Huawei B535-232

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

Mike77
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2020-04-21, 13:23

Huawei B535-232

Postautor: Mike77 » 2020-04-21, 13:28

Mam zamiar kupić router B535 z dystrybucji Play.
Czy na tą dystrybucję też trzeba uważać czy można śmiało kupować?
O t-mobile i Plusie wiem można się naciąć.

Pozdrawiam
Mike

Zeusek
Stały użytkownik forum
Posty: 75
Rejestracja: 2020-03-25, 10:40

Re: Huawei B535-232

Postautor: Zeusek » 2020-04-21, 13:31

Można kupować bez obaw.
Router B818 -> Orange.

tom-asz
Użytkownik forum
Posty: 49
Rejestracja: 2015-01-17, 11:06
Lokalizacja: Przemyśl

Re: Huawei B535-232

Postautor: tom-asz » 2020-04-21, 15:23

Żeby nie zakładać nowego tematu napiszę tutaj. Wahałem się długo pomiędzy B525 a B535 zdecydowałem się na B535 a właściwie los :P Mam więc B535 jednak nie zapytałem sprzedającego gdzie go brał a że na opakowaniu nie widać logo to myślałem że jest to sprzęt niebrandowany. Otworzyłem i ani na sprzęcie ani w oprogramowaniu nie widać logo operatora a fakturze wiem że sprzęt był brany w Orange.

Wersja sprzętu modemu: WL1B535M
Wersja oprogramowania modemu: 10.0.1.1(H191SP4C983)
Wersja interfejsu internetowego: WEBUI 10.0.1.1(W2SP2C7201)
Wersja pliku konfiguracyjnego: B535-232-CUST 10.0.1.1(C965)

Niby wszystko fajnie ładnie itp ale nasuwa się pierwsze pytanie gdzie się zmienia/wpisuje DNS ?? Pisałem do supportu to odpisali nie jeżeli nie ma logo operatora to i tak sam operator mógł nanieść swoje poprawki więc czy to prawda ?? Jeżeli nie widzę opcji na wpisanie DNS to oznacza że Orange ja usunął ??

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 5988
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Huawei B535-232

Postautor: onken » 2020-04-21, 15:25

Mialem wersję od T-Mobile i też na 99% nie było opcji do wpisania własnych dnsow.

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile

Cena - 60 zł za m-c. Kontakt na PW

tom-asz
Użytkownik forum
Posty: 49
Rejestracja: 2015-01-17, 11:06
Lokalizacja: Przemyśl

Re: Huawei B535-232

Postautor: tom-asz » 2020-04-22, 07:08

Idzie jakoś sprawdzić z kiedy jest dane oprogramowanie znalazłem w necie coś takiego https://easy-firmware.com/index.php?a= downloads&b=folder&id=44969 (jedna spacja) B535-232-WEBUI 10.0.1.1(W2SP7C03) fakt trochę jest inne niż moje patrz post wyżej ale to raczej się zmienia bo jak by nowszy soft tylko czy będzie pasować i czy szlak nie trafi ??

Z drugiej strony czy opłaca się kupować te anteny za 30zł dookólna jak mam tanie wyniki ??

lte 1800 MHz
https://www.speedtest.net/result/9317467539
https://www.speedtest.net/result/9318894031 rano
Bohaterów Getta 27 1Km
Kod: 9664

lte 2100 MHz
https://www.speedtest.net/result/9317500293
https://www.speedtest.net/result/9318900057 rano
Bohaterów Getta 27 1Km
Kod: 9664

lte 2600 MHz
https://www.speedtest.net/result/9317506892
https://www.speedtest.net/result/9318907296 rano
Dworskiego 23 450m
Kod: 8707

lte 1800+2100 MHz
https://www.speedtest.net/result/9317516797
https://www.speedtest.net/result/9318844396 rano
Bohaterów Getta 27 1Km
Kod: 9664

lte 1800+2600 MHz
https://www.speedtest.net/result/9317532764
https://www.speedtest.net/result/9318853052 rano
Dworskiego 23 450m
Kod: 8707

lte 2100+2600 MHz
https://www.speedtest.net/result/9317545410
https://www.speedtest.net/result/9318835694 rano
Bohaterów Getta 27 1Km
Kod: 9664

I co dziwne B535 łączy się tylko z tym bliskim nadajnikiem przy 2600 i 1800+2600 MHz nie wiedzieć czemu nie łączy się z innymi częstotliwościami gdzie według BTS maps ten bliski jak i ten dalszy mają takie same częstotliwości 1800, 2100 i 2600 MHz mało tego E3372 łączy się z tym bliskim z wszystkimi 3 częstotliwościami z tym bliskim BTS ?

sn1p3r
Stały użytkownik forum
Posty: 91
Rejestracja: 2020-03-27, 08:36

Re: Huawei B535-232

Postautor: sn1p3r » 2020-04-22, 07:17

Do speed testów dołącz screeny z hmanagera

JacekArtur1
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2020-05-24, 21:29

Re: Huawei B535-232

Postautor: JacekArtur1 » 2020-08-28, 08:40

Hehe ja mam coś takiego :
Wersja sprzętu modemuWL1B535M
Wersja oprogramowania modemu10.0.1.1(H191SP3C159)
Wersja interfejsu internetowegoWEBUI 10.0.1.1(W2SP3C159)
Wersja pliku konfiguracyjnegoB535-232-CUST 10.0.1.3(C159)
Faktura z Orange.
Aktualizacji nie znajduje. Widać mnogość plików i firmware można się w tym pogubić.
Próba aktualizacji do wersji 10.0.1.1(H191SP63C983) nie powiodła się.
Może ktoś wie jak to ustrojstwo zaktualizować ?
Pozdrawiam Jacek

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 15790
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Huawei B535-232

Postautor: matek451 » 2020-08-28, 09:28

A co to za faktura, w Orange sprzęt jest na raty i pozostaje własnościa operatora do ich spłacenia.

JacekArtur1
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2020-05-24, 21:29

Re: Huawei B535-232

Postautor: JacekArtur1 » 2020-08-28, 10:38

Opiszę fakturę jak wrócę do chaty. W każdym razie brak logo Orange ale to nic nie znaczy. Kupiłem z ogłoszenia z taką fakturą.

JacekArtur1
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2020-05-24, 21:29

Re: Huawei B535-232

Postautor: JacekArtur1 » 2020-08-28, 13:15

Jest jak piszesz. Faktura ratalna z Orange. Co nie zmienia faktu braku aktualizacji i jakiegoś dziwnego softu. Kilka postów wyżej ktoś też pisał o Orange ale ma.zupelnie inny soft.

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 15790
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Huawei B535-232

Postautor: matek451 » 2020-08-28, 13:56

Jak ktoś przestanie płacić te raty to masz w domu cegłę, Orange blokuje sprzet po IMEI, kupiłeś sprzęt nie będacy własnością tego gościa tylko Orange.

JacekArtur1
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2020-05-24, 21:29

Re: Huawei B535-232

Postautor: JacekArtur1 » 2020-08-28, 14:03

Toś mnie pocieszył. Może spłaci raty jednak ? 294 złote jest na fakturze. Jak nie to zgłoszę to na Policję. Życie pokaże a ja napiszę nawet za 2 lata jak było. Obecnie szukam możliwości aktualizacji i wezmę nerwosol oraz coś na ciśnienie.

JacekArtur1
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2020-05-24, 21:29

Re: Huawei B535-232

Postautor: JacekArtur1 » 2020-08-29, 19:43

Firmware do Huawei B535 ponoć C00 to orginalne niebrandowane pliki. Może komuś się uda wgrać ? Pliki webUI wymagają loginu i hasła. Może jednak ktoś to rozkmini ?
https://megawrzuta.pl/filesgroup/5b4f74be8d453be659e664bae9ce9d56.html

KamloX30
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2020-09-02, 09:55

Re: Huawei B535-232

Postautor: KamloX30 » 2020-09-02, 09:57

Witam, na tym sprzęcie jest możliwość wyboru pasma na sztywno jak na moim aktualnym B525?? bo na weekend będzie właśnie już B535

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 5988
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Huawei B535-232

Postautor: onken » 2020-09-02, 10:11

Tak. Można.

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile

Cena - 60 zł za m-c. Kontakt na PW

Awatar użytkownika
Fred
Stały użytkownik forum
Posty: 82
Rejestracja: 2010-03-18, 14:39
Lokalizacja: Piotrków

Re: Huawei B535-232

Postautor: Fred » 2020-10-02, 12:27

Witam, co do Firmware, to mam brand z T-Mobile i też chętnie bym po aktualizował.
Wersja sprzętu modemuWL1B535M
Wersja oprogramowania modemu10.0.1.1 (H191SP2C55)
Wersja interfejsu internetowegoWEBUI 10.0.1.1 (W2SP2C55)
Wersja pliku konfiguracyjnegoB535-232-CUST 10.0.1.1 (C55)

Może ktoś już wie jak z de brandować.

Miłego dnia życzę i dużych prędkości.
Chomik f.r.e.d - Huawei B535-232, Ant.ATP-15+5m.RF10, APC smart 1000XL, iniector PoE++, Asusy RT-AX88U N18U, NAS Qnap, TP-Link-i T-2600G SG2008 SG108E SG105E

ktry
Stały użytkownik forum
Posty: 125
Rejestracja: 2017-09-15, 19:51

Re: Huawei B535-232

Postautor: ktry » 2020-10-29, 17:47

Czy może ktoś coś powiedzieć na temat jakości wifi w tym B535 w porównaniu do starszego modela czyli B525.
Miałem B525 i działało to nawet fajnie porównując do aktualnego mojego modela 818.
Muszę sprzedać 818, bo przesiadam się na radiówkę, ale potrzebuję tańszy model tylko do monitoringu z dobrym wifi. 525 się nadawał do tego w przeciwieństwie do 818, który na próbach dzisiaj wypadł tragicznie.
Mam dylemat czy 525 ,czy 535. Ceny podobne i wolał bym 535. Tylko czy da radę to wifi?

no1muzzy
Użytkownik forum
Posty: 42
Rejestracja: 2020-11-04, 21:15

Re: Huawei B535-232

Postautor: no1muzzy » 2020-11-04, 21:19

Witam wszystkich, pytanie mam odnośnie B535 z plusa/ cyfrowego polsatu, czy te wersje mają jakieś blokaty na oprogramowaniu, czy można śmiało kupować z tej dystrybucji ?

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 23693
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Huawei B535-232

Postautor: wojteks » 2020-11-04, 21:39

Mogą być na raty a wtedy jak raty nie będą spłacane to blokada po IMEI pewna.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

no1muzzy
Użytkownik forum
Posty: 42
Rejestracja: 2020-11-04, 21:15

Re: Huawei B535-232

Postautor: no1muzzy » 2020-11-04, 21:54

No to faktycznie trochę ryzyko brać od kogoś kto go wziął na raty 2mce temu ;/

A ogólnie może ktoś doradzić który ruter jest lepszy, b525 czy b535, patrząc po cenach to ten b535 mimo że nie ma dostępnej jednej z agregacji które oferuje b535 to wydaje się trzymać cenę, z czego to wynika ?

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 15790
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Huawei B535-232

Postautor: matek451 » 2020-11-04, 22:10

Z braku wiedzy Januszy, na Allegro są tez zabytkowe B593U-12 za ponad 270 zł i idą jak ciepłe bułeczki choć to elektrozłom.

Awatar użytkownika
Fred
Stały użytkownik forum
Posty: 82
Rejestracja: 2010-03-18, 14:39
Lokalizacja: Piotrków

Re: Huawei B535-232

Postautor: Fred » 2020-11-05, 16:44

dla no1muzzy
Witam, miałem oba przez jakiś czas B525 i nadal B535, zmieniając je na tej samej antenie oba pokazywały tyle samo Decybeli na poszczególnych pasmach. B535 wydaje się szybciej rejestrować w sieci i nawiązywać połączenie, ale może to tylko złudzenie zależne od obciążenia BTS.
Co do WiFi to nie wiem bo używam go jako modem zasilany POE.
Zależało mi na agregacji 2100 z 2600 i na moim odbieranym maszcie T-mobile, działa, więc osiągam średnio odkąd mam B535 (50-60 Mbit) wieczorem (50-55 Mbit) a ping 18-20 w Speedtest.pl.. Mam go prawie rok i się nigdy nie zawiesił, ostatnio wyłączony był około 6 miesięcy temu i nigdy nie wymagał restartu. B525 agregował 2600 z 1800, ale (1800 jest zawsze zapchane a 800 jeszcze gorzej około 5 Mbit na pasmo, zupełnie bez użyteczne).
Aaa zapomniałem dla tego edytuje, w B525 łatwo wgrać ninny Firmware z obsługą mostu (BRIDGE).
Chomik f.r.e.d - Huawei B535-232, Ant.ATP-15+5m.RF10, APC smart 1000XL, iniector PoE++, Asusy RT-AX88U N18U, NAS Qnap, TP-Link-i T-2600G SG2008 SG108E SG105E

JacekArtur1
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2020-05-24, 21:29

Re: Huawei B535-232

Postautor: JacekArtur1 » 2020-11-20, 18:17

Panowie pytanie czy można lub ktoś z Was ma wiedzę jakie jest aktualne oprogramowanie tego routera w sieci Orange ? Ja mam Wersja sprzętu modemu WL1B535M
Wersja oprogramowania modemu10.0.1.1(H191SP3C159)
Wersja interfejsu internetowego WEBUI 10.0.1.1(W2SP3C159)
Wersja pliku konfiguracyjnego B535-232-CUST 10.0.1.3(C159)
Dostępnych jest też wiele innych wersji jak szperałem po necie. Niestety konsultant Orange nie ma wiedzy jakie jest bieżące oprogramowanie sprzętu w ich sieci.
Może ktoś z Was wie gdzie można takie dane uzyskać lub kogo z Orange poprosić o wgranie nowszej wersji firmware ?

Awatar użytkownika
Fred
Stały użytkownik forum
Posty: 82
Rejestracja: 2010-03-18, 14:39
Lokalizacja: Piotrków

Re: Huawei B535-232

Postautor: Fred » 2020-11-21, 13:43

T-Mobile dziś 2020.11.21 udostępnł aktualizację.
Czy ktoś wie co zmienia?.
Wersja sprzętu modemuWL1B535M
Wersja oprogramowania modemu10.0.3.1 (H195SP1C55)
Wersja interfejsu internetowegoWEBUI 10.0.3.1 (W2SP3C55)
Wersja pliku konfiguracyjnegoB535-232-CUST 10.0.1.1 (C55)

Życzę miłego dnia i nie inwigilowanego internetu.
Chomik f.r.e.d - Huawei B535-232, Ant.ATP-15+5m.RF10, APC smart 1000XL, iniector PoE++, Asusy RT-AX88U N18U, NAS Qnap, TP-Link-i T-2600G SG2008 SG108E SG105E

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 23693
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Huawei B535-232

Postautor: wojteks » 2020-11-21, 16:12

Zapewne jakaś kosmetyka, na cudowne poprawienie osiągów bym nie liczył.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

JacekArtur1
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2020-05-24, 21:29

Re: Huawei B535-232

Postautor: JacekArtur1 » 2020-11-21, 23:57

No to raczej pewne ale co zmieniło? I dlaczego w Orange Konsultant nie wie jakie jest aktualne oprogramowanie routera i jeśli jest to czemu mój go nie widzi ?

JacekArtur1
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2020-05-24, 21:29

Re: Huawei B535-232

Postautor: JacekArtur1 » 2020-11-22, 14:36

Strona info B535.png
Ciekawostka za 4PDA ru.
1. Podążaj za LINKIEM:
https://www.xchris.net/new-oneline.js
2. Naciśnij CTRL + A, CTRL + C (zaznacz wszystko i skopiuj).
3. Przejdź do adresu modemu 192.168.8.1 i wprowadź hasło.
4. Naciśnij przycisk tworzenia zakładki w przeglądarce, usuń cały adres routera i zamiast tego naciśnij CTRL + V (Wklej). Możesz także zmienić nazwę zakładki, jest to opcjonalne. Zapisujemy zakładkę.
5. Teraz za każdym razem, gdy wchodzisz do modemu, wprowadź hasło, a następnie wywołaj zapisaną zakładkę bezpośrednio na tej stronie.
6. Na górze pojawi się panel z informacjami. Tam, po kliknięciu na słowo BAND, pojawi się okno, w którym można wprowadzić żądane kanały za pomocą przycisku „+”.
Jakby link nie działał to poniżej skopiować i wkleić zamiast z linku. Od sowa javascript aż do ostatniego nawiasu.

javascript:addButtons(); function currentBand() {$("#dhcp_mask").show(); $("#dhcp_dns").show(); $.ajax({type:"GET", async : true, url: '/api/device/signal', error:function(request,status,error){alert("Signal Error:"+request.status+"\n"+"message:"+request.responseText+"\n"+"error:"+error); }, success:function(data){vars=['rssi','rsrp','rsrq','sinr','dlbandwidth','ulbandwidth','band','cell_id','plmn']; for (i=0;i<vars.length;i++) {window[vars[i]]=extractXML(vars[i],data); $('#'+vars[i]).html(window[vars[i]]); } hex = Number(cell_id).toString(16); hex2= hex.substring(0,hex.length-2); enbid = parseInt(hex2, 16).toString(); $('#enbid').html(enbid); if (plmn=='22201'){plmn='2221';} if (plmn=='22299'){plmn='22288';} if ((plmn=='22250') && (enbid.length==6)) {plmn='22288';} link_lte="https://lteitaly.it/internal/map.php#bts="+plmn+"."+enbid; $("#lteitaly").attr("href",link_lte); }}); $.ajax({type:"GET", async : true, url: '/api/net/net-mode', error:function(request,status,error){alert("Signal Error:"+request.status+"\n"+"message:"+request.responseText+"\n"+"error:"+error); }, success:function(data){lteband=extractXML('LTEBand',data); $('#allowed').html(_4GType(lteband)); }}); } function extractXML(tag, data) {try {return data.split("</"+tag+">")[0].split("<"+tag+">")[1]; } catch(err) {return err.message; } } function _4GType(data) {if ((data=='20880800C5')||(data=='20000800C5')) return "AUTO"; data_out=""; if ((parseInt(data,16)&0x1)==0x1){data_out="B1+";} if ((parseInt(data,16)&0x4)==0x4){data_out+="B3+";} if ((parseInt(data,16)&0x40)==0x40){data_out+="B7+";} if ((parseInt(data,16)&0x80000)==0x80000){data_out+="B20";} data_out=data_out.replace(/\++$/, ""); return data_out; } function ltebandselection() {if(arguments.length==0) {var band = prompt("Please input desirable LTE band number, separated by + char (example 1+3+20).If you want to use every supported bands, write 'AUTO'.","AUTO"); if(band==null||band===""){return;} } else var band = arguments[0]; var bs = band.split("+"); var ltesum = 0; if(band.toUpperCase()==="AUTO"){ltesum = "7FFFFFFFFFFFFFFF";} else {for (var i=0;i<bs.length;i++){ltesum = ltesum + Math.pow(2,parseInt(bs[i])-1);} ltesum = ltesum.toString(16); console.log("LTEBand:"+ltesum); } $.ajax({type:"GET", async:true, url:'/html/home.html', error:function(request,status,error){alert("Token Error:"+request.status+"\n"+"message:"+request.responseText+"\n"+"error:"+error); }, success:function(data){var datas = data.split('name="csrf_token" content="'); var token = datas[datas.length-1].split('"')[0]; setTimeout(function(){$.ajax({type:"POST", async: true, url:'/api/net/net-mode', headers:{'__RequestVerificationToken':token}, contentType: 'application/xml', data:'<request><NetworkMode>03</NetworkMode><NetworkBand>3FFFFFFF</NetworkBand><LTEBand>'+ltesum+'</LTEBand></request>', success:function(nd){$("#band").html("<span style=\"color:green;\">OK</span>"); }, error:function(request,status,error){alert("Net Mode Error:"+request.status+"\n"+"message:"+request.responseText+"\n"+"error:"+error); } }); },2000); }}); } window.setInterval(currentBand, 2500); function addButtons() {$("body").prepend("<style> .val{color:red;} </style> <div style=\"width:1000px;padding:20px;margin:0 auto;left:0;\"> <a style=\"font-size:1.4em;margin-right:30px;color:#04a;\" onclick=\"ltebandselection()\">BANDS</a> <div style=\"display:inline;\"> RSRP:<span class=\"val\" id=\"rsrp\">0</span>&nbsp;&nbsp; RSSI:<span class=\"val\" id=\"rssi\">0</span>&nbsp;&nbsp; SINR:<span class=\"val\" id=\"sinr\">0</span>&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; ENB ID:<a id=\"lteitaly\" target=\"lteitaly\" href\"#\"><span class=\"val\" style=\"font-weight:bold;text-decoration:underline;\" id=\"enbid\">0</span></a>&nbsp;&nbsp; CELL ID:<span class=\"val\" id=\"cell_id\">0</span> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; BAND:<span class=\"val\" id=\"band\">0</span>(<span class=\"val\" id=\"dlbandwidth\">0</span>/<span class=\"val\" id=\"ulbandwidth\">0</span>) &nbsp;&nbsp; SET:<span class=\"val\" id=\"allowed\">0</span> </div> </div> "); }

Sprawdzałem i działa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ktry
Stały użytkownik forum
Posty: 125
Rejestracja: 2017-09-15, 19:51

Re: Huawei B535-232

Postautor: ktry » 2020-11-22, 17:27

Ciekaw sprawa, a jeszcze jak by można było wpisać z jakiego btsa ma tą częstotliwość wybać. Na przykład ze słabszym sygnałem oddalonym od nas ,ale mniej obciążonego. Wiem że cudów nie ma ,ale może kiedyś ktoś coś takiego wymyśli.

Awatar użytkownika
Fred
Stały użytkownik forum
Posty: 82
Rejestracja: 2010-03-18, 14:39
Lokalizacja: Piotrków

Re: Huawei B535-232

Postautor: Fred » 2020-11-22, 19:27

Witam ponownie
w nowy FW od T-Mobile Wersja oprogramowania 10.0.3.1 (H195SP1C55)
zauważyłem zmianę działania B535

Router znacznie częściej (może dziesięciokrotnie) sprawdza obciążenie pasma i w ten sposób prawdopodobnie może bardziej wysycić BTS
Teoretycznie wszyscy za logowani ssacze powinni uzyskać wyższą średnią przesyłu danych.

Życzę miłego wieczoru.
Chomik f.r.e.d - Huawei B535-232, Ant.ATP-15+5m.RF10, APC smart 1000XL, iniector PoE++, Asusy RT-AX88U N18U, NAS Qnap, TP-Link-i T-2600G SG2008 SG108E SG105E

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 5988
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Huawei B535-232

Postautor: onken » 2020-11-22, 19:40

Sorry, że co ???

Fizyki nie przeskoczysz...


Wróć do „Co wybrać - sprzęt do mobilnego Internetu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości