E5377

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

daro33
Użytkownik forum
Posty: 34
Rejestracja: 2011-02-13, 07:36
Lokalizacja: tychy

Re: E5377

Postautor: daro33 » 2017-04-17, 12:18

Fakytcznie nawet zmiana firmware i webui na org nic nie dają problem pozostaje. Zmienić nazwę ssid można ale nie można ustawić hasła. Po instalacji jest tam domyślnie ustawiona siec HUAWEI8..... oraz jakies hasło którego nie można odczytać.

daro33
Użytkownik forum
Posty: 34
Rejestracja: 2011-02-13, 07:36
Lokalizacja: tychy

Re: E5377

Postautor: daro33 » 2017-04-18, 08:22

Próbowałem ustawic siec bez hasłe o dostęp ustawic przez filtrowanie mac ale to tez nie działa. Jest jakis sposób na ustawienie hasła na siec WLAN?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 7184
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: E5377

Postautor: dzejk » 2017-04-18, 09:24


arcioch95
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2019-07-18, 09:07

Re: E5377

Postautor: arcioch95 » 2019-08-29, 15:55

Cześć, przed chwilą udało mi się ożywić powyższą metodą i LTE normalnie funkcjonuje. Mam też pytanie do dzejk'a albo innego użytkownika ogarniającego temat. Jest jakieś Webui które umożliwia na tym modemie wyłączenie Auto Disconnect Interval lub ustawienie opcji "always on"? Pozdrawiam.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 7184
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: E5377

Postautor: dzejk » 2019-08-29, 17:09

A jakie masz teraz?
Na 4pda piszą, że działa modowane webui od e5573 + skrypt disable idle time.

arcioch95
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2019-07-18, 09:07

Re: E5377

Postautor: arcioch95 » 2019-08-30, 07:54

WEBUI-17.100.14.01.03_Universal, a system E5377_Update_21.296.03.00.00_ADB_TLN_01. Mógłbyś podrzucić mi konkretne webui od e5573 o którym wspominają i przeprowadzić mnie przez jego instalacje i wrzucenie skryptu?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 7184
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: E5377

Postautor: dzejk » 2019-08-30, 16:31


arcioch95
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2019-07-18, 09:07

Re: E5377

Postautor: arcioch95 » 2019-08-31, 07:50

Mógłbyś mi jeszcze podpowiedzieć w jakiej kolejności to wrzucić?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 7184
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: E5377

Postautor: dzejk » 2019-08-31, 13:51

Wpierw oczywiście webui. Jak wejdzie i wszystko będzie ok, wtedy ewentualnie skrypt.

arcioch95
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2019-07-18, 09:07

Re: E5377

Postautor: arcioch95 » 2019-09-02, 22:15

Wrzuciłem podane przez Ciebie Webui, modem działa na nim bez problemu, ale nie ma opcji wyłączenia interwału czasowego... Próbowałem zainstalować skrypt ale ze względu na język nie wiem co powinienem wybrać opcję 1 czy 2.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 7184
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: E5377

Postautor: dzejk » 2019-09-03, 06:48

1. włącz
2. wyłącz
0. wyjście.
Prosty skrypt, tylko po rosyjsku - mogłeś wrzucić w translatora.

dudijack
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2009-09-17, 17:55
Lokalizacja: Elbląg

Re: E5377

Postautor: dudijack » 2022-05-13, 17:09

Panowie odgrzeje kotleta. Modemik stoi na logo Huawei. Zwarcie pinów testowych powoduje pojawienie sie portu com z ? w menadzerze urzadzeń. Nic nie można zrobić w kwestii wgrania firmware. Prosze o pomoc.


Wróć do „Modemy GSM”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości