ZTE MF286

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

firemanek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 15
Rejestracja: 2017-02-04, 21:32
Lokalizacja: Zawoja

Re: ZTE MF286

Postautor: firemanek » 2017-02-17, 12:47

radius pisze:
firemanek pisze:...ściągnij programik i uruchom...


Gdybym miał ten router nie prosiłbym Cię chyba o obrazki. Które dalej chyba robisz Nokią 3310. :)

Paintem :-)
LTE domowy Orange
ZTE MF 286
dual LTE Sorensen 17dbi

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2214
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: ZTE MF286

Postautor: radius » 2017-02-17, 12:51

Kliknij na klawiaturze guzik PrtSc, ewentualnie Alt+ PrtSc.

Wklej przechwycony obrazek do Paint. Zapisz jako .png.

Wstaw tu: http://obrazki.elektroda.pl/index.php

Na Forum umieść z miniaturką.

firemanek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 15
Rejestracja: 2017-02-04, 21:32
Lokalizacja: Zawoja

Re: ZTE MF286

Postautor: firemanek » 2017-02-17, 13:20

LTE domowy Orange
ZTE MF 286
dual LTE Sorensen 17dbi

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2214
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: ZTE MF286

Postautor: radius » 2017-02-17, 14:33

O, teraz widzę. Dzięki.

Mało tych danych, ale do ustawienia anteny wystarczy. No chyba, że te wskaźniki reagują z dużym opóźnieniem.

Z czasem może coś jeszcze dodadzą do tego interfejsu.

Tinkas
Użytkownik forum
Posty: 37
Rejestracja: 2016-12-03, 11:54

Re: ZTE MF286

Postautor: Tinkas » 2017-02-17, 15:23

W miarę reagują - kilka sekund. Do ustawiania wystarczy.

firemanek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 15
Rejestracja: 2017-02-04, 21:32
Lokalizacja: Zawoja

Re: ZTE MF286

Postautor: firemanek » 2017-02-17, 17:30

Tinkas pisze:W miarę reagują - kilka sekund. Do ustawiania wystarczy.

Jak już pisałem, u mnie 20-25 sekund od zmiany następuje zmiana na wykresie w programie.
LTE domowy Orange
ZTE MF 286
dual LTE Sorensen 17dbi

macieklee
Użytkownik forum
Posty: 46
Rejestracja: 2017-02-14, 18:40

Re: ZTE MF286

Postautor: macieklee » 2017-02-17, 18:59

Kontakt z serwisem niemozliwy. pod infolinią facet karze pisac emaile, na emaile nikt nie odpisuje, co to kurna jest? sprowadzają badziew z Chin i maja klienta w ***Cenzura***. »»na pewno«« swoim klientom tego nie zaproponuje ....

Awatar użytkownika
zurek
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 686
Rejestracja: 2012-12-02, 19:51
Lokalizacja: Olecko

Re: ZTE MF286

Postautor: zurek » 2017-02-17, 19:38

macieklee pisze:Kontakt z serwisem niemozliwy. pod infolinią facet karze pisac emaile, na emaile nikt nie odpisuje, co to kurna jest? sprowadzają badziew z Chin i maja klienta w <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>. <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> swoim klientom tego nie zaproponuje ....



No niestety takie życie... Grunt to dobry marketing i sprzedaż a reszta się nie liczy...
D-Link DWR-966, Huawei E5186s-22
Dual Panel 1800MHz 15dBi Cybertech
Kabel H2010 ULTRAFLEX 10.3 mm Messi & Paoloni

Orange FreeNet SIMO, Aero2

macieklee
Użytkownik forum
Posty: 46
Rejestracja: 2017-02-14, 18:40

Re: ZTE MF286

Postautor: macieklee » 2017-02-17, 19:44

Słuchajcie możliwe , ze ta antena nie współpracuje z tym roterem, tak jak wspomniałem wczesniej na ZTE 283, oraz TP LINK Archer mr200 predkosci do 70 Mbps a na ZTE MF286 15 Mbps.
Moja antena to:
https://all-ant.pl/pl/p/Antena-4G3G2G-L ... rator-/452

Awatar użytkownika
zurek
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 686
Rejestracja: 2012-12-02, 19:51
Lokalizacja: Olecko

Re: ZTE MF286

Postautor: zurek » 2017-02-17, 19:51

macieklee pisze:Słuchajcie możliwe , ze ta antena nie współpracuje z tym roterem, tak jak wspomniałem wczesniej na ZTE 283, oraz TP LINK Archer mr200 predkosci do 70 Mbps a na ZTE MF286 15 Mbps.
Moja antena to:
https://all-ant.pl/pl/p/Antena-4G3G2G-L ... rator-/452



Boże co to za wynalazek... I ludzie takie coś kupują... naprawdę nie rozumiem czym się kierują przy kupnie takich wynalazków...
D-Link DWR-966, Huawei E5186s-22
Dual Panel 1800MHz 15dBi Cybertech
Kabel H2010 ULTRAFLEX 10.3 mm Messi & Paoloni

Orange FreeNet SIMO, Aero2

Hermogenes
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 509
Rejestracja: 2015-09-12, 14:33

Re: ZTE MF286

Postautor: Hermogenes » 2017-02-17, 20:04

Może tak być że router nie widzi tej anteny (nie jest zwarta dla prądu stałego) i pozostaje na antenach wewnętrznych .Sprawdz czy soft obsługuje przełączanie anten.poz Hermogenes

macieklee
Użytkownik forum
Posty: 46
Rejestracja: 2017-02-14, 18:40

Re: ZTE MF286

Postautor: macieklee » 2017-02-17, 20:20

To jaką antene bys zaproponował?skoro to wynalazek.

macieklee
Użytkownik forum
Posty: 46
Rejestracja: 2017-02-14, 18:40

Re: ZTE MF286

Postautor: macieklee » 2017-02-17, 20:22

Raczej router ja widzi , z 1 kreski wskakuje 5 kresek po podlaczeniu anteny, jak moge sprawdzic ten soft czy obsluguje przełączanie anten.poz Hermogenes>?

Hermogenes
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 509
Rejestracja: 2015-09-12, 14:33

Re: ZTE MF286

Postautor: Hermogenes » 2017-02-17, 20:33

Znaczy że widzi .Jak nie ma w ustawieniach specjalnej pozycji do przełączania to przełącza automatycznie .poz Hermogenes

macieklee
Użytkownik forum
Posty: 46
Rejestracja: 2017-02-14, 18:40

Re: ZTE MF286

Postautor: macieklee » 2017-02-18, 09:54

Może ktoś zaproponować mi sprawdzoną mocną antenę która będzie używała wszystkich agregacji ??


Wróć do „Co wybrać - sprzęt do mobilnego Internetu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Darek.74, Tinkas i 10 gości