Zmiana softu w Huawei B525

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

szczepan997
Stały użytkownik forum
Posty: 120
Rejestracja: 2016-05-04, 23:04
Lokalizacja: Piaseczno

Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: szczepan997 » 2017-03-07, 17:50

Witam,

mam huawei B525s z t-mobile, ale nie widzę tu opcji wymuszenia danej częstotliwości tylko ogólnie Only LTE, czy można zmienić jakoś tu oprogramowanie, żeby była taka opcja?
A może da radę przez jakiś zewnętrzny program?
Obrazek

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6308
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: dzejk » 2017-03-07, 18:06

TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

szczepan997
Stały użytkownik forum
Posty: 120
Rejestracja: 2016-05-04, 23:04
Lokalizacja: Piaseczno

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: szczepan997 » 2017-03-07, 18:18

Czy poprzez polaczenie przez ethernet da sie to zrobic bo wetsja z tmobile nie ma usb?
Obrazek

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6308
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: dzejk » 2017-03-07, 18:30

tak
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

szczepan997
Stały użytkownik forum
Posty: 120
Rejestracja: 2016-05-04, 23:04
Lokalizacja: Piaseczno

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: szczepan997 » 2017-03-07, 18:34

W E5186 toolbox jak wpisuje adres IP strony konfiguracyjnej rutera to wyskakuje "Wrong IP"

a w lte watch po wpisaniu tego adresu program sie zawiesza
Obrazek

szczepan997
Stały użytkownik forum
Posty: 120
Rejestracja: 2016-05-04, 23:04
Lokalizacja: Piaseczno

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: szczepan997 » 2017-03-08, 18:27

Nikt nie ma pomyslu?
Obrazek

szczepan997
Stały użytkownik forum
Posty: 120
Rejestracja: 2016-05-04, 23:04
Lokalizacja: Piaseczno

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: szczepan997 » 2017-03-10, 17:49

Po ciągłym naciskaniu przycisku connect pojawia się jak na screenie w załączniku nazwa operatora i czas połączenia, ale nic po za tym
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6308
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: dzejk » 2017-03-10, 23:26

Aby dostać się do panelu routera w przeglądarce musisz podać hasło?
Bo z e3372h był ten sam problem, ale wystarczyło włączyć logowanie hasłem i wszystko działa.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

szczepan997
Stały użytkownik forum
Posty: 120
Rejestracja: 2016-05-04, 23:04
Lokalizacja: Piaseczno

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: szczepan997 » 2017-03-11, 01:43

Tu jest tak, że wchodzę na panel routera, mam pokazany sygnał i nic nie muszę wpisywać, dopiero jak chce wejść w ustawienia lub statystyka to wtedy prosi o podanie hasła.

W załączniku jak wygląda ten panel.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6308
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: dzejk » 2017-03-11, 12:53

Powinno wystarczyć, ale pewnie coś pozmieniali w firmware b525, skoro program sobie nie radzi.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

szczepan997
Stały użytkownik forum
Posty: 120
Rejestracja: 2016-05-04, 23:04
Lokalizacja: Piaseczno

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: szczepan997 » 2017-03-11, 17:05

Czy można bezpiecznie wgrać jakieś oprogramowanie z innego routera? Bo zależy mi na tym żeby wymusić 2600 (najlepsze osiągi) a teraz mi co chwila przełącza raz 1800 raz 2600
Obrazek

tgrzebien
Użytkownik forum
Posty: 32
Rejestracja: 2017-02-27, 14:20

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: tgrzebien » 2017-03-12, 23:36

Mam dokładnie to samo z tymi programami w tmobile. Próbowałem na 3 kompach, na każdym to samo.

jaguli
Początkujący użytkownik forum
Posty: 14
Rejestracja: 2017-03-01, 12:37

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: jaguli » 2017-03-15, 00:55

Witam Wszystkich.
Mam router b525 z play-a.
Te dwie aplikacje na tym sofcie, też nie działają.
Objawy są takie same jak u autora postu.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6308
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: dzejk » 2017-03-17, 01:58

ciekawostka, na 4pda znalazłem post, w którym autor się chwali, że mu ltewatch na nim działa:
http://cs5-3.4pda.to/9589575.png
ltewatch.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

maniek1109
Początkujący użytkownik forum
Posty: 15
Rejestracja: 2009-03-26, 10:25
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Zmiana softu w Huawei B525

Postautor: maniek1109 » 2017-03-17, 08:46

Witam a jakie wpisać hasło aby się zalogować


Wróć do „Co wybrać - sprzęt do mobilnego Internetu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości