Huawei E8278

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

aniol
Początkujący użytkownik forum
Posty: 18
Rejestracja: 2015-02-08, 11:34
Lokalizacja: Daleko

Re: Huawei E8278

Postautor: aniol » 2015-10-09, 20:07

Czy webui są kompatybilne między modemami? Czy jeśli zastosuje z e3372 będzie działać? Uprzedzę hasło, ale tam nie ma wifi. Natomiast jeśli oprogramowanie jest kompatybilne skrypt sam powinien wykryć interfejsy i załączyć lub nie dane linki html. Czy ktoś testował?

StyQ
Stały użytkownik forum
Posty: 101
Rejestracja: 2007-07-24, 23:10
Lokalizacja: Kraków

Re: Huawei E8278

Postautor: StyQ » 2015-10-09, 22:51

@kiko80 czy większe pliki exe są od razu z webui? Który masz wgrany u siebie? jak testy? napisz więcej. Twoja opinia. Oczywiście są to paczki do 602. Nie na 603?

kiko80
Stały użytkownik forum
Posty: 110
Rejestracja: 2014-09-13, 07:00
Lokalizacja: nie wiem

Re: Huawei E8278

Postautor: kiko80 » 2015-10-10, 05:12

Ja nie mam e8278, anioł chciał pliki to je pobrałem i udostępniłem
Dwie paczki mają oznaczenie 602, reszty nie wiem pliki pobrane z

Kod: Zaznacz cały

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=562351
Obrazek

aniol
Początkujący użytkownik forum
Posty: 18
Rejestracja: 2015-02-08, 11:34
Lokalizacja: Daleko

Re: Huawei E8278

Postautor: aniol » 2015-10-10, 08:08

StyQ - mnie to ciężko zapytać? ;)
Zależy czego oczekujesz, ja potrzebowałem Telnet`a i API a do tego mile widziane dla mnie były kody USSD. Wszystkie pliki są ładnie nazwane i masz w nich informacje co w sobie zawierają.
Polecam E8278Update_21.261.67.00.778_boot.img=adb+telnet+init.d+mnt_sd_WEBUI_13.100.03.00.778_USSD.exe
Soft jest czysty masz dwa języki, przez telnet możesz wgrać więcej i własne skrypty.
Przy instalacji wystarczy podać kod Flash i tyle, standardowo obudzi się na IP: 192.168.1.1 login: admin, hasło: admin.
Wszystko co ma poprawnie działa, brakuje paru modyfikacji ale nie ma co marudzić.

Dla wyjaśnień softy są dla E8278s-602.
E8278Update_21.261.67.00.778_WEBUI_13.100.03.00.778_USSD.exe
Nie zawiera modyfikacji i dodatków - jest oryginalny.

Dla zasady polecam zrobienie ustawień domyślnych po zmianie softu.
Ostatnio zmieniony 2015-10-10, 08:25 przez aniol, łącznie zmieniany 1 raz.

StyQ
Stały użytkownik forum
Posty: 101
Rejestracja: 2007-07-24, 23:10
Lokalizacja: Kraków

Re: Huawei E8278

Postautor: StyQ » 2015-10-10, 08:16

Dzięki

StyQ
Stały użytkownik forum
Posty: 101
Rejestracja: 2007-07-24, 23:10
Lokalizacja: Kraków

Re: Huawei E8278

Postautor: StyQ » 2015-10-10, 18:18

VipeRsan pisze:Na chwilę obecną nie słyszałem o tym czy coś poprawili w którymś oprogramowaniu. Ale może jak masz nadmiar czasu to możesz spróbować wgrać jakieś oryginalne fw (znaczy się nie modyfikowane) i dopiero porównac wyniki :P

@VipeRsan, czy możesz wskazać, czy na Twoim dropbox w folderze "E8278" na pierwszych pozycjach są uniwersalne FW, a tylko jeden jest modowany? Czy webui [ E8278s_Update_WEBUI_17.100.11.00.03.rar ] można wgrać na każdy umieszczony przez Ciebie FW, czy tylko na ten ADB+TLN ??

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
VipeRsan
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 176
Rejestracja: 2014-11-19, 14:24
Lokalizacja: Tarnów

Re: Huawei E8278

Postautor: VipeRsan » 2015-10-10, 23:38

Pojęcia nie mam :P

Najnowsze od rusta3028 są:
- fw: E8278s-602_Update_21.265.85.00.00.rar
- WebUI: E8278s_Update_WEBUI_17.100.11.00.03.rar

Oba prawdopodobnie nie modowane. Przynajmniej nic takiego nie doczytałem.

E8278s-602_Update_21.261.99.17.00.rar to fw technologiczne pomocne przy wgrywaniu niepodpisanych cyfrowo nowszych fw. Instrukcja używania przejściowego technolgicznego fw zapewne jak przy E3372s lub E3372h.

Do fw E8278Update_21.261.67.00.778_ADB_TLN_01.rar zapewne WebUI z serii 13. 17 nie wiem czy zadziała.
It is I, Leclerc :cfaniak:
Drop z modowanym fw i sw do modemów Huawei >>TU<< (uwaga dostęp może być zablokowany przez Dropa :( )
Dysk Googlowy z modowanym fw i sw do modemów Huawei >>TU<<

StyQ
Stały użytkownik forum
Posty: 101
Rejestracja: 2007-07-24, 23:10
Lokalizacja: Kraków

Re: Huawei E8278

Postautor: StyQ » 2015-10-11, 00:27

Jak przyjdzie paczka z Rosji to wgram i sprawdzę.ntymczasem dzięki i Pozdr. ;)

StyQ
Stały użytkownik forum
Posty: 101
Rejestracja: 2007-07-24, 23:10
Lokalizacja: Kraków

Re: Huawei E8278

Postautor: StyQ » 2015-10-19, 22:54

Dziś odebrałem paczkę z Rosji. Doszła-to cud :ok: . Sflashowałem go do tego fv E8278Update_21.261.67.00.778_boot.img=adb+telnet+init.d+mnt_sd_WEBUI_13.100.03.00.778_USSD.exe. I jest OK. Teraz poustawiać. Muszę PL wgrać. Tylko nie wiem, czy tak samo jak w E3372 ? Czy ktoś może doradzić ?

StyQ
Stały użytkownik forum
Posty: 101
Rejestracja: 2007-07-24, 23:10
Lokalizacja: Kraków

Re: Huawei E8278

Postautor: StyQ » 2015-10-20, 11:20

@ VipeRsan, podaj proszę info, czy PL tak samo robi sie, jak w 3372? Szukam i szukam. Wszystko jest gdzieś w rożnych wątkach.
Inna sprawa: czy chcąc zaszyć PIN, muszę robić wg jakiejś nowszej instrukcji?
Z góry, dzięki

marcin484
Początkujący użytkownik forum
Posty: 14
Rejestracja: 2016-05-21, 18:14

Re: Huawei E8278

Postautor: marcin484 » 2016-05-21, 21:32

Witam wszystkich czy ktos zna dobrze modem huawei e8278s

j4801
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2015-10-14, 09:11

Re: Huawei E8278

Postautor: j4801 » 2016-06-19, 18:40

ja troszke


Wróć do „Modemy GSM”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: almemento i 13 gości