Huawei e5377t

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

frogpl
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2015-02-19, 13:44
Lokalizacja: Wieliczka

Re: Huawei e5377t

Postautor: frogpl » 2015-07-30, 13:34

Tak na wyświetlaczu nazwa sieci i hasło , program ma dostęp do routera .

Krak09
Stały użytkownik forum
Posty: 60
Rejestracja: 2015-07-14, 20:22
Lokalizacja: Krakow

Re: Huawei e5377t

Postautor: Krak09 » 2015-07-30, 14:42

To znaczy, że haslo jest OK. Próbowałeś sie dostac przez aplikacje mobilna, bo wówczas przez nią możesz dać opcje rozruch ponowny urządzenia itp.
Zauważyłem że po klilkukrotnym błędnym wprowadzeniu hasła router blokuje na parę minut dostęp, mimo poprawnego hasła.

frogpl
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2015-02-19, 13:44
Lokalizacja: Wieliczka

Re: Huawei e5377t

Postautor: frogpl » 2015-07-30, 14:54

Kolega mantoch pobrał dla mnie plik , zaktualizowałem i firmware i webui , hasło działa lecz nadal nie ma ukrycia sieci i hasła na ekranie routera ... , możesz zrobić zrzut ekranu z t-mobile bo wydaje mi się że to webui trochę inaczej wygląda niż to co miałem oryginalnie .

Krak09
Stały użytkownik forum
Posty: 60
Rejestracja: 2015-07-14, 20:22
Lokalizacja: Krakow

Re: Huawei e5377t

Postautor: Krak09 » 2015-07-30, 16:12

Możesz dać link do tego fw od Mantocha? Daj zarzut ekranu z danymi sytemowymi. Zaraz. CIi wyśle zrzut z mojego routera.

[ Dodano: 2015-07-30, 17:24 ]
Tu zrzut ekranu z zakładka "Wlan" "Ustawienia podstawowe wlan" gdzie masz masz opcje "Pokaż SSIDi hasło na urządzeniu" która włącza pokazywanie danych na urządzeniu.

[ Dodano: 2015-07-30, 17:55 ]
Zrzut
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

frogpl
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2015-02-19, 13:44
Lokalizacja: Wieliczka

Re: Huawei e5377t

Postautor: frogpl » 2015-07-30, 17:42

http://www72.zippyshare.com/v/twHklFnh/file.html

U mnie tego ustawienia brakuje :zly:
Ostatnio zmieniony 2015-07-30, 17:55 przez frogpl, łącznie zmieniany 1 raz.

Krak09
Stały użytkownik forum
Posty: 60
Rejestracja: 2015-07-14, 20:22
Lokalizacja: Krakow

Re: Huawei e5377t

Postautor: Krak09 » 2015-07-30, 17:55

Daj zrzut tej zakładki z danymi systemu!
W sytuacji kiedy masz FW i WebUI z T-Mobile ale starsze, to spróbuj zaktualizowaać z poziomu WebUI zakłada Aktualizuj do najnowszego ze strony Huawei. Zobacz czy to działa!?

frogpl
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2015-02-19, 13:44
Lokalizacja: Wieliczka

Re: Huawei e5377t

Postautor: frogpl » 2015-07-30, 17:57

Najciekawsze jest to że pisze że jest aktualne . Nie chce mi się dołaczyć plik ze zrzutem , spróbuję potem z innego kompa ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2015-07-30, 18:07 przez frogpl, łącznie zmieniany 1 raz.

Krak09
Stały użytkownik forum
Posty: 60
Rejestracja: 2015-07-14, 20:22
Lokalizacja: Krakow

Re: Huawei e5377t

Postautor: Krak09 » 2015-07-30, 18:06

Plik musi mieć rozdzielczość nie większa niż 800*600. Też wcześniej próbowałem z plikiem o wiekszej rozdzielczości i wtedy go nie dołącza. Teraz reset Ci już działa? Może wtedy spróbuj z tą aktualizacją.

frogpl
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2015-02-19, 13:44
Lokalizacja: Wieliczka

Re: Huawei e5377t

Postautor: frogpl » 2015-07-30, 18:10

Mam komunikat : ta wersja jest aktualna . Próbowałeś kiedyś korzystać z uaktualnienia z poziomu webui ? Nie mam czegoś takiego "Aktualizuj do najnowszego ze strony Huawei" tylko "Aktualizuj"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Krak09
Stały użytkownik forum
Posty: 60
Rejestracja: 2015-07-14, 20:22
Lokalizacja: Krakow

Re: Huawei e5377t

Postautor: Krak09 » 2015-07-30, 18:17

Nie ponieważ zawsze pokazywało, że jest aktualne - co jest prawdą. Ale w twoim przypadku powinno zaktualizować, dziwne to.
Teraz ostatnio wgrywałeś oddzielnie fw i webui czy też webui jest wszyte w ten plik fw T-mobile?

frogpl
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2015-02-19, 13:44
Lokalizacja: Wieliczka

Re: Huawei e5377t

Postautor: frogpl » 2015-07-31, 07:34

Osobno .

Krak09
Stały użytkownik forum
Posty: 60
Rejestracja: 2015-07-14, 20:22
Lokalizacja: Krakow

Re: Huawei e5377t

Postautor: Krak09 » 2015-07-31, 08:30

Możesz sprawdzic czy w tym starszym oprogramowaniu T-Mobile nadal jest bład pokazywania w Statystkach ilości zużytych danych w Mb,Gb zamiast MB i GB. Gdzie sam router wyświetla w MB i GB.
Ten problem z wyświetlaniem hasła wifi na wyswietlaczu kiedy Ci pojawił? Moze miałeś to włączone kiedy zacząleś zabawę z wymianą fw i WebUI?

frogpl
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2015-02-19, 13:44
Lokalizacja: Wieliczka

Re: Huawei e5377t

Postautor: frogpl » 2015-07-31, 09:17

Jak wgrałem webui od Huawei to zniknęła opcja ukrycia .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

daro33
Użytkownik forum
Posty: 33
Rejestracja: 2011-02-13, 07:36
Lokalizacja: tychy

Re: Huawei e5377t

Postautor: daro33 » 2015-08-23, 15:18

Możesz jeszcze udostępnić plik webui do firmwaru z t-mobile?

Krak09
Stały użytkownik forum
Posty: 60
Rejestracja: 2015-07-14, 20:22
Lokalizacja: Krakow

Re: Huawei e5377t

Postautor: Krak09 » 2015-08-23, 18:30

Podsumowując wczesniejsze wiadomości, najlepszym rozwiązaniem wg mnie dla E5377T z T-Mobile jest pozostawienie orginalnego FM od T-Mobile tzn. 21.298.01.02.55 i wgranie tylko ogólnego niebrandowanego WEBUI 17.100.09.00.03 ze strony 3ginfo link https://3ginfo.ru/downloads1515.html . Wszystko wówczas chodzi nieźle tzn. mamy odblokowane w menu opcje DMZ, NAT, SIP ALG, Virtual Server i przekierowanie portów. Ponadto poprawnie pokazuje statystyki zużycia danych tzn. w MB i GB a nie jak w orginalnym WEBUI w Mb i Gb.

Jedyny minus to, że brakuje języka polskiego i wyświetla zamiast skrótu LTE skrót 4G oraz zamiast T-Mobile skrót TM PL. Brak też opcji pokazywania nazwy SSID i hasła na wyświetlaczu routera.

Nadal nie ma dostępu do kodów USSD.

Wgranie tego WebUi trwa około 1 minuty i nie trzeba resetowac urządzenia. W czasie wgrywania urzadzenie powinno być podpięte kablem USB do komputera i naładowane.

Do kompletu możemy dołożyć program LTEWatch, który współpracuje z E5377 i daje pełną informacje o sile sygnału plus możliwośc wymuszania odbieranego pasma np. tylko LTE 1800.
Ostatnio zmieniony 2015-08-24, 07:16 przez Krak09, łącznie zmieniany 1 raz.


Wróć do „Modemy GSM”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości