18, 01:04
Lokalizacja: Warszawa

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: kawalec » 2011-03-22, 20:19

Dostałam dzisiaj swój modem i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Bez wpiętej anteny mam 3 kreski zasięgu i parametry połączenie na poziomie 15/15 :D
Do tej pory używałam telefonu podpiętego do komputera (laptopa) i pakietu 100MB - po przesiadce na coś takiego, nie wiem czy będę mogła wrócić do 'marnego' "3G" ;)

Chrzan82
Stały użytkownik forum
Posty: 52
Rejestracja: 2011-03-18, 00:25
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: Chrzan82 » 2011-03-22, 21:20

kawalec pisze:Dostałam dzisiaj swój modem i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Bez wpiętej anteny mam 3 kreski zasięgu i parametry połączenie na poziomie 15/15 :D
Do tej pory używałam telefonu podpiętego do komputera (laptopa) i pakietu 100MB - po przesiadce na coś takiego, nie wiem czy będę mogła wrócić do 'marnego' "3G" ;)


U mnie jest trochę mniej różowo: max co wyciągnąłem to 8/15 mbit, pingi za to podobne.
I to wszystko na podpiętej antenie...
Mam nadzieje, że jak pobiegam po domu to znajdę lepsze miejsce dla niej i się jakość poprawi.

a.malecki
Użytkownik forum
Posty: 46
Rejestracja: 2011-03-18, 01:18
Lokalizacja: Białystok

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: a.malecki » 2011-03-22, 21:52

Chrzan82 pisze:U mnie jest trochę mniej różowo: max co wyciągnąłem to 8/15 mbit, pingi za to podobne.


U mnie podobne 'kolory' ;]
Pod miastem 2-3mb, w miescie 5-6mb. Moze w najblizszym czasie sie to poprawi... Za to pingi sa BARDZO przyjemne i grac sie da ;]

[sorry za cytat w cytacie...]
Ostatnio zmieniony 2011-03-22, 21:55 przez a.malecki, łącznie zmieniany 1 raz.

kawalec
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2011-03-18, 01:04
Lokalizacja: Warszawa

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: kawalec » 2011-03-23, 11:43

Siedzę w pracy, net na laptopie śmiga nawet lepiej niż w domu (chyba). Bez anteny (bo co ją będę ze sobą targała...) mam mniejsze pingi niż w domu, upload i download poszedł w górę o jakieś 2Mbit.
Nieźle :D

k.stolarczyk
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2011-03-23, 12:01
Lokalizacja: skądinąd

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: k.stolarczyk » 2011-03-23, 12:28

U mnie internet działa, nawet lepiej niż w domu. Trochę tylko mi przeszkadza ten duży modem...

Pablo-1986
Użytkownik forum
Posty: 42
Rejestracja: 2009-12-27, 17:32
Lokalizacja: Poznań

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: Pablo-1986 » 2011-03-23, 12:39

Po przekroczeniu limitu nie ma możliwości korzystania z neta. U mnie w umowie jest mowa o usłudze limit zero złotych, której nie można wyłączyć w czasie trwania testów. Czyli jak wytrzaska się limit to nie mamy już neta.

marioking
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 165
Rejestracja: 2008-12-13, 16:11
Lokalizacja: Zagościniec

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: marioking » 2011-03-23, 13:00

Widocznie chca uniknac dramatow co by im PR popsulo. Ze na ich usludze ludzie sobie ponabijaja rachunki na kilka tysiecy.

banasik
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2011-03-22, 23:37
Lokalizacja: Warszawa

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: banasik » 2011-03-23, 13:15

No ja się nie dziwię, że nie da się podczas testów przekroczyć limitów. W końcu w jakimś celu je dali, nie ?
50/50GB to chyba wystarczająca ilość danych na jeden miesiąc...

Maciek764
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1626
Rejestracja: 2008-07-19, 17:07
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: Maciek764 » 2011-03-23, 14:11

Na łączu 40Mbit/s nie zawsze :]

ryba825
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1358
Rejestracja: 2009-07-05, 16:15
Lokalizacja: Warszawa

Re: Cyfrowy Polsat Internet LTE

Postautor: ryba825 » 2011-03-23, 16:04

Maciek764 pisze:Na łączu 40Mbit/s nie zawsze :]
Jeśli ktoś jest namiętnym backup-owcem, to i mu nie starczy. ;)


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: ma_ko i 16 gości