Co zamiast RBM DIL?

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

HenioJa
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2017-03-19, 08:29
Lokalizacja: Warszawa

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: HenioJa » 2018-11-12, 08:52

Swoją drogą to czemu żaden z operatorów nie oferuje prepaida z płatnością od ilości ruchu?
Przykładowo 25gr za 1GB.

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 4438
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: onken » 2018-11-12, 08:55

Haha, oferują, tyle że drożej ;) za 1GB

Debik
Stały użytkownik forum
Posty: 60
Rejestracja: 2015-06-24, 14:27

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: Debik » 2018-11-12, 11:42

I wkoncu wyłączyli szkoda bo używałem Dil prawie 2 lata.. :/ no nic trzeba podziękować ssacza którzy robili sobie rwk żeby nie wydać więcej niż 5zl i niszczyli sieć. Nic dziwnego że Play się wkur...

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6628
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: dzejk » 2018-11-12, 13:16

A czy ktoś łamał prawo korzystając z RWK?
TP-LINK TL-WR1043NDv2 @ LuCI openwrt + Huawei e3372s-153 hilink mod
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

nefczibaku
Stały użytkownik forum
Posty: 91
Rejestracja: 2014-01-29, 22:16
Lokalizacja: grodzisk maz

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: nefczibaku » 2018-11-12, 13:17

To nie ma nic wspólnego z żadnymi ssaczami. W każdej sieci są heavy userzy, ale oni stanowią promile w stosunku do reszty klientów. Po prostu każda promocja kiedyś się kończy. Przykład to pięciosekundówki w Erze. Operator robi sobie dobrą promocję, ludzie z niej korzystają, potem operator promocję kończy a klienci zostają w tej sieci. Bo już są. Wezmą inną ofertę i tyle. Większość zostanie w play bo zna sieć, operatora, play24, zobaczy że najtańsza oferta nadal jest w play itp itd

Nie ma sensu tworzyć żadnej teorii spiskowej na temat naciągaczy, ssaczy, backupowców, rwk - tam pracują ludzie myślący, sami te promocje tworzyli i sami analizowali zagrożenia - akceptowali je i już. Teraz czas na zwiększenie przychodów.
Dla nas to czas na wybór nowej, ale płatnej oferty.

EXILON
Użytkownik forum
Posty: 23
Rejestracja: 2017-04-22, 15:13

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: EXILON » 2018-11-12, 14:12

Debik pisze:I wkoncu wyłączyli szkoda bo używałem Dil prawie 2 lata.. :/ no nic trzeba podziękować ssacza którzy robili sobie rwk żeby nie wydać więcej niż 5zl i niszczyli sieć. Nic dziwnego że Play się wkur...

"ssacze" to normalni użytkownicy internetu, po prostu ktoś potrzebuje dużej ilości danych i nic w tym złego nie ma. To z RWK było dostępne dla każdego, gdyby im to przeszkadzało to by takie coś zablokowali.

Awatar użytkownika
Sebenicz
Stały użytkownik forum
Posty: 81
Rejestracja: 2016-02-06, 19:44

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: Sebenicz » 2018-11-12, 17:34

wojteks pisze:To dlaczego nagle po wyłączeniu DIL średnie prędkości w Play rosną? Skończyło się rozdawanie internetu za darmo bo sieć nie wydalała.

Ja nie widzę aby u mnie się cokolwiek zmieniło. Jak działał tak działa.

tom3636
Stały użytkownik forum
Posty: 142
Rejestracja: 2016-02-17, 21:50

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: tom3636 » 2018-11-14, 11:37

Słuchajcie panowie. Po prostu skończyło się babci "sranie". Sam korzystałem z tej zacnej oferty przez 2 lata i byłem bardzo zadowolony. Pewnie przejdę na nową, czyli 40 PLN za 100 GB bo szkoda mi środków, które tam się zgromadziły

PS: Czy ktoś może wie jak te środki w inny sposób można wykorzystać. Najlepiej jak przelać na swoje konto? Pytam tak na wszelki wypadek gdybym się zdecydował zrezygnować z Playa.
Dovado Tiny + Huawei E3372s, B525 + Cybertech 15 dBi MiMo

Azazell
Stały użytkownik forum
Posty: 62
Rejestracja: 2011-03-30, 08:37
Lokalizacja: Szczecin

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: Azazell » 2018-11-14, 12:03

Niby mi dziś wyłaczyli a nadal w pakietach mam włączony LTE bez limitu? Wtf?

Obrazek

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 4438
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: onken » 2018-11-14, 12:48

Włączony max do końca miesiąca.

Azazell
Stały użytkownik forum
Posty: 62
Rejestracja: 2011-03-30, 08:37
Lokalizacja: Szczecin

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: Azazell » 2018-11-14, 12:57

Mam problem.. Od rana nie mogę korzystać z RBm bo pisze ze nie mam srodkow na koncie..

Probuje wykupic za 40zł Pakiet Internet 100 GB za 40 zł na 30 dni w Red Bull MOBILE na Kartę i dostaje info ze mam juz pakiet 100GB w użytku.. Wtf?

Obrazek
A tak wyglada moje konto. Co mam zrobić by miec neta? ;/

Awatar użytkownika
Tinkas
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 230
Rejestracja: 2016-12-03, 11:54

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: Tinkas » 2018-11-14, 15:21

Może jakaś awaria, bo mi żona też zgłosiła, że w domu neta nie ma :)

kamil7430
Stały użytkownik forum
Posty: 91
Rejestracja: 2018-01-19, 11:40

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: kamil7430 » 2018-11-14, 16:35

tom3636 pisze:PS: Czy ktoś może wie jak te środki w inny sposób można wykorzystać. Najlepiej jak przelać na swoje konto? Pytam tak na wszelki wypadek gdybym się zdecydował zrezygnować z Playa.


Zobacz sobie tipanddonation.com ;)
Huawei B315 z Plusa, NJU Mobile 80GB/29zł, LTE2100

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22236
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: ja.michal » 2018-11-14, 19:11

HenioJa pisze:Swoją drogą to czemu żaden z operatorów nie oferuje prepaida z płatnością od ilości ruchu?
Przykładowo 25gr za 1GB.

Ależ każda z ofert internetowych, a nawet nie internetowych, ma takie podstawowe rozliczenie. Różnica jest tylko taka, że cena jest wyższa niż ta podana przez ciebie. ;)

Azazell
Stały użytkownik forum
Posty: 62
Rejestracja: 2011-03-30, 08:37
Lokalizacja: Szczecin

Re: Co zamiast RBM DIL?

Postautor: Azazell » 2018-11-15, 09:27

Nadal nie moge aktywować 100gb/40zl :) bo pisze ze mam juz pakiet 100gb :d wtf?


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], onken, Xcvop i 1 gość