HTC - wymuszanie konkretnego pasma

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

cegulla
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 212
Rejestracja: 2013-04-19, 13:19
Lokalizacja: Mazowsze>Żuromin

HTC - wymuszanie konkretnego pasma

Postautor: cegulla » 2016-08-02, 23:46

Witajcie, mam telefon htc desire 820 i chciałbym na nim wymusić konkretne pasmo, by trochę potestować nadajniki w mojej lokalizacji. Znacie może jakąś aplikację lub tryb serwisowy, który mi to umożliwi ? Mam LTE Discovery, ale ta aplikacja non stop pokazuje, że korzystam z LTE 1800 niezależnie od lokalizacji a z kolei singnal network info nie rozpoznaje pasm LTE, nie ukrywam, że na samym LTE mi zależy ;)

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2583
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: HTC - wymuszanie konkretnego pasma

Postautor: radius » 2016-08-03, 05:34


gb00
Początkujący użytkownik forum
Posty: 16
Rejestracja: 2016-09-07, 06:03

Re: HTC - wymuszanie konkretnego pasma

Postautor: gb00 » 2017-07-07, 07:40

podepnę się pod temat.
Chciałbym w telefonie żony wymusić tylko UMTS 900. Ma telefon Neffos C5.
Znalazłem aplikację która to umożliwia:
MTK Engineering Mode
Nie znam się na smartfonach (sam posiadam zwykły telefon).
Pytanie brzmi jak z gwarancją po uruchomieniu trybu serwisowego (Engineer Mode, service mode, itp) lub powyższej aplikacji i ewentualnego uwalenia telefonu. Nie mam tak zwanego roota i nie chcę mieć.


Wróć do „Telefony i internet komórkowy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość