B315s-22 z Plusa

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Fred
Stały użytkownik forum
Posty: 66
Rejestracja: 2010-03-18, 14:39
Lokalizacja: Piotrków

Re: B315s-22 z Plusa

Postautor: Fred » 2018-08-03, 10:02

Witam posiadaczy B315

Aktualizowałem Huawei B315 s-22 z PLUSA do :21.329.01.00.69 (64.72 MB) z włożoną kartą RBM, podłączonym POE-LAN Router i Switch do PC
Po aktualizacji był włączony profil FooConnect, więc zmieniłem na Play APN: internet
Nic nie resetowałem ani nie przywracałem do domyślnych nie poginęły przekierowania portów.
Zresetowało wymuszone LTE i ręcznie wybranego operatora sieci.
Doszło kilka nowych opcji w menu odnośnie aktualizacji, oraz zmiana i tworzenie APN wymaga podania HASŁA.
Oby się nie zawieszał, bo tamta wersja 316 nie zawiesiła się nigdy.

Miłego Dnia.
Chomik f.r.e.d i używam Huawei E5170s-22,E5372s-32,B315s-22,Antena dual LTE17dB Asus RT-n18U,TP-Link TL-SG2008 iniector6port UltraPoe+

przemekkk
Stały użytkownik forum
Posty: 50
Rejestracja: 2013-02-02, 22:54
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: B315s-22 z Plusa

Postautor: przemekkk » 2018-08-04, 15:50

Dzisiaj zaktualizowałem soft do wersji 21.329.01.00.69. Po uaktualnieniu musiałem ponownie wymusić częstotliwość w LTEWatch.
Mam takie odczucie, że panel wolniej działa.

Trochę się obawiałem, bo kiedyś uwaliłem b315 aktualizacją. Ale wtedy robiłem po wifi a teraz przez ethernet i pod Windows.

fatum1
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 179
Rejestracja: 2017-11-08, 06:41

Re: B315s-22 z Plusa

Postautor: fatum1 » 2018-08-04, 18:34

Przecież to nie ma żadnego znaczenia. Czy po kablu czy wifi najpierw wgrywa plik do urządzenia a dopiero potem następuje aktualizacja.

przemekkk
Stały użytkownik forum
Posty: 50
Rejestracja: 2013-02-02, 22:54
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: B315s-22 z Plusa

Postautor: przemekkk » 2018-08-04, 19:57

fatum1 pisze:Przecież to nie ma żadnego znaczenia. Czy po kablu czy wifi najpierw wgrywa plik do urządzenia a dopiero potem następuje aktualizacja.


Może i nie...
Serwis zalecił używanie kabla. A że gwarancja się skończyła - to chciałem zminimalizować ryzyko uśmiercenia. :)


Wróć do „Co wybrać - sprzęt do mobilnego Internetu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot], kapusta i 12 gości