ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 800-3000MHz dipol

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

robertnik
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1713
Rejestracja: 2010-09-27, 17:05
Lokalizacja: Opole

Re: ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 800-3000MHz dipol

Postautor: robertnik » 2017-11-13, 18:51

1Gb na czymkolwiek to mistrzostwo świata. Ludzie takich wyników ze światłowodem nie mają. Netia coś się zbliża w lokalizacjach testowych, a tu bezprzewodowo i w dodatku na zwykłym mimo. Szok.

szczepan997
Stały użytkownik forum
Posty: 120
Rejestracja: 2016-05-04, 23:04
Lokalizacja: Piaseczno

Re: ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 800-3000MHz dipol

Postautor: szczepan997 » 2017-11-14, 00:05

Pewnie pusty sektor :rotfl:
Obrazek

Minak
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2017-11-13, 17:50

Re: ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 800-3000MHz dipol

Postautor: Minak » 2017-11-14, 19:30

??

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6313
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 800-3000MHz dipol

Postautor: dzejk » 2017-11-15, 00:10

Nabijają się z Ciebie, bo pomyliłeś litery w prędkościach - zamiast M dałeś G.
Jaki masz router, sprawdzałeś różne pasma w LTE?
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

Salarieri
Początkujący użytkownik forum
Posty: 11
Rejestracja: 2017-08-11, 09:01

Re: ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 800-3000MHz dipol

Postautor: Salarieri » 2018-05-26, 16:26

Minak pisze:Po podłączeniu anteny diody ładnie zaświeciły się wszystkie ale prędkość pozostała niska

Najprawdopodobniej sporo osób korzysta i nadajnik odciążony. Najlepiej przetestuj o trzeciej w nocy, kiedy większość osób śpi. U mnie z nadajnikiem 1800 MHz tak jest, że full 5 kresek zasięgu, a prędkości w godzinach szczytu poniżej 0,1 Mbps i czasami nawet prostej strony startowej Google nie idzie włączyć.


matek451 pisze:przy wszystkich pomiarach brak CID BTS-a

Tu już wina leży po stronie producenta routera, który w parametrach sygnału pominął bardzo ważny parametr CID. Posiadam router Huawei B593 i kilka godzin spędziłem na szukaniu w jaki sposób uzyskać ten parametr, gdyż bardzo ułatwiłoby mi to precyzyjne ustawianie anten, niestety nie udało mi się niczego znaleźć. Mogę jedynie na podstawie mapy BTSearch próbować się domyślać nadajnika.

matek451 pisze:Jaka to lokalizacja i operator?

Operator Orange, lokalizacja okolice Mińska Mazowieckiego:
Obrazek

Przepraszam, że po takim czasie odpisuję, ale jestem nowy na forum i niechcący nie zaznaczyłem obserwacji wątku, więc nie wiedziałem o Twojej wiadomości. Obecnie jestem w trakcie wymieniania tych anten ATK-LOG ALP LTE MIMO na dwa metrowe Gridy 2,4 GHz. Jak je zamontuję to napiszę szczegółowo jak się sprawują.


Wróć do „Anteny GSM oraz problemy z zasięgiem”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości