Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

TheArt
Stały użytkownik forum
Posty: 79
Rejestracja: 2008-02-16, 00:16
Lokalizacja: Silesia

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: TheArt » 2018-07-14, 13:10

Dzieki, to teraz juz moge dzialac.

Jeszcze jedno czy w RBM5 działają te pakiety tzn. chodzi mi o Stan Darmowy i SMSy za dyszke.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6574
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-07-14, 13:28

2x tak.
TP-LINK TL-WR1043NDv2 @ LuCI openwrt + Huawei e3372s-153 hilink mod
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

TheArt
Stały użytkownik forum
Posty: 79
Rejestracja: 2008-02-16, 00:16
Lokalizacja: Silesia

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: TheArt » 2018-07-20, 03:13

Mam pytanie czy cos sie zmienilo czy o co chodzi bo przeszedlem do Faktu, wlaczylem RWK, przeszedlem do RBM5 i waznosc konta sie skrocila

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 4383
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: onken » 2018-07-20, 06:46

Od wielu lat tak już nie dziala

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6574
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-07-20, 18:06

a wystarczyło zerknąć na mój post na pierwszej stronie
TP-LINK TL-WR1043NDv2 @ LuCI openwrt + Huawei e3372s-153 hilink mod
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

TheArt
Stały użytkownik forum
Posty: 79
Rejestracja: 2008-02-16, 00:16
Lokalizacja: Silesia

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: TheArt » 2018-07-21, 18:53

Mirki nie dzialaja zadne kody na zmiane taryfy z RBM do Play, a w Play24 jedyna dostepna taryfa to OdNowa, jak zyc

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6574
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-07-21, 19:10

A czemu chcesz uciec z rbm do play?
Zobacz przez play24, jeśli bardzo chcesz.
TP-LINK TL-WR1043NDv2 @ LuCI openwrt + Huawei e3372s-153 hilink mod
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

TheArt
Stały użytkownik forum
Posty: 79
Rejestracja: 2008-02-16, 00:16
Lokalizacja: Silesia

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: TheArt » 2018-07-24, 13:50

Dla tej promocji Internet na Lato

wiechec89
Użytkownik forum
Posty: 25
Rejestracja: 2018-06-29, 13:28

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: wiechec89 » 2018-08-02, 10:49

Cześć,
Macie problemy z otwieraniem stron? Przeniosłem numer do RBM aby mieć DIL i jest problem z otwieraniem stron. Nie jest to wina połączenia, bo sygnał mam znakomity. Chodzi o to, że przez chwile wszystko chodzi normalnie, a gdy wejdę na jakąś stronę, gdzie jest dużo obrazków (onet, interia), to nie mogę przez jakiś czas wejść na inną stronę, mimo, że połączenie jest (pinguję google i otrzymuję odpowiedź). Czasami niektóre strony wchodzą normalnie, a niektóre nie. Sprawdzałem z inna kartą (PLAY) i to samo. Nie ma znaczenia, czy karta jest w routerze (B525), czy włożę ją do telefonu i ustawię router wifi. Gdy włożę, kartę T-mobile, to wszystko jest OK.

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 4383
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: onken » 2018-08-02, 11:11

Sprawdzałeś czy wymusiles LTE ??

wiechec89
Użytkownik forum
Posty: 25
Rejestracja: 2018-06-29, 13:28

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: wiechec89 » 2018-08-02, 12:25

Tak, LTE wymuszone i pasma 1800+2600 (B525 z zmienionym softem), ale jak zrobię telefon jako router wifi to takie same objawy. W momencie kiedy nie przerywa internet chodzi bardzo szybko.
Obrazek
Niekiedy jest nawet ponad 200 Mbps

tkasprzak
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2018-08-03, 08:49

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: tkasprzak » 2018-08-03, 09:11

wiechec89 pisze:Cześć,
Macie problemy z otwieraniem stron? Przeniosłem numer do RBM aby mieć DIL i jest problem z otwieraniem stron. Nie jest to wina połączenia, bo sygnał mam znakomity. Chodzi o to, że przez chwile wszystko chodzi normalnie, a gdy wejdę na jakąś stronę, gdzie jest dużo obrazków (onet, interia), to nie mogę przez jakiś czas wejść na inną stronę, mimo, że połączenie jest (pinguję google i otrzymuję odpowiedź). Czasami niektóre strony wchodzą normalnie, a niektóre nie. Sprawdzałem z inna kartą (PLAY) i to samo. Nie ma znaczenia, czy karta jest w routerze (B525), czy włożę ją do telefonu i ustawię router wifi. Gdy włożę, kartę T-mobile, to wszystko jest OK.


U mnie jest tak samo. Gdy próbuję szybko przeładować kilka stron to mniej więcej 1/3 otwiera się dobrze, 1/3 częściowo, 1/3 wcale. Sprawdzałem na kartach RBM i Play, w modemie oraz w telefonie podpiętym jako modem, w każdym przypadku tak samo. Jednocześnie wyniki speedtest'a są przyzwoite typu 50/10. Na mam też takich problemów na karcie NJU.
Korzystam z DILa już ponad 2 lata i takie problemy pojawiły się mniej więcej na wiosnę. Robiłem kilkakrotnie reklamację w Playu i za każdym razem "po dokładnej analizie" Play stwierdzał że po swojej stronie nie widzi żadnych problemów.
W końcu trochę przypadkowo znalazłem rozwiązanie. Okazało się że takie problemy nie występują gdy łączę się przez VPNa. Moim zdaniem świadczy to o tym że Play blokuje tworzenie nowych połączeń TCP/UDP gdy zaczynają przekraczać pewną liczbę (przy VPN Play widzi zawsze tylko jedno połączenie). Podejrzewam że jest to jakiś mechanizm który ma za zadanie blokować torrenty tylko prawdopodobnie czasem i być może tylko na niektórych BTSach działa nadgorliwie.
Skończyło się na tym że wykupiłem taniego VPSa, na którym postawiłem własnego VPN i tak działa bez problemów. W sumie i tak chciałem to zrobić żeby mieć z zewnątrz dostęp do komputera w domu.

Azazell
Stały użytkownik forum
Posty: 62
Rejestracja: 2011-03-30, 08:37
Lokalizacja: Szczecin

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Azazell » 2018-08-03, 09:28

Ja mam problemy z otwieraniem stron. Mam prace zdalną i niestety ja odczuwam to bardzo w RMB. Niekiedy nawet przez godzinę otwieram z 300 stron :) więc jest tego ładowania itp.

wiechec89
Użytkownik forum
Posty: 25
Rejestracja: 2018-06-29, 13:28

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: wiechec89 » 2018-08-04, 10:27

Trochę to dziwne bo np. pinguję onet.pl , otrzymuję odpowiedź a na stronę wejść nie mogę. Z innymi stronami jest to samo, a np. google chodzi praktycznie cały czas.

Azazell
Stały użytkownik forum
Posty: 62
Rejestracja: 2011-03-30, 08:37
Lokalizacja: Szczecin

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Azazell » 2018-08-05, 19:01

Panowie mam pewny problem. Otóż od paru miesięcy używam RMB 5 i 2x ładowałem po 50zł a raz po 30zł .. Teraz mój stan konta to 130zł około na RMB 5.. I mam waznosc konta do listopada wiec wiadomo LTE sobie korzystam ...

Jak moge wykorzystać te 130zł? Bo jesli będe tak co 3 miesiące ładował to konto zapełnie ogromną ilością pieniędzy :). Oczywiscie dzwonienie odpada bo mam inną kartę sim w smartfonie do dzwonienia. Więc jak mogę te pieniądze wykorzystać?

Słyszałem też o sposobie zakupu pakietu 600mb za 5zł i wtedy miesiąc mam za 5zł i nadal mogę uzywac LTE ?


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Feedfetcher i 3 gości