Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) z Play

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

Reno7
Stały użytkownik forum
Posty: 57
Rejestracja: 2020-07-05, 21:49

Re: Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) z Play

Postautor: Reno7 » 2020-10-17, 23:35

Ok , troche o tym lejku poczytałem w Googlach. Będe miał to na uwadze że coś takiego występuje , jednak nie grozi mi przeciążenie sieci :) . Internetu mobilnego używam do tv-online , albo transmisji na żywo albo do grania w chmurze , i to łącznie może z 2-3h dziennie. Do pobierania dużej ilości danych (jak zajdzie taka potrzeba) mam internet z kablówki jednak coś jest z nim nie tak bo nie da rady na nim obejrzeć materiałów video na żywo lub grać w chmurze , bo obraz się zawiesza , buforuje i tak średnio co 5-10minut .

Dzięki na info :)

boyek88
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2017-05-16, 17:54

Re: Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) z Play

Postautor: boyek88 » 2020-10-20, 20:57

mi tez wczoraj zaktualizował i tak samo pojawiło sie w hmanager ta dodatkowa opcja NSA, SA, SA+NSA ale po tej aktualizacji znika mi zasieg i musze odnowa uruchamiac modem

boyek88
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2017-05-16, 17:54

Re: Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) z Play

Postautor: boyek88 » 2020-10-22, 14:22

Tez tak macie z w aplikacji hmanager 5.0 nie ma LTE FDD 2600
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

astroneb
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 472
Rejestracja: 2020-03-09, 00:11

Re: Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) z Play

Postautor: astroneb » 2020-10-22, 14:33

Tak dlatego używamy Hmaneger ver 4,17 :) bo to samo i jest FDD B7 2600 MHz :)
Hmanager https://gofile.io/d/oYP6FK

boyek88
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2017-05-16, 17:54

Re: Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) z Play

Postautor: boyek88 » 2020-10-22, 14:45

To nie jest hmanager w linku a jest w tej wersji opcja NR 5g

boyek88
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2017-05-16, 17:54

Re: Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) z Play

Postautor: boyek88 » 2020-10-22, 14:50

I nawet nie da sie tego pobrać

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 5776
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) z Play

Postautor: onken » 2020-10-22, 21:43

Da się. Pobierałem już kilka razy z tego linka.

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile

Cena - 60 zł za m-c. Kontakt na PW

darekka
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 809
Rejestracja: 2011-11-02, 13:50
Lokalizacja: Łódzkie

Re: Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) z Play

Postautor: darekka » 2020-10-27, 08:41

astroneb pisze:Mamy nową aktualizację :) Zrobiła mi się w nocy nawet nie zauważyłem :)
Software version10.0.5.1(H612SP7C983)

Stary soft 10.0.5.1(H612SP1C983)


koledzy-nowy soft dostaliście na routery pochodzące z jakiej sieci i działające z SIMką którego operatora, bo mam router z Playa działający z kartą T-mobile i jakoś nie ma dla mnie żadnej aktualizacji. Gdzieś mi się obiło o uszy, że updaty dostaje się gdy siedzi wewnątrz karta Playa.
darekka

astroneb
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 472
Rejestracja: 2020-03-09, 00:11

Re: Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) z Play

Postautor: astroneb » 2020-10-27, 08:57

Tak była to karta Play ;) Trzeba ja włożyć zalogować do sieci i pojawiają się aktualizacje.


Wróć do „Modemy GSM”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 13 gości