HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

astroneb
Stały użytkownik forum
Posty: 132
Rejestracja: 2020-03-09, 00:11

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: astroneb » 2020-06-30, 09:14

To super mam nadzieje że praca pójdzie z górki :) Nawet jestem skłonny kupić wersje pro dla 5G :)

rajder94
Początkujący użytkownik forum
Posty: 14
Rejestracja: 2020-02-28, 16:59

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: rajder94 » 2020-06-30, 10:31

yerzu pisze:Nie mam tego w planach bo tekstu tam jest tyle co nic ale jak będzie więcej głosów za tym to być może.


Będziesz brał pod uwagę ankietę, którą utworzyłem? Link jest kilka postów wcześniej. Trochę osób zagłosowało na NIE, ale większość jest na TAK... Nie można się chyba spodziewać, że w ankiecie zagłosuje zaraz 1000 osób.....

yerzu
Stały użytkownik forum
Posty: 66
Rejestracja: 2015-10-06, 09:24

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: yerzu » 2020-06-30, 12:01

Tak wezmę pod uwagę.
Obrazek

yerzu
Stały użytkownik forum
Posty: 66
Rejestracja: 2015-10-06, 09:24

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: yerzu » 2020-06-30, 14:20

Tzn w PRO są ustawienia eksperymentalne dla 5g jak coś ale to już z miesiąc i jeszcze nikt mi nic nie zgłaszał na ten temat.
Obrazek

N@KU
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2020-01-11, 14:59

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: N@KU » 2020-07-02, 17:36

yerzu pisze:
astroneb pisze:Czy jest w Planach dodanie Pasm i obsługi 5G np na Huawei 5G CPE Pro 2? Aplikacja działa perferkcyjnie z tym routerem tylko brak 5G :(

Mam nadzieję, że będę miał ten router w przeciągu tygodnia i na nim będę implementował 5g :)

Ja właśnie testuje ten ruter i liczę na to tak że aż pro apk zakupiłem ;)
Coś wersja pro nie chcę się połączyć z ruterem darmowa normalnie się łączyła, apka uzywana na Huawei p30pro

astroneb
Stały użytkownik forum
Posty: 132
Rejestracja: 2020-03-09, 00:11

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: astroneb » 2020-07-02, 18:34

Z tego Co wiemy to u nas 5G działa na zasadzie EN_DC B3 +N1 lub B20+N1 :)

N@KU
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2020-01-11, 14:59

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: N@KU » 2020-07-02, 18:38

N@KU pisze:
yerzu pisze:
astroneb pisze:Czy jest w Planach dodanie Pasm i obsługi 5G np na Huawei 5G CPE Pro 2? Aplikacja działa perferkcyjnie z tym routerem tylko brak 5G :(

Mam nadzieję, że będę miał ten router w przeciągu tygodnia i na nim będę implementował 5g :)

Ja właśnie testuje ten ruter i liczę na to tak że aż pro apk zakupiłem ;)
Coś wersja pro nie chcę się połączyć z ruterem darmowa normalnie się łączyła, apka uzywana na Huawei p30pro


Już działa mój błąd spacja była w adresie ip

yerzu
Stały użytkownik forum
Posty: 66
Rejestracja: 2015-10-06, 09:24

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: yerzu » 2020-07-03, 11:43

Puściłem właśnie nową wersję do publikacji za jakieś 2 godziny będzie.

Co nowego?:
- dodano język polski
- nowy layout i przyciski funkcyjne
- mapa
- kolory (w obu skórkach)
- poprawiono małe błędy (jak np. nie wyświetlający się WAN IP)

Odn H122 i 5G to niestety jest obsuwa w PLUS i dalej twierdzą, że jest z nim jakiś problem ale mają zapewnienie od producenta, że pod koniec lipca będzie.
Obrazek

N@KU
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2020-01-11, 14:59

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: N@KU » 2020-07-03, 16:00

W play mają od ręki i najkorzystniej cenowo jeśli chce się od nich neta

N@KU
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2020-01-11, 14:59

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: N@KU » 2020-07-03, 22:48

yerzu pisze:Puściłem właśnie nową wersję do publikacji za jakieś 2 godziny będzie.

Co nowego?:
- dodano język polski
- nowy layout i przyciski funkcyjne
- mapa
- kolory (w obu skórkach)
- poprawiono małe błędy (jak np. nie wyświetlający się WAN IP)

Odn H122 i 5G to niestety jest obsuwa w PLUS i dalej twierdzą, że jest z nim jakiś problem ale mają zapewnienie od producenta, że pod koniec lipca będzie.


Zmiana na plus ale mapa nie działa na p30pro z ruterem h122 wyświetla tylko biały ekran

yerzu
Stały użytkownik forum
Posty: 66
Rejestracja: 2015-10-06, 09:24

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: yerzu » 2020-07-04, 00:41

Ku.. z tym googlen to masakra weź mi wyślij ss na mail będę wiedział na czym się wywala dzieki :)
Obrazek

N@KU
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2020-01-11, 14:59

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: N@KU » 2020-07-05, 08:02


rajder94
Początkujący użytkownik forum
Posty: 14
Rejestracja: 2020-02-28, 16:59

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: rajder94 » 2020-07-06, 09:49

@yerzu problem z mapą mam taki sam jak kolega wyżej. Moja sugestia jest taka, że jakby nie dało się rozwiązać problemów z mapą, to możesz wprowadzić coś podobnego co było w HManager, czyli link do BTSearch, ale to już nie będzie to samo, mapa byłaby lepsza, nawet jeżeli dane będą orientacyjne :)

Druga sprawa, to czy będziesz może zmieniał ilość kropek z zasięgiem na 5? (pozwoliłem sobie wziąć twojego ss i na niebiesko zaznaczyłem o co mi chodzi). Zazwyczaj na routerze zasięg jest w 5 kreskach, fajnie jakby w aplikacji było podobnie, no chyba, że to celowe z Twojej strony :)

Obrazek

yerzu
Stały użytkownik forum
Posty: 66
Rejestracja: 2015-10-06, 09:24

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: yerzu » 2020-07-06, 12:00

Nie no mapa będzie, coś po publikacji google miesza klucz do usługi - niestety ostatnio z tym nagmatwali. Co do zasięgu to sprawdzę czemu to tak zrobiłem ale chyba w webgui routera jest tak że jedna kreska to praktycznie brak łączności co bezsensowne.
Obrazek

astroneb
Stały użytkownik forum
Posty: 132
Rejestracja: 2020-03-09, 00:11

Re: HuaCtrl - aplikacja do wymuszania pasm LTE

Postautor: astroneb » 2020-07-11, 18:12

yerzu pisze:Nie no mapa będzie, coś po publikacji google miesza klucz do usługi - niestety ostatnio z tym nagmatwali. Co do zasięgu to sprawdzę czemu to tak zrobiłem ale chyba w webgui routera jest tak że jedna kreska to praktycznie brak łączności co bezsensowne.


Mam aplikacje która ma zaimplementowane już 5G Hmanager może się Ci przyda ;)
https://drive.google.com/file/d/14wRSq_L5Yb4XOsXz01r2fUYq0h8xdnK7/view


Wróć do „Modemy GSM”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: artmor, Google Adsense [Bot], matek451 i 21 gości