router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

kmy
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1042
Rejestracja: 2012-01-04, 21:15
Lokalizacja: Płock

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: kmy » 2013-03-17, 20:54

ostatnio trochę pozmieniałem ustawienia aby można łatwo zmieniać technologie z LTE na UMTS i odwrotnie
opis tu:
http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=68305#p68305

ramzes-111111
Początkujący użytkownik forum
Posty: 10
Rejestracja: 2013-03-14, 12:59
Lokalizacja: Łosice

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: ramzes-111111 » 2013-03-17, 22:39

kmy napisał/a:
mam 3420V2.1 i mam już Gargoyla wer. 1.5.9.6 z extrootem na pendrive + HUB + E398

Można wiedzieć jakiego masz HUBa chodzi mi o markę i model, zamierzam kupić 3420 i też pewnie będę go potrzebował

kmy
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1042
Rejestracja: 2012-01-04, 21:15
Lokalizacja: Płock

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: kmy » 2013-03-18, 06:57

ramzes-111111 pisze:jakiego masz HUBa


http://www.komputronik.pl/product/10289 ... zarny.html

ramzes-111111
Początkujący użytkownik forum
Posty: 10
Rejestracja: 2013-03-14, 12:59
Lokalizacja: Łosice

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: ramzes-111111 » 2013-03-18, 14:32



Dzięki za namiary. Pozdrawiam

alvaroo
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2008-04-01, 19:46
Lokalizacja: Krzynka

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: alvaroo » 2013-03-19, 16:25

Wie ktos jak podzielić łącze "na sztywno" np 3 urządzenia w sieci każde po 33% zużycia sieci 2 urządzenia po 50 % itd. ?

Tomaan
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2013-04-09, 23:34
Lokalizacja: Kraków

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: Tomaan » 2013-04-09, 23:36

Witam masterów!

Mam pytanie, czy istnieje możliwość aktualizacji firmware tego rutera TL-MR3420 z V1 do V2? Nie działa mi nowy modem Plusa, wiem, że śmiga na V2 ale nie widzę nigdzie aktualki do V2.. czy jestem skazany na zakup nowej wersji sprzętowej?

http://www.tp-link.com.pl/products/deta ... R3420#down

kmy
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1042
Rejestracja: 2012-01-04, 21:15
Lokalizacja: Płock

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: kmy » 2013-04-10, 12:32

Tomaan pisze:czy istnieje możliwość aktualizacji firmware tego rutera TL-MR3420 z V1 do V2?


nie, to są dwa różne modemy sprzętowo, uwalisz router

firmware V1 dajesz do V1
a v2 do V2

pasuje np. wersja V2.2 do sprzętu V2.1, ale jest to wersja sprzętowa V2

jeśli chodzi Ci o E3276 to na wersji V1 chodzi z openWRT Gargoyla

alvaroo
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2008-04-01, 19:46
Lokalizacja: Krzynka

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: alvaroo » 2013-04-10, 13:26

Podpowie ktoś jak można sprawdzić do jakiego bts'u łączy się modem podłączony do routera?

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21622
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: wojteks » 2013-04-10, 13:30

alvaroo pisze: jak można sprawdzić do jakiego bts'u łączy się modem podłączony do routera?

Jakie firmware?
Nie pomagam na PW!

alvaroo
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2008-04-01, 19:46
Lokalizacja: Krzynka

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: alvaroo » 2013-04-10, 13:33

Wersja Gargoyle:1.5.9.6 (r35839) jeśli trzeba moge zmienić

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21622
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: wojteks » 2013-04-10, 13:37

No to putty, połączenie ssh do konsoli routera i tam wydawanie poleceń AT w terminalu na port USB, sprawdź jeszcze czy 3ginfo nie podaje tych informacji.
Nie pomagam na PW!

alvaroo
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2008-04-01, 19:46
Lokalizacja: Krzynka

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: alvaroo » 2013-04-10, 13:45

Z tego co wyczytałem na eko.one.pl 3ginfo podaje takie wiadomości, mam 80 kb wolnej pamięci w routerze, zmieści się ten dodatek? http://ecco.selfip.net/attitude_adjustm ... /packages/ i pakiet 3ginfo_20130406_all.ipk ? Dobrze rozumiem?

kmy
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1042
Rejestracja: 2012-01-04, 21:15
Lokalizacja: Płock

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: kmy » 2013-04-10, 13:53

samo 3ginfo tak, ale bez podawania informacji o bts btsearch

poda Ci w putty tylko CID i LAC i musisz sam szukać na btsearch

alvaroo
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2008-04-01, 19:46
Lokalizacja: Krzynka

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: alvaroo » 2013-04-10, 13:57

Jeszcze ostatnie pytanie, czy dodatek mogę wgrać przez wifi czy muszę po kablu?

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8739
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: router TP-Link TL-MR3420 wersja 2.0

Postautor: key » 2013-04-10, 14:09

mozesz po WiFi


Wróć do „Co wybrać - sprzęt do mobilnego Internetu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: ather, kapusta i 7 gości