Zmiana softu w Huawei B525

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

Davvid
Użytkownik forum
Posty: 37
Rejestracja: 2017-09-19, 16:20

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: Davvid » 2017-11-09, 23:54

Klasyczne ręczne przekierowanie portów :-)

robertnik
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1207
Rejestracja: 2010-09-27, 17:05
Lokalizacja: Opole

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: robertnik » 2017-11-09, 23:57

I nie ma tam protokołu? Nie wieżę daj printscreena.

paszczak900
Początkujący użytkownik forum
Posty: 15
Rejestracja: 2014-09-08, 09:13
Lokalizacja: Siedlce

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: paszczak900 » 2017-11-10, 07:24

Czyli zostaje ręczne ustawienie przekierowań. Echh nie chce mi się ustawiać stałych IP i przekierowań, ale jak widać nie mam wyjścia. Będę w domu to zobaczę czy to ruszy i dam znać.

Davvid
Użytkownik forum
Posty: 37
Rejestracja: 2017-09-19, 16:20

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: Davvid » 2017-11-10, 13:19

Albo odblokować router wg instrukcji @robertnik lub @4pda.ru i wgrać niebrandowany pełny firmware. Wtedy UPnP się pojawi.


robertnik pisze:I nie ma tam protokołu? Nie wieżę daj printscreena.

To jest maksimum z defa : http://prntscr.com/h8nnrj . Automatu nie uświadczysz.

anty
Użytkownik forum
Posty: 45
Rejestracja: 2017-07-17, 20:34

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: anty » 2017-11-14, 19:31

Zgodnie z obietnicą udostępniam najnowszą wersję aplikacji na androida Huawei_Manager_1.1 w wersji PL
Dodałem możliwość dowolnej konfiguracji pasm LTE (pasmo 2600 TDD dostępne wyłącznie w trybie auto). Jeśli będzie potrzebne dołożę do możliwych opcji wyboru. Zmieniłem interfejs aby przyciski nie zajmowały całego ekranu. Teraz apka jest uniwersalna i powinna chodzić na wielu nowych routerach Huawei i wykorzystywać ich możliwości.
Proszę o przetestowanie na różnych routerach czy działa prawidłowo. Wszelkie uwagi proszę śmiało zgłaszać.

Link bezpośredni do pobrania
https://www.dropbox.com/s/pim97cmodwcxj ... L.apk?dl=0

szczepan997
Stały użytkownik forum
Posty: 100
Rejestracja: 2016-05-04, 23:04

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: szczepan997 » 2017-11-14, 20:25

Na B525 działa elegancko, tylko ja bym chyba zamienił miejscami tabelki wyboru poszczegolnych pasm 3g i lte, zeby latwiej obslugiwalo sie jednym palcem
Obrazek

robertnik
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1207
Rejestracja: 2010-09-27, 17:05
Lokalizacja: Opole

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: robertnik » 2017-11-14, 21:07

Dziwna sprawa bo u mnie ani na B525, ani B715 nie pokazuje parametrów.
Może w międzyczasie zmieniłeś link i kolega pobrał inną...

APP.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

anty
Użytkownik forum
Posty: 45
Rejestracja: 2017-07-17, 20:34

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: anty » 2017-11-14, 21:11

robertnik pisze:Dziwna sprawa bo u mnie ani na B525, ani B715 nie pokazuje parametrów.
Może w międzyczasie zmieniłeś link i kolega pobrał inną...



Nie zmieniałem linku.
U mnie tez chodzi na B525 i wszystko jest ok.

ju-rek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2017-10-25, 19:13

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: ju-rek » 2017-11-14, 21:16

Instaluje się, ale nie ma go w wyborze aplikacji. Nie ma jak go uruchomić.

robertnik
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1207
Rejestracja: 2010-09-27, 17:05
Lokalizacja: Opole

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: robertnik » 2017-11-14, 21:20

Tak źle wpisałem hasło. Na B525 pokazuje zawartość, na B715 jak na printscreenie. Poprzednia pokazywała i tu i tu.
Pobieram teraz darmowego starcrafta przez ten modem i nie chcę go restartować. Jak pobiorę to go zrestartuje, a nóż widelec..

EDIT
Wskoczyło. Musiałem się wylogować w przeglądarce... Ot taki to Playowski soft...

EDIT2
I zapomniałem o najważniejszym. Super Dzięki!

robertnik
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1207
Rejestracja: 2010-09-27, 17:05
Lokalizacja: Opole

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: robertnik » 2017-11-14, 21:30

@ju-rek musisz pozwolić na nieznane źródła.

ju-rek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2017-10-25, 19:13

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: ju-rek » 2017-11-14, 21:43

Ok, uruchomiłem ale i tak nie łączy się z modemem b525, pomimo, że podaję prawidłowy login i hasło.

robertnik
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1207
Rejestracja: 2010-09-27, 17:05
Lokalizacja: Opole

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: robertnik » 2017-11-14, 21:47

A połączyłeś się kablem, albo po wifi z tym ruterem do którego wpisujesz IP i hasło?

ju-rek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2017-10-25, 19:13

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: ju-rek » 2017-11-14, 21:56

Tak, jestem połączony telefonem po wifi.

anty
Użytkownik forum
Posty: 45
Rejestracja: 2017-07-17, 20:34

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: anty » 2017-11-14, 22:17

1. Domyślny login: admin
2. twoje hasło
3. ip domyślne lub twoje jeśli zmieniłeś
4. połączenie z wifi lub kablem z routerem
5. czasem router sie przywiesi i trzeba 2 razy kliknąć w logowanie lub chwile zaczekać
6. Jeśli to nie pomaga spróbuj zrestartowac router i ponowić


Wróć do „Co wybrać - sprzęt do mobilnego Internetu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości