Problem z E3372h po flashu.

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 64
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Problem z E3372h po flashu.

Postautor: toom189 » 2018-04-19, 19:58

Elo, Zakupiłem sobie modem e3372h wgrałem do niego
WEBUI_17.100.17.00.143_HILINK_Mod1.20_V7R2_9x25_V7R11_CPIO
E3372h-153_Update_22.328.62.00.143_M_AT_05.10_nv
i teraz mam problem, po podpięciu do pod usb otwiera mi przeglądarkę i adres 192.168.1.1 zamiast 192.168.8.1 i niestety strona jest pusta znaczy biała,
Na pewno wgrałem ob dwa pliki czyli webui i firmware .
Problemem może być to że kiedyś na tym kompie flashowałem e5573 i mam wrażenie że po wgraniu firmware do wspomnianego e5573 przywróciło backup ustawień z e5573 czy to możliwe zeby na kompie siedziały pliki z ustawieniami e5573 ? chociaż flash owałem go z 4 miesiące temu ?
Co mam teraz zrobić ?
Ogólnie modem wstaje dioda mróga tak jak powinna ale nie moge dostać się do strony z konfiguracją ?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6276
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Problem z E3372h po flashu.

Postautor: dzejk » 2018-04-19, 20:12

Odinstaluj sterownik hilinkowy Mobile broadband hl service od huawei, zrób restart kompa, zainstaluj ponownie.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 64
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: Problem z E3372h po flashu.

Postautor: toom189 » 2018-04-19, 20:41

Nic nie dało, mam tylko białą strone z adresem

Kod: Zaznacz cały

http://192.168.1.1/html/index.html?version=22.001.26.00.03

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6276
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Problem z E3372h po flashu.

Postautor: dzejk » 2018-04-19, 20:57

A jak ręcznie wpiszesz w przeglądarkę poprawny adres IP ?
Dawno temu się z tym męczyłem przez chwilę - coś kojarzę, że edytowałem plik arconfig.dat
U mnie jest on w dwóch miejscach na dysku:
C:\ProgramData\MobileBrServ\ArConfig.dat
oraz
C:\Users\All Users\MobileBrServ\ArConfig.dat
Jest to zwykły plik tekstowy, który w części [OPEN_URL] ma linijkę z adresem IP, który ma otwierać:
url=http://192.168.8.1?version=22.001.27.00.03
Możliwe też, że kasowałem oba foldery po odinstalowaniu sterownika i to pomogło. Nie pamiętam, sam sprawdź.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 64
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: Problem z E3372h po flashu.

Postautor: toom189 » 2018-04-19, 21:25

U mnie na Win 10 jest tylko w C:\ProgramData\MobileBrServ\ArConfig.dat edycja usuniecie nic nie daje... Po podłączeniu pod router Ruter wyświetla konflikt adresów IP LAN.
Może walne normalne oprogramowanie te z programem tylko jak by dało rade jak byś podał linki do sprawdzonych obydwu części ?

Edit
W DC MAM
DC - Unlocker 2 Client 1.00.1396

Detecting modem :

selection :
manufacturer - Huawei modems
model - Auto detect (recommended)

Found Applications port COM14

Found modem : E3372
Model : Huawei E3372h
IMEI : XXXXXXXXXXXXXX
Serial NR. : XXXXXXXXXXXX
Firmware : 22.328.62.00.143
Compile date / time : Nov 28 2017 08:49:18
Hardware ver. : CL2E3372HM
Dashboard version : WEBUI_17.100.17.00.143-Mod1.20_HILINK
Web UI version : WEBUI_17.100.14.00.264_HILINK
SIM Lock status : unlocked
Wrong codes entered : 0 (unlock attempts left : 10)

I dalej biała strona

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6276
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Problem z E3372h po flashu.

Postautor: dzejk » 2018-04-19, 22:29

Ja bym go przeflaszował jeszcze raz softem hilinkowym, ale z wcześniejszych wersji, np:
webui http://www.mediafire.com/file/n8m3sihic ... od1.10.rar
firmware http://www.mediafire.com/file/r99419731 ... _05.10.rar

A jak chcesz wracać do wersji zwykłej, to:
http://www.mediafire.com/file/umdovro40 ... _01.01.rar
http://www.mediafire.com/file/z8hgtzuue ... .02.03.rar
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 64
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: Problem z E3372h po flashu.

Postautor: toom189 » 2018-04-19, 22:34

to jest tak zawsze ?
Dashboard version : WEBUI_17.100.17.00.143-Mod1.20_HILINK
Web UI version : WEBUI_17.100.14.00.264_HILINK

? :D

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6276
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Problem z E3372h po flashu.

Postautor: dzejk » 2018-04-19, 22:37

Nie, powinno być to samo. Dlatego ja bym go jeszcze raz potraktował softem hilinkowym. Najlepiej z wyjętą kartą sim.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 64
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: Problem z E3372h po flashu.

Postautor: toom189 » 2018-04-19, 22:47

zrobiłem flash plikami które podesłałeś i mam ===================================================================

DC - Unlocker 2 Client 1.00.1396

Detecting modem :

selection :
manufacturer - Huawei modems
model - Auto detect (recommended)

Found Applications port COM13

Found modem : E3372
Model : Huawei E3372h
IMEI : 861821038310253
Serial NR. : G4P7S17122004181
Firmware : 22.323.01.00.00
Compile date / time : Dec 24 2016 12:24:52
Hardware ver. : CL2E3372HM
Dashboard version : WEBUI_17.100.13.01.03-Mod1.10_HILINK
Web UI version : WEBUI_17.100.14.00.264_HILINK
SIM Lock status : unlocked
Wrong codes entered : 0 (unlock attempts left : 10)

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 64
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: Problem z E3372h po flashu.

Postautor: toom189 » 2018-04-20, 06:26

W tym temacie kolega z naszego forum miał ten sam modem w tej samej wersji oprogramowania
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=45272&start=675
Modem z Play, wygrywał metoda z modem2 od ciebie z MediaFire i mu poszło. Więc ja też sprawdzę

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 64
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: Problem z E3372h po flashu.

Postautor: toom189 » 2018-04-20, 17:51

Jako że nie mam przycisku edytuj to piszę kolejny post pod postem xD

Tym sposobem poszło i wszystko działa jak należny!
Jakie WebUI wgrać ? Wgrałem najnowsze ale to ten syf z Yandexem ? jakie ty używasz #dzejk ?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6276
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Problem z E3372h po flashu.

Postautor: dzejk » 2018-04-20, 18:53

Wgraj to, co dałem wyżej.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 64
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: Problem z E3372h po flashu.

Postautor: toom189 » 2018-04-20, 19:17

Tak zrobiłem, prędkości lepsze niż na e5573-320, więc jest super. Kupiłem nowy modem z gwarancją za 40 zł, dzięki twojej pomocy
#dzejk działa super. Dzięki wielkie!!


Wróć do „Modemy GSM”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości