Operator do połączenia kilku VOIP

Informacje o nowych technologiach w łączności mobilnej i ich zastosowaniu - HSDPA, HSUPA, GPS, SIP, UPnP, VIDEO-rozmowy, VOIP.

Moderator: Moderatorzy

zbigu32
Początkujący użytkownik forum
Posty: 11
Rejestracja: 2012-04-18, 19:55
Lokalizacja: katowice

Operator do połączenia kilku VOIP

Postautor: zbigu32 » 2012-05-29, 13:42

Szukam jakiegoś operatora u którego mógłbym wykupić polski numer miejski oraz zintegrować min. 1 a najlepiej 2 innych operatorów voip - do dzwonienia na komórki i na stacjonarne. Taką funkcjonalność znalazłem tylko w freeconet, ale za numer miejski trzeba płacić co miesiąc. Czy gdzieś indziej też taka funkcjonalność jest dostępna?

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8711
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Operator do połączenia kilku VOIP

Postautor: key » 2012-05-29, 14:41

Na kazdej dobrej bramce VoIP zrobisz taka funkcjonalnosc. Mozesz zrobic przekierowanie miedzy tymi numerami albo na zewnetrzne numery.

Ja mam Frytke (patrz profil) na ktorej mam w tej chwili 4 czy piec numerow n.p. gdy jestem na urlopie automatycznie przekierowuje mi na VoIPa na komorce (3CX).

W actio.pl dostaniesz darmowy numer.

myslak12
Początkujący użytkownik forum
Posty: 12
Rejestracja: 2012-01-05, 19:45
Lokalizacja: pomorze

Re: Operator do połączenia kilku VOIP

Postautor: myslak12 » 2012-05-30, 18:49

w happycall też jest numer za darmo www.happycall.pl

zbigu32
Początkujący użytkownik forum
Posty: 11
Rejestracja: 2012-04-18, 19:55
Lokalizacja: katowice

Re: Operator do połączenia kilku VOIP

Postautor: zbigu32 » 2012-05-31, 14:03

myslak12 pisze:w happycall też jest numer za darmo www.happycall.pl


nie do końca za darmo, bo pisze, że trzeba 5 zł co rok za przedłużenie płacić, ale to nie najważniejsze, tylko nie wiem czy w tej bramce która mam - cisco 112 można skonfigurować numer miejski np z actio ale dzwonienie ustawić dla zewnętrznego operatora voip?

w panelu cisco mam 2 linie telefoniczne - i dla każdej z nich moge przypisać sip i password. na logikę w jednej z linii powinienem wpisać password dla konta np z lokalnego operatora z numerem miejskim jak actio a jako drugie podać dane do operatora zewnętrznego, ale nie widzę nigdzie takiego pola. Jest tylko dla dodania jednego proxy sip. Czy na tym routerze nie ma możliwości by to skonfigurować?

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8711
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Operator do połączenia kilku VOIP

Postautor: key » 2012-05-31, 20:11

Nie znam tej bramki. W wiekszosci bramek jakie znam, istnieje cos takiego jak dialplan - przypisanie lini wyjsciowych w.g. filtrow.

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8711
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Operator do połączenia kilku VOIP

Postautor: key » 2015-06-18, 10:09

Archeolog sie znalazl :dobani: :facepalm:

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6067
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Operator do połączenia kilku VOIP

Postautor: dzejk » 2016-12-07, 13:35

napisać odpowiedź do posta sprzed 3 lat to jedno, ale wrócić po kolejnych 1,5 roku z przeprosinami... :D
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5 / Orange free
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents


Wróć do „Nowe technologie i standardy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości