Konfiguracja Nighthawk m1 w sieci T-Mobile

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

Yudus
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2019-07-04, 18:54

Konfiguracja Nighthawk m1 w sieci T-Mobile

Postautor: Yudus » 2019-07-04, 19:11

Witam serdecznie.
Na wstępie pozdrawiam wszystkim i zaznaczam ze jestem bardzo NewBee jeśli chodzi o sieci komórkowej...

Od 2 dni jestem w posiadaniu rotera Nighthawk m1 w sieci T-Mobile. Nadajnik znajduje się około 500 m od mojego domu.
Problem mam z prędkościami
Mój Iphone 8s po sieci LTE osiąga prędkość około 85DL

https://www.speedtest.net/my-result/i/3325755378

Na moim poprzednim routerze Huawei B525s-23a prędkości po Wifi wynoszą około 55DL

https://www.speedtest.net/my-result/i/3325765949

Natomiast Nighthawk wyciąga tylko 35DL po Wifi do telefonu...

Co robię źle, gdzie popełniam błąd...
jak to ustawić by zrobić z niego demona prędkości którym ponoć jest???

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz po podłączeniu po kablu do PS4 wyskakuje mi komunikat ze połączenie jest NAT3 i mam ograniczenia...

Pomoże ktoś

Oczekuje konstruktywnej pomocy i zaznaczam jeśli chcecie bym podał jakieś parametry to proszę podajcie mi jakim programem

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 4301
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Konfiguracja Nighthawk m1 w sieci T-Mobile

Postautor: onken » 2019-07-04, 19:38

Masz ten router w wersji eu ?
Wypożyczę kartę Play z internetem bez limitu
( 200 GB) potem lejek 1 Mb/s - 44,99 zł miesięcznie
Kontakt na PW :ok:

Yudus
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2019-07-04, 18:54

Re: Konfiguracja Nighthawk m1 w sieci T-Mobile

Postautor: Yudus » 2019-07-04, 20:26

Kupiony na Ali jako Odblokowany Netgear Nighthawk M1 4GX Gigabit LTE mobilny Router Dual Band 2.4 GHZ/5 GHZ bezprzewodowy Router
Wgrana najnowsza aktualizacja

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 4301
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Konfiguracja Nighthawk m1 w sieci T-Mobile

Postautor: onken » 2019-07-04, 20:46

To zapomnij, tylko jedno pasmo zadziała.
Wkopałeś się , jak wielu.
Nie uruchomisz na tej wersji agregacji więc jedno pasmo zadziała i nawet nie wybierzesz konkretnego.
Wypożyczę kartę Play z internetem bez limitu
( 200 GB) potem lejek 1 Mb/s - 44,99 zł miesięcznie
Kontakt na PW :ok:

Awatar użytkownika
radius
** Moderator **
Posty: 3313
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Konfiguracja Nighthawk m1 w sieci T-Mobile

Postautor: radius » 2019-07-04, 20:48

@onken czyli u nas te wersje azjatyckie nie agregują nic?
Nawet jednego bandu na nich nie idzie wymusić mimo, że odblokowany?
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych na podstawie eNB i CellID: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 4301
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Konfiguracja Nighthawk m1 w sieci T-Mobile

Postautor: onken » 2019-07-04, 20:56

Miałem taki, nie agregowal nic.
Kolega z forum też miał i też nic.
Próba ustawiania bandów zwraca error, czego nie ma w wersji eu
Wypożyczę kartę Play z internetem bez limitu
( 200 GB) potem lejek 1 Mb/s - 44,99 zł miesięcznie
Kontakt na PW :ok:

Awatar użytkownika
radius
** Moderator **
Posty: 3313
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Konfiguracja Nighthawk m1 w sieci T-Mobile

Postautor: radius » 2019-07-04, 21:24

U, bieda.
Na pocieszenie w Plusie jest: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=11&t=56588
Z czasem wylądują na aukcjach.
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych na podstawie eNB i CellID: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043

Yudus
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2019-07-04, 18:54

Re: Konfiguracja Nighthawk m1 w sieci T-Mobile

Postautor: Yudus » 2019-07-06, 11:19

Anjakiego programu używacie w przypadku tego modemu do wymuszenia agregacji?
Do huawei jest Hmenager a do netgera?

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 4301
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Konfiguracja Nighthawk m1 w sieci T-Mobile

Postautor: onken » 2019-07-06, 11:31

Przez telnet wyłącznie.
Ale... Nie działa wymuszanie na azjatyckich wersjach.
Tylko eu
Wypożyczę kartę Play z internetem bez limitu
( 200 GB) potem lejek 1 Mb/s - 44,99 zł miesięcznie
Kontakt na PW :ok:


Wróć do „Telefony i internet komórkowy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość