Debrandowanie e5573-320

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

carolef
Początkujący użytkownik forum
Posty: 17
Rejestracja: 2016-01-25, 15:35

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: carolef » 2017-02-05, 14:02

A gdzie jest slot bo nie mogę znaleźć.

carolef
Początkujący użytkownik forum
Posty: 17
Rejestracja: 2016-01-25, 15:35

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: carolef » 2017-02-05, 14:43

Po busybox sh nie ma vi

carolef
Początkujący użytkownik forum
Posty: 17
Rejestracja: 2016-01-25, 15:35

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: carolef » 2017-02-05, 15:04

c:\1>adb connect 192.168.8.1:5555
unable to connect to 192.168.8.1:5555

c:\1>adb shell mount -o remount,rw /dev/block/mtdblock15 /app/webroot
error: device not found

c:\1>adb push languagelist.xml /app/webroot/WebApp/common/config/global/
error: device not found

c:\1>adb shell mount -o remount,ro /dev/block/mtdblock15 /app/webroot
error: device not found

Gotowe - modem siŕ restartuje.

c:\1>adb reboot
error: device not found
Wciťnij dowolny klawisz, aby zako˝czyŠ.

Tak daję po wykonaniu Twojego skryptu.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6281
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: dzejk » 2017-02-05, 15:10

A masz adb włączone na modemie ? Jaki to firmware ?
Wpisz po telnecie:
adbd &
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

carolef
Początkujący użytkownik forum
Posty: 17
Rejestracja: 2016-01-25, 15:35

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: carolef » 2017-02-05, 18:53

Ten pan znowu zarobił flaszkę ;] Tak więc od początku, z moich doświadczeń. Modem trzeba rozebrać i zrobić zworkę (wszystko w tym temacie jest opisane przez kolegę). Soft pośredni. Potem naprawa imei i s/n. Potem soft modyfikowany i oryginalne gui. Później przez telnet adbd & i skrypt od kolegi na polski język. Na koniec wgrywamy oryginalny soft i mamy oryginalny soft huaweii z polskim językiem.

Mnie akurat zależało na oryginale bez bajerów. Ma działać i do tego miło będzie jak gada po naszemu ;]

pepe_lodz
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 159
Rejestracja: 2011-01-20, 13:01
Lokalizacja: LDZ

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: pepe_lodz » 2017-02-10, 10:53

@dzejk a wiesz jak ustawić w pakiecie jezyka polskiego aby router domyślny język miał POLSKI ?

carolef
Początkujący użytkownik forum
Posty: 17
Rejestracja: 2016-01-25, 15:35

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: carolef » 2017-02-10, 10:55

Jak raz ustawisz polski to tak już zostanie.

pepe_lodz
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 159
Rejestracja: 2011-01-20, 13:01
Lokalizacja: LDZ

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: pepe_lodz » 2017-02-10, 10:57

To wiem ale chciałem aby na innym kompie jak podłacze aby od razu był jako domyślny POLSKI.

Poniżej link do zaaktualizowanego tłumaczenia języka polskiego dla modelu E5573s-320. Tłumaczenia aktualne na dzień 10.02.2017

https://drive.google.com/file/d/0B9_f5y6viF8RT2NobHlzZmszRWc/view?usp=sharing

@dzejk zaaktualizuj na swoich zasobach.

arczi86
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2015-01-03, 15:01
Lokalizacja: LAA

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: arczi86 » 2017-07-30, 18:06

Witam, Posiadam Huawei e5573s-320, od jakiegoś czasu nie odnajduje sieci podczas gdy karta siedzi w urządzeniu, próbowałem ręcznie zarejestrować się w sieci ale wywala bład że nie połączono, testowałem z kartami aero i play, router jest bez simlocka.


Obrazek

Obrazek

Jakieś sugestie ?

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 64
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: toom189 » 2017-08-10, 19:12

Elo to ja znowu. Routerowi coś odwaliło i się wyłącza sam ciągle. Chce zmienić mi oprogramowanie ale nie pojawi mi się jako żaden port. W Komputerze pojawia mi się tylko jako stacja dysków?? da się jakoś go przełączyć w inny tryb ? czy muszę go rozbierać i zwierać pin ?

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 64
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: toom189 » 2017-08-10, 21:15

Dobra modem się włączył, działa. Rozebrałem go ale zwarcie boot pinu z masą i podłączenie do pc wywala komunikat nie rozpoznano urządzenia USB ? A normalnie jak go podłączam uruchamia mi tylko stronę w przeglądarce a w menadżerze go nie ma ...

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21671
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: wojteks » 2017-08-10, 21:21

Router tego typu pojawia się jako karta sieciowa (HiLInk) a nie jako modem.
Nie pomagam na PW!

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 64
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: toom189 » 2017-08-10, 21:44

No ok ale mi chodzi oto że on się w ogóle nie pojawia w menadżerze urządzeń jak żadne urządzenie. Ale już sobie rozkminiłem. Musiałem włączyć ADB przez telnet i potem na stronie konfiguracyjnej routera czyli 192.168.8.1 kliknąć na dole po prawej debug mode i chwile zaczekać. Usłyszałem dźwięk podłączanego urządzenia i w menadżerze pojawiła się gałąź Porty COM i LPT a w niej 2x com od routera i wtedy zaktualizowałem Firmware wgrałem język Polski bo wcześniej nie miałem i dorzuciłem inst_add_par

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 64
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: toom189 » 2018-03-03, 21:09

@@Odświeżam swój stary temat.
Jako że korzystam z tego starego modemu w aucie da się jakoś w nim ustawić żeby uruchamiał się automatyczne gdy dostanie zasilanie ?
i czy da się włączyć adb na stałe czy nie jest to zalecane ?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6281
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Debrandowanie e5573-320

Postautor: dzejk » 2018-03-03, 21:46

Była o ty mowa w temacie o bliźniaczym modelu e5577, poczytaj viewtopic.php?f=12&t=49214&start=60#p571491
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents


Wróć do „Modemy GSM”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości