Zmiana softu w Huawei B525

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

MrZi
Użytkownik forum
Posty: 26
Rejestracja: 2010-01-25, 10:09
Lokalizacja: Polska

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: MrZi » 2018-02-13, 21:32

A SINR ma byc jak najwiekszy?

adamo71
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2018-02-10, 13:32

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: adamo71 » 2018-02-13, 21:52

kaniewa19 pisze:witam pisze z takim problemem iż po przeciągnięciu skryptu do mozzili nie wyskakuje mi instaluj co mam zrobić jest tylko sam skrypt

Udało Ci się z tym skryptem. Daj znać, bo ja robiłem wszystko co mogłem czyli przeinstalowałem firefox, nowy Violentmonkey , oczywiście po przeciągnięciu skryptu mam w górnym prawym rogu instaluj w Violentmonkey wciskam to i nic po tym się nie dzieje, niem mam magicznego przycisku WŁĄCZ ten skrypt HMANAGER. Czytając cały ten wątek nikt nie miał problemów z tym skryptem a ja nie mogę tego zainstalować :( . Może jakiś filmik instruktażowy, byłbym bardzo wdzięczny.

robertnik
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1713
Rejestracja: 2010-09-27, 17:05
Lokalizacja: Opole

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: robertnik » 2018-02-13, 22:48

Wideoporadnik instalacji skryptu dla wyjątkowo opornych. Jeśli to Ci nie pomoże to daruj sobie instalację skryptu, to po prostu nie dla Ciebie.

anty
Stały użytkownik forum
Posty: 77
Rejestracja: 2017-07-17, 20:34

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: anty » 2018-02-13, 23:55

MrZi pisze:Dlaczego po planowanym przez modem restarcie nocnym przelacza sie na nie chciany nadajnik?


Ponieważ aplikacją można wybrać pasmo a nie nadajnik. Jeśli jesteś w zasięgu 2 nadajników o odpowiednim poziomie sygnału na tym samym paśmie to router może się przełączyć w każdej chwili pomiędzy nimi. Powinien preferować ten silniejszy ale to nie jest reguła.
Wszystkie wersje Huawei Manager do pobrania:
https://www.dropbox.com/sh/z7rbzxjy23t9 ... DKTAa?dl=0

kaniewa19
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2018-02-13, 19:44

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: kaniewa19 » 2018-02-14, 13:34

adamo71 pisze:
kaniewa19 pisze:witam pisze z takim problemem iż po przeciągnięciu skryptu do mozzili nie wyskakuje mi instaluj co mam zrobić jest tylko sam skrypt

Udało Ci się z tym skryptem. Daj znać, bo ja robiłem wszystko co mogłem czyli przeinstalowałem firefox, nowy Violentmonkey , oczywiście po przeciągnięciu skryptu mam w górnym prawym rogu instaluj w Violentmonkey wciskam to i nic po tym się nie dzieje, niem mam magicznego przycisku WŁĄCZ ten skrypt HMANAGER. Czytając cały ten wątek nikt nie miał problemów z tym skryptem a ja nie mogę tego zainstalować :( . Może jakiś filmik instruktażowy, byłbym bardzo wdzięczny.



Tak udało się skrypt sie załącza zmiana na violentmonkey pomogła:)

kaniewa19
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2018-02-13, 19:44

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: kaniewa19 » 2018-02-14, 13:36

ale mam inny problem na speed tescie pokazuje prędkość miedzy 18 a 22 mb downloadu a jak pobieram jakiś plik przez jdownloadera to szybkość pobierania jest ok 700kb/s dlaczego tak mało w czym tkwi problem?

Hermogenes
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1029
Rejestracja: 2015-09-12, 14:33

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: Hermogenes » 2018-02-14, 14:41

Zapewne prędkość pobierania pliku to 700 kiloBajtów/s a speed test pokazuje wynik w Megabitach/s . poz Hermogenes

kaniewa19
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2018-02-13, 19:44

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: kaniewa19 » 2018-02-14, 15:45

Hermogenes pisze:Zapewne prędkość pobierania pliku to 700 kiloBajtów/s a speed test pokazuje wynik w Megabitach/s . poz Hermogenes


Troszke źle to opisałem mianowicie mam 4 party plikow do pobrania gdy pobieram tylko jeden to mam predkosc 700 kb/s a gdy wlacze cztery odrazu do pobieramia to wtedy kazdy ma po tyle a ogolna predkosc to 2,4 mb moje pytanie brzmi czy ruter ma gdzies wlaczone ogranicEnie czy to wina czegos innego ?

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8711
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: key » 2018-02-14, 15:50

Brzmi jak ograniczenie tempa uploadu na serwerze.

kaniewa19
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2018-02-13, 19:44

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: kaniewa19 » 2018-02-14, 16:00

Ale przy pobieraniu innych plikow z innych stron tez maks to 700 kb/s to tak wyglada jakby ruter na 1 plik do ppbrania puszczał tylko taka predkosc a reszta jest zostawiona ale nie wiem jak to zmienic czy hiuawei b525 ma cos takiego?

robertnik
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1713
Rejestracja: 2010-09-27, 17:05
Lokalizacja: Opole

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: robertnik » 2018-02-14, 17:12

Speedtesty mają wyższy priorytet u każdego operatora, a hostingi plików też różnie działają. Wykup jakiś płatny i sprawdź, albo użyj jakiegoś popularnego torrenta z sporą ilością seedów.

kaniewa19
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2018-02-13, 19:44

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: kaniewa19 » 2018-02-14, 18:46

[*]
robertnik pisze:Speedtesty mają wyższy priorytet u każdego operatora, a hostingi plików też różnie działają. Wykup jakiś płatny i sprawdź, albo użyj jakiegoś popularnego torrenta z sporą ilością seedów.


Własnie to dzieje sie na wykupionym premiumie jak i normalnym serwerze

MrZi
Użytkownik forum
Posty: 26
Rejestracja: 2010-01-25, 10:09
Lokalizacja: Polska

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: MrZi » 2018-02-14, 23:19

To moze wylaczyc automatyczny restart?
Zakupilem antene 2x 504, problem w tym iz jak ustawie antena 2x zewnetrzna to sygnal szaleje, dlaczego?

adamo71
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2018-02-10, 13:32

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: adamo71 » 2018-02-16, 21:09

robertnik pisze:Wideoporadnik instalacji skryptu dla wyjątkowo opornych. Jeśli to Ci nie pomoże to daruj sobie instalację skryptu, to po prostu nie dla Ciebie.

Nie wiem co tu nie chce zaskoczyć, próbowałem na trzech kompach i na żadnym ten skrypt nie chce sie zainstalować. Nie wiem, co mi blokuje ten skryrpt. Instalacja tego jest banalnie prosta, ale dzięki robertnik za pomoc i zainteresowanie moją prośbą :papa:

nielot
Początkujący użytkownik forum
Posty: 11
Rejestracja: 2017-07-04, 19:29

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: nielot » 2018-02-26, 12:31

Witajcie

Nabyłem właśnie od T B525-23a. Rozumiem że violetmonkey, skrypt i wszystko działa? W sensie wymuszanie agregacji pasm.


Wróć do „Co wybrać - sprzęt do mobilnego Internetu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości