Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 11100
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: matek451 » 2018-04-01, 22:09

Nie DIL będzie nadal działał ale z prędkością 16Kb/s. Pakiet 600MB jest konieczny aby działął z normalnymi prędkościami, to oferta głosowa.
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

edekzelian
Użytkownik forum
Posty: 42
Rejestracja: 2017-11-15, 20:57

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: edekzelian » 2018-04-02, 08:21

@matek451 dziękuję za rzeczową odpowiedź! Wyczerpujaca w 110% =)

Awatar użytkownika
DiilGang
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 350
Rejestracja: 2013-10-26, 17:28
Lokalizacja: okolice Łomży

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: DiilGang » 2018-04-02, 21:24

Witam. Chciałbym się upewnić, mianowicie dorwałem starter RB Mobile ten z puszką za 9 zł, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda w tym przypadku Darmowy Internet LTE oraz ew. opłaty za utrzymanie.

Dzięki z góry za odpowiedź ;)
ZTE MF283+ + 2x ATK-10 - Orange


Huawei E5377 - RBM5

doman18
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2011-08-28, 14:56
Lokalizacja: Lublin

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: doman18 » 2018-04-03, 21:51

Skończyła mi się umowa w Play, z początkiem miesiąca jestem na ofercie na kartę. Pan w salonie na zapytanie o przeniesienie do RBM odparł że mogę to zrobić sam kodami. I mam 2 opcje SIEMA , gdzie są różne benefity ale nie ma RWK i SIEMA PL gdzie wszystko płatne ale jest RWK.
1. Czy z tych taryf można przejść na RBM5?
2. Jeżeli tak, czy jest jakaś szansa na zatrzymanie RWK przy przejściu z SIEMA PL?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6234
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-04-04, 09:16

1. nie
2. nie
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

doman18
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2011-08-28, 14:56
Lokalizacja: Lublin

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: doman18 » 2018-04-04, 09:17

Zadzwoniłem na 790 666 666 (infolinia RBM a nie Playa). Konsultantka potwierdziła że odkąd weszły nowe taryfy SIEMA nie ma już żadnej możliwości przejścia na RBM5, ani z innej sieci ani przez kody ( PnKRWK kodem *163*2# po odczekaniu 3 -4 godzin zmienić na Fakt *136*12 a dalej na RBM5 kodem *163#)

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6234
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-04-04, 09:42

konsultanci lubią gadać głupoty, sam to sprawdź.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

doman18
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2011-08-28, 14:56
Lokalizacja: Lublin

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: doman18 » 2018-04-04, 10:39

Niestety ale po przejściu na Fakt (kod *163*12#) mam brak taryf na które mogę przejść. Zarówno po wpisanu *163# jak i w panelu play24. Nawet zasiliłem 5zł żeby się upewnić.
Jedyna nadzieja to że ten kod jest gdzieś ukryty. Bo kodu Faktu też nie widziałem w obu menu a zadziałał. Jest gdzieś gotowy kod RBM5? Wpisywałem już *163*83# (a także 8# i 3#) bo z tego co czytałem właśnie 8 i 3 się wpisywało żeby przejść w menu wyboru do RBM5. Ale za każdym razem wywala że kod niedostępny dla taryfy.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6234
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-04-04, 11:54

Taryfa rbm5 była w różnych miejscach pod *163 - czasami była od razu widoczna, a czasami trzeba było wybrać 8 (dalej) i dopiero tam się pojawiała.
Jeśli dziś przeszedłeś do faktu, to odczekaj do jutra i ponów próbę. Systemy w play czasem działają z opóźnieniem.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

doman18
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2011-08-28, 14:56
Lokalizacja: Lublin

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: doman18 » 2018-04-04, 13:09

W przypadku odświeżania po zmianie taryfy zazwyczaj miałem komunikat że "nie można zmienić taryfy, system jest w trakcie wprowadzania zmian" czy coś podobnego. A tutaj od razu mam że brak wyboru.

No nic, nie mam wyjścia, poczekam. A jeżeli nie da rady to chyba trzeba będzie poszukać innej oferty około-playowej do 30zł z przyzwoitą paczką internetu (przynajmniej 10GB) i poprosić o przeniesienie w salonie. O ile się jeszcze da. Jeżeli nie to chyba trzeba tymczasowo zmienić operatora.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6234
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-04-04, 13:39

Ze znalezieniem salonu play, który przeniesie numer do rbm też jest duży problem. Lepiej poszukaj zestawu z puszką napoju red bulla. Orlen, lotos, czy inna żabka. Względnie allegro, czy olx.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

doman18
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2011-08-28, 14:56
Lokalizacja: Lublin

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: doman18 » 2018-04-04, 13:44

Ok, tylko i tak na coś muszę przenieść aktualny numer który mam. Nie zostanę na tym Fakcie bo tam nic nie ma. Chyba żebym powalczył o ten bonus z przenosin. Ale nie chcę mi się bawić dla jednorazowego bonusu.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6234
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-04-04, 13:57

Jak chcesz do rozmów i neta, to chyba najlepszą ofertę ma orange na kartę - za 25 zł masz nolimit na rozmowy i smsy + 35GB.
Do tego teraz masz promocję - jednorazowo 100 zł na rozmowy + 20 GB na 30 dni.
https://www.orange.pl/view/przenies-numer-do-orange
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

kolor100
Stały użytkownik forum
Posty: 56
Rejestracja: 2017-06-26, 21:55

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: kolor100 » 2018-04-04, 13:58

doman18 pisze: A tutaj od razu mam że brak wyboru.



W play kody wbija się skutku, jest RBM5 pod *163#, bo 2 dni sprawdzałem.

doman18
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2011-08-28, 14:56
Lokalizacja: Lublin

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: doman18 » 2018-04-04, 14:30

kolor100 pisze:
doman18 pisze: A tutaj od razu mam że brak wyboru.



W play kody wbija się skutku, jest RBM5 pod *163#, bo 2 dni sprawdzałem.


:hurra: :super: :ok: FAKTYCZNE! Za którymś razem poszło! Właśnie przełączyłem. Co prawda miałem podwójnie na 1 i 2 pozycji RBM 5 i wziąłem pierwszą. Ale tak czy siak miałeś rację. Dzięki ogromne! :zdrowko:


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości