e3272 od wschodnich sąsiadów

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22236
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: ja.michal » 2014-07-23, 17:28

Już nawet jest nowszy moduł.

Awatar użytkownika
DiilGang
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 350
Rejestracja: 2013-10-26, 17:28
Lokalizacja: okolice Łomży

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: DiilGang » 2014-07-24, 11:49

Mam pytanie : czy mógłby ktoś z posiadających ten modem sprawdzić, czy on obsługuje w praktyce HSPA+DC ?
ZTE MF283+ + 2x ATK-10 - Orange


Huawei E5377 - RBM5

Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy
Posty: 2235
Rejestracja: 2012-02-01, 14:46
Lokalizacja: Lubelskie

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: Andrzejz78 » 2014-07-24, 13:34

DiilGang pisze:czy on obsługuje w praktyce HSPA+DC ?
Podpisuję się i ja po tym ;)

Według specyfikacji to nie obsługuję ale na jakimś innym forum znalazłem że tak

ee35487
Stały użytkownik forum
Posty: 54
Rejestracja: 2011-08-15, 02:19
Lokalizacja: PL

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: ee35487 » 2014-07-24, 22:31

DiilGang pisze:Mam pytanie : czy mógłby ktoś z posiadających ten modem sprawdzić, czy on obsługuje w praktyce HSPA+DC ?


Obrazek

Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy
Posty: 2235
Rejestracja: 2012-02-01, 14:46
Lokalizacja: Lubelskie

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: Andrzejz78 » 2014-07-24, 22:41

ee35487, podaj prędkości bo to najważniejsze
Technologia to się może wyświetlać a w rzeczywistości może być inaczej Tym bardziej że DC nie ma oficjalnie

ee35487
Stały użytkownik forum
Posty: 54
Rejestracja: 2011-08-15, 02:19
Lokalizacja: PL

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: ee35487 » 2014-07-24, 23:04

Obrazek

Wrocław centrum więc mogą być obciążone btsy, nad ranem jest ok 15mbit.
orange karta pakiet 6gb wakacyjny

edit kilka min później

Obrazek

german
Początkujący użytkownik forum
Posty: 10
Rejestracja: 2009-09-28, 16:44
Lokalizacja: Łomianki

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: german » 2014-07-25, 06:43

czy jest możliwość ustawienia na sztywno LTE na tych modemach jak są odpalane z poziomu przeglądarki ?

proszę o instrukcję, bo tylko LTE jest darmowe w play


pozdr

ee35487
Stały użytkownik forum
Posty: 54
Rejestracja: 2011-08-15, 02:19
Lokalizacja: PL

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: ee35487 » 2014-07-25, 07:48

Tak jest.
Obrazek

dzinkss
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2014-07-25, 10:13
Lokalizacja: PL

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: dzinkss » 2014-07-25, 10:23

kedi pisze:Kupiłem jednego, czekam na przesyłkę


Jakieś postępy? przesyłka dotarła?
Też się na to czaję, ale sprzedawca już inny i do tego 0 komentarzy. Chociaż sam opis aukcji bardzo podobny.

Awatar użytkownika
DiilGang
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 350
Rejestracja: 2013-10-26, 17:28
Lokalizacja: okolice Łomży

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: DiilGang » 2014-07-25, 12:48

To mam jeszcze jedno pytanie. Można w tym modemie wymusić konkretne pasmo, np. UMTS 2100? Wykryje go TNI ?
ZTE MF283+ + 2x ATK-10 - Orange


Huawei E5377 - RBM5

Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy
Posty: 2235
Rejestracja: 2012-02-01, 14:46
Lokalizacja: Lubelskie

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: Andrzejz78 » 2014-07-25, 13:28

DiilGang pisze:Można w tym modemie wymusić konkretne pasmo, np. UMTS 2100? Wykryje go TNI ?
Raczej tak bo jest bardzo podobny do E3276

Bari
Stały użytkownik forum
Posty: 71
Rejestracja: 2014-01-08, 21:48
Lokalizacja: Brzeg

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: Bari » 2014-07-25, 13:39

Andrzejz78 pisze:Raczej tak bo jest bardzo podobny do E3276

E3276 jest wykrywany przez TNI?

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 12373
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: matek451 » 2014-07-25, 13:52

. E-3276 z polskiej dystrybucji działa z TNI.Jeśli chodzi o E-3272 w wersji HiLink nie. Potrzebne zwykłe FW z MP.
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

Awatar użytkownika
DiilGang
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 350
Rejestracja: 2013-10-26, 17:28
Lokalizacja: okolice Łomży

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: DiilGang » 2014-07-25, 15:05

Jeżeli z tego E3272 od Megafonu można zrobić normalny modem z MP to nie ma problemu. Akurat mi jest potrzebna możliwość wymuszenia pasma . Chyba w niego zainwestuję .
ZTE MF283+ + 2x ATK-10 - Orange


Huawei E5377 - RBM5

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10445
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: e3272 od wschodnich sąsiadów

Postautor: krystianb » 2014-07-25, 15:39

Andrzejz78 pisze:Technologia to się może wyświetlać a w rzeczywistości może być inaczej Tym bardziej że DC nie ma oficjalnie
No comment. Tak samo jakby modem hsdpa potrafił wykrywać sieci hspa czy hspa+.

[ Dodano: 2014-07-25, 16:40 ]
matek451 pisze: Potrzebne zwykłe FW z MP.
Raczej z obsługą wirtualnych RS232. Sam soft nie ma nic do rzeczy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!


Wróć do „Modemy GSM”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości