LTE na wsi - potrzebna fachowa pomoc

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 10252
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: LTE na wsi - potrzebna fachowa pomoc

Postautor: matek451 » 2017-09-07, 16:30

W Zwierzyńcu działają tylko dwa BTS-y z LTE800 T-Mobile. Pasma i agregacje wymusisz w APK. Osobiście póki co skupiłbym się na LTE1800 i antenie na to pasmo. Na LTE2600 szybko bym nie liczył.
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

kraczysko
Użytkownik forum
Posty: 25
Rejestracja: 2017-08-11, 19:18

Re: LTE na wsi - potrzebna fachowa pomoc

Postautor: kraczysko » 2017-09-07, 17:13

matek451 pisze:W Zwierzyńcu działają tylko dwa BTS-y z LTE800 T-Mobile. Pasma i agregacje wymusisz w APK. Osobiście póki co skupiłbym się na LTE1800 i antenie na to pasmo. Na LTE2600 szybko bym nie liczył.

A czy jest opcja że antena będzie ściągać gorzej sygnał niż router w tym samym miejscu ? Chodzi mi o to, o czym wspominał @eXorcist i czy zmiana miejsca pobierania sygnału na zewnątrz to widzimisię czy standard przy jakiejkolwiek antenie ?

mmrozu
Początkujący użytkownik forum
Posty: 11
Rejestracja: 2018-04-03, 22:54

Re: LTE na wsi - potrzebna fachowa pomoc

Postautor: mmrozu » 2018-04-06, 02:11

kurcze skąd taki piękny SINR :ok: - u mnie najwiecej w nocy ok 7 na 2600 ale waha się przez dzień często do 0 nawet na 1800 to na minusie. Czy jest gdzieś ładnie wytłumaczone co ma na niego wpływ i czy coś można z tym walczyć? reszte mam nienajgorzej. Z tą agregacjcją to muszą być z jednego masztu ? ... hmm dzisiaj wydawało mi się że jest na różnych i się włączyło LTE+, chyba że właśnie wtedy jak się przełączy 800 na ten sam btsco co 2600... ma to sens :)


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: fatum1 i 1 gość