Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

Janek185
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2018-06-17, 10:48

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Janek185 » 2018-06-17, 10:52

dzejk pisze:kup zwykły starter głosowy play na kartę lub fakt mobile i przenieś numer do red bull na kartę 5.

Cześć a Możesz podac kody na przejscie z playa - faktu do rdm5?

krychun3
Stały użytkownik forum
Posty: 54
Rejestracja: 2017-12-03, 16:30

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: krychun3 » 2018-06-17, 10:54

Janek185 pisze:
dzejk pisze:kup zwykły starter głosowy play na kartę lub fakt mobile i przenieś numer do red bull na kartę 5.

Cześć a Możesz podac kody na przejscie z playa - faktu do rdm5?

*163*12# do FM i *163# do RBM5

Oxygene
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2018-06-15, 18:03

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Oxygene » 2018-06-17, 17:21

Kup sobie używany przenośny router minimum z 150mbits ale musi obsługiwać pasmo 5GHz, jest duża różnica... ale twoja karta WIFI też musi obsługiwać to samo pasmo.

Janek185
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2018-06-17, 10:48

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Janek185 » 2018-06-18, 10:45

krychun3 pisze:
Janek185 pisze:
dzejk pisze:kup zwykły starter głosowy play na kartę lub fakt mobile i przenieś numer do red bull na kartę 5.

Cześć a Możesz podac kody na przejscie z playa - faktu do rdm5?

*163*12# do FM i *163# do RBM5


Mam nowy starter playa z taryfa ;Play na Kartę odNOWA i nie moge za pomoca powyzszych kodów przejsc do FM i RDM5...wyskakuje komunikat "Przepraszamy. Zarządzanie kontem jest chwilowo niemożliwe. Spróbuj później.
Co może być nie tak ? Zarejestrowałem nr..

krychun3
Stały użytkownik forum
Posty: 54
Rejestracja: 2017-12-03, 16:30

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: krychun3 » 2018-06-18, 11:05

wpisuj do upadłego pod rząd- złapie.

Janek185
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2018-06-17, 10:48

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Janek185 » 2018-06-18, 11:17

krychun3 pisze:wpisuj do upadłego pod rząd- złapie.

Nie udaje sie ...czy moze najpierw kodem *163*2# do RWK przejść?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6308
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-06-18, 15:44

do FM możesz też przez infolinię fm
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

mikeman
Użytkownik forum
Posty: 20
Rejestracja: 2016-01-11, 10:12

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: mikeman » 2018-06-22, 11:30

Słuchajcie, korzystam z RBM i Darmowy Internet od 1,5 roku i do niedawna było super. Transfer 30-90 mb download, około 20 mb upload przy łączeniu się przez Huawei B315 bez dodatkowych anten. Od jakiegoś jednak czasu mam problem, bo zasięg zdaję się spadł, a na pewno spadły transfery 6/3 mb. Pytanie czy Wy też odczuliście pogorszenie jakości neta? Masztów mi nie demontowali, więc pytanie czy się wysyciły, czy może coś innego...

kamil7430
Stały użytkownik forum
Posty: 65
Rejestracja: 2018-01-19, 11:40

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: kamil7430 » 2018-06-22, 12:52

Ale transfer nagle spadł (w sensie z dnia na dzień), czy jednak powoli się sunął w dół aż do takich wyników? Jeśli to drugie, to możliwe, że na Twoim sektorze pojawili się "ssący" non-stop. Kilku heavy-userów i sieć ledwo dyszy. A z którego pasma LTE korzystasz?
Oczywiście nie można też wykluczyć jakiejś usterki na BTSie. Zadzwoń do Obsługi lub napisz na forum i zapytaj czy nie mają jakich problemów.
Huawei B315 z Plusa, LTE2600, RBM5 z DIL

mikeman
Użytkownik forum
Posty: 20
Rejestracja: 2016-01-11, 10:12

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: mikeman » 2018-06-22, 15:43

Muszę sprawdzić jaki mam sygnał. W ogóle zrobić jakąś diagnostykę. Mam nadzieję, że dam radę, bo modem jest tylko bramą do Netu i jest podpięty kablem do innego routera.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6308
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-06-22, 20:03

Bez problemu powinieneś się do niego dostać po IP. Sprawdź sygnał, pasmo i id nadajnika. Spróbuj zmienić pasmo - jeśli nie masz modowanego softu z wymuszaniem w panelu, to skorzystaj z programów ltewatch, toolbox lub apki hmanager na androida.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

mikeman
Użytkownik forum
Posty: 20
Rejestracja: 2016-01-11, 10:12

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: mikeman » 2018-06-22, 23:50

Dobra, chyba się pospieszyłem. Zrestartowałem do stanu fabrycznego router. Włożyłem karty Orange, Play i Tmobile, żeby zobaczyć jaką stację łapie. W Playu to maszt własny z częstotliwością 2600MHz. Po skonfigurowaniu i uruchomieniu poszedł całkiem ładnie. Na wszelki wypadek w Huawei Toolbox ustawiłem LTE Preferred i LTE-A B7+B20, chociaż na mojej stacji jest tylko B7, ale to chyba nie przeszkadza, a może pomóc, nie? W każdym razie wynik bardziej niż satysfakcjonujący, co może oznaczać, że sięć się zapycha po prostu. Będę obserwował...
Obrazek

Vister81
Użytkownik forum
Posty: 41
Rejestracja: 2015-04-14, 09:04

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Vister81 » 2018-06-24, 21:39

Hej!
Niestety mój drugi starter, który zarejestrowałem rok temu (równocześnie ze starterem, z którego korzystam) i który leżał w szafie okazał się odłączony i nieaktywny. Karta jest po prostu martwa i na infolinii mojego numeru nie widzą jako przypisanego do konta.

A specjalnie zarejestrowałem dwie karty na RBM7 i teraz lipaa :]
Myślicie, że w salonach będą jeszcze "siódemki" do migracji numeru z innej sieci?

dawidb3
Stały użytkownik forum
Posty: 117
Rejestracja: 2014-10-20, 20:00
Lokalizacja: Kielce

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dawidb3 » 2018-06-25, 09:09

Z tego co mi się wydaje to wystarczy:
- przeniesienie numeru z innej sieci do RBM
- doładowanie i aktywacja RWK
- zmiana taryfy na RBM na kartę 5

Hermogenes
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1085
Rejestracja: 2015-09-12, 14:33

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Hermogenes » 2018-06-25, 11:43

Tylko trzeba dostać nr SSN i IMSI a one są zapisane w czipie na karcie których jest deficyt gdyż janusz potrafi. poz Hermogenes


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 12 gości