ZTE MF286

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ather
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2018-09-21, 10:26

Re: ZTE MF286

Postautor: ather » 2018-10-07, 08:02

Tego nie wiem, ale jak do nich pisałem czy będzie aktualizacja zdalna, to mi odpisali, że taka aktualizacja jest w planach, ale brak konkretnej daty.

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22255
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: ZTE MF286

Postautor: ja.michal » 2018-10-08, 20:17

OK, czyli pewnie już jakieś papierki zaklepać przed wrzuceniem do OTA.

Pinks
Początkujący użytkownik forum
Posty: 13
Rejestracja: 2015-10-10, 19:44
Lokalizacja: Bydgoszcz, Bartodzieje

Re: ZTE MF286

Postautor: Pinks » 2018-10-21, 13:46

Potwierdzam info że ZTE Poland darmowo dokonuje aktualizacji do softu B11 w którym dochodzi możliwość wyboru pasma LTE2100 jak ktoś ma ruter z dystrybucji Orange.

fatum1
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 243
Rejestracja: 2017-11-08, 06:41

Re: ZTE MF286

Postautor: fatum1 » 2018-10-21, 13:48

I trzeba go do nich wysłać ?

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22255
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: ZTE MF286

Postautor: ja.michal » 2018-10-21, 21:16

Pinks, B11 to stabilna wersja czy nie?

Tinkas
Stały użytkownik forum
Posty: 73
Rejestracja: 2016-12-03, 11:54

Re: ZTE MF286

Postautor: Tinkas » 2018-10-23, 08:51

+ czy w B11 pojawił się Reboot Scheduler?

FF2004
Stały użytkownik forum
Posty: 98
Rejestracja: 2017-05-05, 15:57

Re: ZTE MF286

Postautor: FF2004 » 2018-10-23, 12:10

Nie, jest watchdog, który nawet lepiej działa. Resetuje dopiero jak się coś przywiesi.

Gamebyt
Użytkownik forum
Posty: 35
Rejestracja: 2017-01-21, 22:34
Lokalizacja: Wola Filipowska

Re: ZTE MF286

Postautor: Gamebyt » 2018-10-26, 13:52

ZTE MF286 Orange Domowy 250GB | TL-WR841N v11 (most) |
| TD-W8970 |

cpu
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2015-06-30, 14:08
Lokalizacja: ZG

Re: ZTE MF286

Postautor: cpu » 2018-10-27, 20:12

Ja mam dostepna aktualizacje ale po 10 probach dalem sobie spokoj - za kazdym razem "aktualizacja nie powiodla sie", czyli po prostu musze wyslac do ZTE zeby zrobili co trzeba, kurcze a od 2-3 tyg sie wstrzymywalem z tym liczac ze bedzie OTA i nie trzeba bedzie wysylac no i mam :-)

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22255
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: ZTE MF286

Postautor: ja.michal » 2018-10-28, 04:24

Poszło za pierwszym razem. U was również zabawne "lte_band_1" zamiast LTE 2100MHz?

Tak marginesem to albo mam za słaby sygnał, albo router z kartą Playa nie chce agregować LTE1800 z LTE2100. LTE1800 + LTE800 działa, LTE2100 + LTE800 działa, poszczególne pasma niezależnie działają. Co dziwne agregacja w Play jak wskakuje to zawsze wyższe + LTE800, nigdy LTE800 + wyższe.

EDIT
OK, lte_band_1 pojawiło się bo pamięć przeglądarki była niewyczyszczona.

Gamebyt
Użytkownik forum
Posty: 35
Rejestracja: 2017-01-21, 22:34
Lokalizacja: Wola Filipowska

Re: ZTE MF286

Postautor: Gamebyt » 2018-10-28, 11:14

Ja mam normalnie LTE 2100MHz oczywiście, przywrócenie do ustawień fabrycznych pomogło w poprawnym wyświetleniu
ZTE MF286 Orange Domowy 250GB | TL-WR841N v11 (most) |
| TD-W8970 |

dzicek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2018-10-30, 19:33
Lokalizacja: Nysa

Re: ZTE MF286

Postautor: dzicek » 2018-10-30, 19:36

U mnie dalej nic nie znajduje, sprzęt od Orange soft 07 .

krowka1978
Początkujący użytkownik forum
Posty: 13
Rejestracja: 2017-03-24, 13:00

Re: ZTE MF286

Postautor: krowka1978 » 2018-11-02, 23:33

Przed chwilą router uruchomił się po aktualizacji do wersji B11 :)

krowka1978
Początkujący użytkownik forum
Posty: 13
Rejestracja: 2017-03-24, 13:00

Re: ZTE MF286

Postautor: krowka1978 » 2018-11-02, 23:35

Gamebyt pisze:Ja mam normalnie LTE 2100MHz oczywiście, przywrócenie do ustawień fabrycznych pomogło w poprawnym wyświetleniu


Wystarczy wyczyścić cache przeglądarki ;)

Gamebyt
Użytkownik forum
Posty: 35
Rejestracja: 2017-01-21, 22:34
Lokalizacja: Wola Filipowska

Re: ZTE MF286

Postautor: Gamebyt » 2018-11-03, 09:42

Niestety u mnie to nie pykło, może wina chrome
ZTE MF286 Orange Domowy 250GB | TL-WR841N v11 (most) |
| TD-W8970 |


Wróć do „Co wybrać - sprzęt do mobilnego Internetu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Grupens i 5 gości