Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

Zwierz12345
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2018-05-29, 13:06

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Zwierz12345 » 2018-05-29, 13:41

onken pisze:Pewnie za krótko czekałeś po migracji

Całkiem możliwe. Obecnie na zmianę pokazuje mi: Dostępne taryfy: 1. RBM na kartę 5 2. RBM na kartę 5 3. Play na kartę rok ważności konta itd.

Zakładam teraz że kod powinien wyglądać *163*1# lub *163*2#?
*163*1 daje odpowiedź: "Nie możesz skorzystać z tego kodu"
*163*2 zmigrował mnie do Play Rok ważności konta

kolor100
Stały użytkownik forum
Posty: 67
Rejestracja: 2017-06-26, 21:55

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: kolor100 » 2018-05-29, 15:55

Zwierz12345 pisze:
onken pisze:Pewnie za krótko czekałeś po migracji

Całkiem możliwe. Obecnie na zmianę pokazuje mi: Dostępne taryfy: 1. RBM na kartę 5


Wpisujesz 1 i zmieniasz.

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22166
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: wojteks » 2018-05-29, 16:16

Już dawno się zmieniło, z Fakt (Play) nie da się przejść do RBM5 (Play), musi być przejście z obcej sieci.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

kolor100
Stały użytkownik forum
Posty: 67
Rejestracja: 2017-06-26, 21:55

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: kolor100 » 2018-05-29, 16:28

Zawsze się dało kodem z faktu do rbm5, wczoraj przenosiłem.

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 4571
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: onken » 2018-05-29, 17:35

Oczywiście że się da, i to od dawna.

Wojtkowi się coś pomyliło ;)

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6701
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-05-29, 17:44

Da się, tylko już bez RWK. Ważność konta ustawia się chyba na 14 dni, więc trzeba doładowywać za 50 zł co 100 dni.
Fakt mobile, podobnie jak red bull mobile, należy do play, a RWK jest tylko przy przenosinach z sieci zewnętrznej, np. orange.
TP-LINK TL-WR1043NDv2 @ LuCI openwrt + Huawei e3372s-153 hilink mod
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

Zwierz12345
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2018-05-29, 13:06

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Zwierz12345 » 2018-05-29, 17:44

Witam! Po długich bojach udało się. Nie wiem czemu, ale dopiero zaskoczyło przy użyciu edytora poleceń na starej Nokii. Dziękuję wszystkim za pomoc.

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22166
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: wojteks » 2018-05-29, 21:28

onken pisze:Oczywiście że się da, i to od dawna.

Wojtkowi się coś pomyliło ;)

No właśnie, zasugerowałem się tym RWK.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22247
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: ja.michal » 2018-05-29, 22:56

Nie można obecnie aktywować LTE bez limitu na RBM 7, w którym jest RWK.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6701
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-05-30, 10:59

Zgadza się, dlatego po aktywacji rwk trzeba zmienić taryfę na rbm5
TP-LINK TL-WR1043NDv2 @ LuCI openwrt + Huawei e3372s-153 hilink mod
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22247
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: ja.michal » 2018-05-31, 00:01

Tylko teraz zmiana taryfy zmienia ważność konta na bodajże 14 dni.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6701
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-05-31, 07:41

Jeśli przenosisz numer z innej sieci, to zostaje rwk.
TP-LINK TL-WR1043NDv2 @ LuCI openwrt + Huawei e3372s-153 hilink mod
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

3G_
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 627
Rejestracja: 2005-10-26, 16:07
Lokalizacja: ERW / WPI

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: 3G_ » 2018-05-31, 08:24

gunio1991 pisze:Takie pytanie mam, czy doładowanie z Play działa normalnie w RMB?

Tak, nie ma jakichś odrębnych doładowań do RBM.
Obrazek

gunio1991
Stały użytkownik forum
Posty: 51
Rejestracja: 2018-03-02, 20:07

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: gunio1991 » 2018-05-31, 09:29

Dzięki za odpowiedź.

W play na kartę są takie startery, za doładowanie 50zł mamy RWK i to chyba działa też jeśli komuś kończy się umowa abonamentowa i przechodzi na ofertę na kartę i wtedy doładuje.

Pytanie czy da się zachować jakoś ten bonus po zmianie taryfy tzn. na RMB5? Bo w RBM dostajemy RWK jako bonus za przeniesienie z innej sieci, tutaj mamy za doładowanie, ale kiedyś w salonie mi powiedzieli że trace ten bonus zmieniając taryfę, a jak wiemy bonus zostawał, po to się przenosiło.
Jako że dzisiaj ostatni dzień mojej umowy z play i przechodzę na kartę, czy dam radę jakoś zrobić żeby zachować RWK, tzn. może ma znaczenie czy najpierw zmienię taryfę i doładuję czy odwrotnie?

Obrazek

kolor100
Stały użytkownik forum
Posty: 67
Rejestracja: 2017-06-26, 21:55

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: kolor100 » 2018-05-31, 12:50

Ten starter to taryfa internetowa, a rbm 5 głosowa, nie można migrować z internetowej na głosową.


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości