Lte od T Mobile bez limitu danych

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

ksx
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2018-03-24, 13:54

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: ksx » 2018-03-24, 16:02

Prośba o ocenę możliwości technicznych.
Mam Orange funpack, max osiągam ok 14MB. Umowa mi się kończy za 2 miesiące.
Lokalizacja GPS: 53.217985 18.078899 ⇔ 53º13'04.75'' N 18º04'44.04'' E
W odległości do 1km 2 maszty LTE800.
Na modemie Huawei e3372 w domu przy oknie osiągam ok 35MB.
Jakie są perspektywy? Jakieś sugestie przy podpisywaniu umowy? Jakie są różnice w ofercie dla firm, a domowej/prywatnej? Czy w firmowej nie ma limitu prędkości?

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3554
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: onken » 2018-03-24, 16:03

Jest tylko limit danych.

ksx
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2018-03-24, 13:54

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: ksx » 2018-03-24, 16:11

a co do lokalizacji i masztów?

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 10794
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: matek451 » 2018-03-24, 16:50

Korzystają z tych BTS-ów w Żołędowie, maja tam każdy swoje LTE800.
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

ksx
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2018-03-24, 13:54

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: ksx » 2018-03-24, 19:46

teraz (sobota ok godz 19:30) przy oknie w stronę masztu T-Mobile ID: 35705 (N!) Żołędowo - gm. Osielsko, ul. Polna 17 - maszt własny mam 43Mbps/24Mbps/24ms. To ponad 3x szybciej niż na miedzi orange. O uploadzie nie wspomnę. Plus 17/30Mbps 40ms, Red Bull 30/10Mbps 24ms.
Modem jak wyżej Huawei 3372.
Czy te wyniki są odpowiednie, żeby pchać się w internet domowy T-Mobile?
Modem 525 czy 529 wybrać? Czy przy masztach w mojej okolicy jest co agregować?

gustdelf
Początkujący użytkownik forum
Posty: 7
Rejestracja: 2018-03-22, 16:34

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: gustdelf » 2018-03-24, 21:23

Szybkość LTE od T-mobile zależy od płaconego abonentu czy sprzętu, który się do niego dobiera? Tzn kupując własny router do internetu 20mbs szybkość będzie większa czy pozostanie 20mbs?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6067
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: dzejk » 2018-03-24, 21:34

Przycinają w zależności od wybranego abonamentu, sprzęt nie ma znaczenia.
Branie umowy bez routera chyba mało opłacalne.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5 / Orange free
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22226
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: ja.michal » 2018-03-24, 22:04

dzejk pisze:Branie umowy bez routera chyba mało opłacalne.

Jeżeli patrzeć tylko na złotówki to mało, ale jeżeli patrzeć na ofertę to opłacalna jest oferta Internetu MAX za 79,99 zł miesięcznie gdzie nie ma limitu prędkości i limitu danych (podobno może być lejek po 2 TB, ale brak potwierdzonych informacji).

piotrzet
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 512
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2018-03-25, 08:40

Mnie się udało max 700 GB i lejka nie było a co dalej to nie wiadomo. Ale uważam że nawet jakby był po 1 TB to i tak jest bardzo dużo
[img]http://www.speedtest.net/android/3482178945.png[/img]

berthold61
Początkujący użytkownik forum
Posty: 16
Rejestracja: 2017-10-22, 16:17

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: berthold61 » 2018-03-31, 12:30

Panowie a jak wygląda sprawa wgrania nowego firmware do DWR-921 od T-mobile , ja mam z 2016 roku a jest nowsza wersja c3 z roku 2017 , nie ukrywam że chętnie bym to wrzucił tylko pytanie czy nie pozbawię się internetu ? chodzi o ustawienia i takie tam

firmware z tego linka tylko tam nic nie pisze że to do t-mobile , https://eu.dlink.com/pl/pl/products/dwr ... #downloads

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 10794
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: matek451 » 2018-03-31, 12:47

Przecież to inna wersja sprzętowa. Masz DWR-921 w jakiej wersji? W T-Mobile były wersje c1 i FW ftp://ftp.dlink.net.pl/dwr/dwr-921/driv ... 1(T-Mobile)B03_pl_pl_20160401.zip
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

berthold61
Początkujący użytkownik forum
Posty: 16
Rejestracja: 2017-10-22, 16:17

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: berthold61 » 2018-03-31, 13:19

No na pudełku mi pisze wersja H/W : C3 natomiast jak otworzę router przez strone to mam . Aktualna wersja firmware V1.00(TM)b04
Data publikacji 2016/11/09

ps nie otwiera się twój link

berthold61
Początkujący użytkownik forum
Posty: 16
Rejestracja: 2017-10-22, 16:17

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: berthold61 » 2018-03-31, 18:13

To można to wrzucić czy raczej kiepski pomysł

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 10794
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: matek451 » 2018-03-31, 18:20

Zapytaj supportu D-Linka, no i czemu chcesz zmieniać FW na DWR-921 ?
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

berthold61
Początkujący użytkownik forum
Posty: 16
Rejestracja: 2017-10-22, 16:17

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: berthold61 » 2018-03-31, 18:26

Powiem to , bo mój kochany synuś ma wszystko z tego pieprzonego ipone od telefonów aiboka oraz aipada i którą padlinę nie podłączy do wifi to ja mogę wyłączyć laka i iść kopać ogródek , jak gdzieś pojedzie to wszystko ok i to nie pierwszyzna to dziej się u innych też , nie chcę być brutalny więc być może nowe firmware coś zmieni a jak nie to zmieniam hasło do wifi (nie wiem czy to się da w tym routerze ) i figa z makiem będzie , jestem totalnie w...ny


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 3 gości