NCI pokazuje band 32l w Orange

Informacje o nowych technologiach w łączności mobilnej i ich zastosowaniu - HSDPA, HSUPA, GPS, SIP, UPnP, VIDEO-rozmowy, VOIP.

Moderator: Moderatorzy

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

NCI pokazuje band 32l w Orange

Postautor: toom189 » 2018-03-02, 21:03

Elo.
Mam problemy w nju ciągle zrywa mi połączenie lte co jakiś czas czasami kilka razy w minucie, ale nie ważne. Postanowiłem zobaczyć co dzieje się w NETWORK CELL INFO. I zauważyłem tam band 32l co to jest? 32l to 1500 MHz przecież u nas tego nie ma.
Oto screen
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2935
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: NCI pokazuje band 32l w Orange

Postautor: radius » 2018-03-03, 11:57

Ciekawe co by pokazał Huawei B525, który wspiera LTE1500.

Szukam czy to nie jakiś projekt gminny na etapie ostatniej mili, ale tam chyba na 3,5 GHz wpuszczali abonentów.

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: NCI pokazuje band 32l w Orange

Postautor: toom189 » 2018-03-03, 13:37

Screen z urządzenia Network Cell Info to Samsung Galaxy Note 8
Obrazek

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2935
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: NCI pokazuje band 32l w Orange

Postautor: radius » 2018-03-03, 15:37

Spróbuj dotrzeć do kodu na MENU serwisowe. Wtedy wymusisz Band32. I jako, że do Orange się nie będzie mógł zalogować to pokaże MNC i MCC innego operatora.

Proste MENU serwisowe masz pod *#0011#

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: NCI pokazuje band 32l w Orange

Postautor: toom189 » 2018-03-03, 15:51

Nie wiem jak wymyślić częstotliwość. W menu mam takie coś i tyle
Obrazek
Bo mam 2 karty sim, ta druga to nju (Orange)
Obrazek

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 2935
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: NCI pokazuje band 32l w Orange

Postautor: radius » 2018-03-03, 16:34

No, a wejdź dalej w opcję pierwszą lub drugą.

I tam się powinno coś ukazać.

Najstarszy sposób to:

[MENU] (trzy kropki) + opcja [Back]
[MENU] + [Key Input] + "Q",
[MENU] + [Key Input] + "0000", poczekać 5-10 sekund, otworzy
się menu serwisowe
UMTS - DEBUG SCREEN - PHONE CONTROL - NETWORK CONTROL

toom189
Stały użytkownik forum
Posty: 61
Rejestracja: 2012-02-08, 20:40
Lokalizacja: Lublin

Re: NCI pokazuje band 32l w Orange

Postautor: toom189 » 2018-03-03, 18:16

Chyba to zablokowali bo nie działa. Nic się wiecej nie pojawia. Bez różnicy czy wybiorę stack 1 czy 2 nic się nie pojawia więcej
Obrazek

szczepan997
Stały użytkownik forum
Posty: 120
Rejestracja: 2016-05-04, 23:04
Lokalizacja: Piaseczno

Re: NCI pokazuje band 32l w Orange

Postautor: szczepan997 » 2018-03-12, 15:58

Był kod na samsungi *#2683662# gdzie mozna bylo wymuszac poszczegolne pasma, ale np w s7 i s8 to jakiś czas temu zablokowali ale moze na note 8 to jeszcze działa.
Obrazek

Awatar użytkownika
ksx4system
Stały użytkownik forum
Posty: 107
Rejestracja: 2008-03-18, 12:18
Lokalizacja: Warszawa

Re: NCI pokazuje band 32l w Orange

Postautor: ksx4system » 2018-04-24, 16:38

radius pisze:Ciekawe co by pokazał Huawei B525, który wspiera LTE1500.

Szukam czy to nie jakiś projekt gminny na etapie ostatniej mili, ale tam chyba na 3,5 GHz wpuszczali abonentów.


może to zamknięty test któregoś większego operatora? jeśli pamięć mnie nie myli to EU "pobłogosławiła" pasma 700 oraz 1500MHz jako digital dividend...
http://ksx4system.net ### Get a Mac! ### Plus LTE-A via klucz.net # 100 postów = 25/04/2018
moje graty do LTE: Huawei E5186s-22a, Alcatel L850V, ZTE MF90+


Wróć do „Nowe technologie i standardy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości