Play "odNowa"

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

Bmbr97
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2021-11-24, 18:34

Play "odNowa"

Postautor: Bmbr97 » 2022-08-10, 12:27

Cześć. Szukam informacji na jakiej zasadzie to działa. Kupiłem na próbę dwa startery.
Jest tutaj niby 100gb na start i 100gb na social media/yt.
Kartę należy zarejestrować, włożyć do urządzenia i to wsystsko już działa? Czy może trzeba najpierw doładować konto określoną kwota żeby pakiet mógł działać?

Mig25
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 923
Rejestracja: 2015-08-25, 18:45
Lokalizacja: z Nienacka

Re: Play "odNowa"

Postautor: Mig25 » 2022-08-10, 13:09

Działa ,ale zeby aktywowac te pakiety ,zarejestrować się i kartę w aplikacji Play24 ( to w niej się je aktywuje)

Bmbr97
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2021-11-24, 18:34

Re: Play "odNowa"

Postautor: Bmbr97 » 2022-08-10, 14:39

Okej.
Żadnych dodatkowych opłat nie ma?
Właśnie dostałem sprzęt do testu. Będzie okazja sprawdzić różnice z anteną zewnętrzną i bez bo antena jeszcze nie doszła :)

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 7193
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Play "odNowa"

Postautor: dzejk » 2022-08-12, 18:13

Doładowywać nie trzeba, a pakiet 100GB na start można też włączyć krótkimi kodami po wejściu do menu play24 przez *111#
Te drugie 100GB do youtube, itp. już chyba tylko przez apkę play24.

Bmbr97
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2021-11-24, 18:34

Re: Play "odNowa"

Postautor: Bmbr97 » 2022-08-12, 22:34

dzejk pisze:Doładowywać nie trzeba, a pakiet 100GB na start można też włączyć krótkimi kodami po wejściu do menu play24 przez *111#
Te drugie 100GB do youtube, itp. już chyba tylko przez apkę play24.

Czy przy aktywacji kolejnej karty musze wkładać ja do telefonu i wykonać jakąś akcję typu sprawdzenie stanu czy telefon do kogoś? Czy wystarczy karta w modem i dodanie nowej w apce Play?

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 18119
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Play "odNowa"

Postautor: matek451 » 2022-08-12, 22:43

Dodanie 100GB w aplikacji jest możliwe tylko po zalogowaniu się tej karty do sieci Play, wkladasz do routera i to wszystko, połączy się z siecią Play a ty dodasz pakiety na niej w aplikacji.

Bmbr97
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2021-11-24, 18:34

Re: Play "odNowa"

Postautor: Bmbr97 » 2022-08-13, 07:30

Super. Dzięki :)

Bmbr97
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2021-11-24, 18:34

Re: Play "odNowa"

Postautor: Bmbr97 » 2022-08-16, 14:35

Chciałem dodać kolejne karty i przy dwóch kolejnych kartach mam "numer telefonu jest niepoprawny". Co robić?

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 18119
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Play "odNowa"

Postautor: matek451 » 2022-08-16, 14:38

A zarejestrowałeś te 2 karty?

Bmbr97
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2021-11-24, 18:34

Re: Play "odNowa"

Postautor: Bmbr97 » 2022-08-16, 15:09

Biorę w apce Play dodaj inny numer w Play i nie wchodzi.
Chyba że to przez przeglądarkę trzeba na stronie Play?
https://tinypic.host/i/uLXSJ
A potem dopiero dodać do apki

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 18119
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Play "odNowa"

Postautor: matek451 » 2022-08-16, 16:12

Kart nie zarejestrujesz w aplikacji, tylko za pomocą strony Play24 jak na tym screene, zarejestrowane w ten sposób karty po jakimś czasie pokaża ci się na twoim koncie w aplikacji na telefonie i dopiero tam odpalisz te promocyjne pakiety, zarejestruj od razu on-line karty które masz, aktywujesz je pózniej w telefonie czy routerze jak bedziesz potrzebował nowe pakiety, uruchomienie tych 100+100GB jest mozliwe tylko na aktywowanych w ten sposób kartach.

Bmbr97
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2021-11-24, 18:34

Re: Play "odNowa"

Postautor: Bmbr97 » 2022-08-16, 17:38

Dobra teraz już kumam

Bmbr97
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2021-11-24, 18:34

Re: Play "odNowa"

Postautor: Bmbr97 » 2022-08-16, 21:33

matek451 pisze:Kart nie zarejestrujesz w aplikacji, tylko za pomocą strony Play24 jak na tym screene, zarejestrowane w ten sposób karty po jakimś czasie pokaża ci się na twoim koncie w aplikacji na telefonie i dopiero tam odpalisz te promocyjne pakiety, zarejestruj od razu on-line karty które masz, aktywujesz je pózniej w telefonie czy routerze jak bedziesz potrzebował nowe pakiety, uruchomienie tych 100+100GB jest mozliwe tylko na aktywowanych w ten sposób kartach.



Panowie znowu ratunku...
Spartolilem sprawę. Zarejestrowalem sobie dwie kolejne karty SIM, dodałem je w apce. Dziś skończył mi się pakiet z pierwszej karty SIM która rejestrowałem w punkcie.
Zniszczyłem ta kartę myśląc że nie będzie do niczego potrzebna.. teraz chciałem porejestrowac sobie kilka starterów a tu zonk. Z numerów zarejestrowanych wcześniej nie moge, jedynie z tej pierwszej karty która zniszczyłem no i nie dam rady z niej odczytać SMS którego potrzebuje..
Co w takim przypadku? Duplikat karty czy rejestrowax kolejna kartę w punkcie?

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 18119
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Play "odNowa"

Postautor: matek451 » 2022-08-16, 21:42

Zarejestruj w punkcie i w PLAY24 ustaw ją jako karta do zarzadzania kontem , duplikat nie jest za darmo.

Bmbr97
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2021-11-24, 18:34

Re: Play "odNowa"

Postautor: Bmbr97 » 2022-08-16, 21:46

Okej. Dzięki
Myślałem, że pozostałe numery będą miały takie same "uprawnienia" co numer pierwszy :p

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 7193
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Play "odNowa"

Postautor: dzejk » 2022-08-17, 20:27

Pisałem wyżej, że możesz 100GB na start włączyć też krótki kodem, bez konieczności posiadania aplikacji.
Te drugie 100GB do youtube i tak (wg mnie) ciężko wykorzystać, bo schodzi dopiero po tym pierwszym pakiecie.

Bmbr97
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2021-11-24, 18:34

Re: Play "odNowa"

Postautor: Bmbr97 » 2022-08-19, 14:58

Tak tak ale kartę trzeba było zarejestrować :p.. co bez pierwszego numeru mi się.nie.udalo. sytuacja ogarnięta już.

zulu144
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2019-05-30, 13:30

Re: Play "odNowa"

Postautor: zulu144 » 2022-08-23, 22:04

Bmbr97 i tak pewnie dla wygody można zainstalować ponownie aplikację ale z włożoną zarejestrowaną kartą SIM nowa czy stara nie ma znaczenia.

Bmbr97
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2021-11-24, 18:34

Re: Play "odNowa"

Postautor: Bmbr97 » 2022-08-24, 12:19

Bez karty zarejestrowanej w punkcie nie zarejestrujesz kolejnych. Jest to tak jakby karta administrator. Kolejne rejestrowane karty nie mają takich uprawnień

gr3go
Użytkownik forum
Posty: 21
Rejestracja: 2018-04-19, 15:05

Re: Play "odNowa"

Postautor: gr3go » 2022-08-30, 11:48

Ja rejestruję smsem 676 wpisując ZAREJESTRUJ, numer telefonu i kod PUK.

Kaloteck
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 192
Rejestracja: 2019-03-20, 14:36

Re: Play "odNowa"

Postautor: Kaloteck » 2022-09-09, 11:58

matek451 pisze:zarejestruj od razu on-line karty które masz, aktywujesz je pózniej w telefonie czy routerze jak bedziesz potrzebował nowe pakiety

Czyli że zarejestrowane karty czekają sobie na swoją kolej i ich termin ważności nie mija?

Bo w regulaminie jest tak:

"Z Oferty Promocyjnej 100 GB możesz skorzystać, jeżeli w okresie od (........) do (.......) aktywujesz Zestaw Startowy".

No i teraz pytanie - co oni rozumieją pod słowem "aktywacja".
Mam nadzieję, że odróżniają od "rejestracja".

Mig25
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 923
Rejestracja: 2015-08-25, 18:45
Lokalizacja: z Nienacka

Re: Play "odNowa"

Postautor: Mig25 » 2022-09-09, 16:25

Aktywacja to pierwsze logowanie w sieci , można zarejestrować numer dużo wcześniej , tak też jest w Plushu...

Kaloteck
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 192
Rejestracja: 2019-03-20, 14:36

Re: Play "odNowa"

Postautor: Kaloteck » 2022-09-10, 12:04

OK, to uściślijmy... rejestruję kartę "odNowa" (bez aktywacji) i jak długo może leżeć?

Mig25
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 923
Rejestracja: 2015-08-25, 18:45
Lokalizacja: z Nienacka

Re: Play "odNowa"

Postautor: Mig25 » 2022-09-10, 12:53

W rogu startera ( nie karty , tylko tej kartki do której przymocowana jest karta) jest taki napis " Aktywacja startera do..." (albo coś w tym stylu) i na pewno później już może się nie aktywować :)

Kaloteck
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 192
Rejestracja: 2019-03-20, 14:36

Re: Play "odNowa"

Postautor: Kaloteck » 2022-09-10, 21:56

Kupuję w hurcie bez kartek, więc nie wiem i dlatego pytam.
Ale przed chwilą zarejestrowany starter (bez aktywacji) pokazuje w aplikacji, że "ważność do 10 października 2023 r."

Bmbr97
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2021-11-24, 18:34

Re: Play "odNowa"

Postautor: Bmbr97 » 2022-09-12, 05:17

Ja teraz w apce wybieram świeża kartę, klikam w zakładkę "dla ciebie" i mi nie ładuje, jakiś błąd. W kartach na których wykorzystałem już pakiety normalnie wchodzi mi do tej zakładki. Póki co mam jeszcze pakiet, gdy się skończy spróbuję aktywować krótkim kodem, ale chciałem się dowiedzieć czy ktoś może ma podobnie czy to wina moich kart?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 7193
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Play "odNowa"

Postautor: dzejk » 2022-11-07, 11:06

Czy coś się zmieniło w najnowszej odsłonie darmowego neta w play na kartę?
Nadal działa na nowych starterach bez doładowań?
Bo wg play24 trzeba doładować za min. 10 zł i dopiero wtedy można włączyć darmowe 200GB na 30 dni.

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 6247
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Play "odNowa"

Postautor: onken » 2022-11-07, 15:33

Wczoraj aktywowałem i działa bez potrzeby doładowania

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w Orange lub T-Mobile

Cena - 60 zł za m-c
Kontakt na PW

gidle
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2022-11-14, 17:55

Re: Play "odNowa"

Postautor: gidle » 2022-11-14, 18:01

dzejk pisze:Czy coś się zmieniło w najnowszej odsłonie darmowego neta w play na kartę?
Nadal działa na nowych starterach bez doładowań?
Bo wg play24 trzeba doładować za min. 10 zł i dopiero wtedy można włączyć darmowe 200GB na 30 dni.


Przed chwilą próbowałem włączyć pakiet 200 GB na nowo zakupionej karcie (odNowa) i właśnie taki komunikat mi wyskoczył.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 7193
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Play "odNowa"

Postautor: dzejk » 2022-11-14, 20:19

gidle pisze:Przed chwilą próbowałem włączyć pakiet 200 GB na nowo zakupionej karcie (odNowa) i właśnie taki komunikat mi wyskoczył.

Pytałem w imieniu kolegi, sam tego nie widziałem.
Dopiero parę dni później zobaczyłem, że owszem - komunikat o 10 zł jest, ale jest też przycisk "Dalej" i bez problemu można włączyć ten pakiet bez żadnych doładowań.
Także dałeś się nabrać, jak mój kolega.
Chyba, że miałeś starszą wersję apki, tak jak opisane tutaj viewtopic.php?f=10&t=62704&start=90#p643178


Wróć do „Telefony i internet komórkowy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość