Działają tylko strony google- Netgear R7800

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu radiowego w swojej miejscowości? Sprawdź www.dostawcy-internetu.pl ogólnopolski katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

rbob
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2018-01-08, 16:16

Działają tylko strony google- Netgear R7800

Postautor: rbob » 2018-01-08, 16:19

Witam.
Mam modem/router ZTE F600 światlowód i z routerem TL WR1043ND wszystko działa ok. Kupiłem Netgear R7800 i po ustawieniu go jako router z takimi samymi ustawieniami jak TP Link ( IP i DNS automat) i podłączeniu bezpośrednio do ZTE otwierają się na chromie tylko strony od google. Ping działa do każdej strony zarówno po wpisaniu domeny jak i adresu. Kiedy podłączę R7800 nic w nim nie zmieniając do TP Linka wszystkie strony otwierają się na obydwu routerach.
Z góry dzięki za pomoc.

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8618
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Działają tylko strony google- Netgear R7800

Postautor: key » 2018-01-08, 20:55

Sprawdz jaki DNS masz na komputerze.

rbob
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2018-01-08, 16:16

Re: Działają tylko strony google- Netgear R7800

Postautor: rbob » 2018-01-11, 09:01

Mam 192.168.3.1

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8618
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Działają tylko strony google- Netgear R7800

Postautor: key » 2018-01-11, 09:30

Wstaw wynik ipconfig /all

Zmien na 8.8.8.8.

Sprawdz czy teraz dziala. Wstaw wynik ipconfig /all

rbob
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2018-01-08, 16:16

Re: Działają tylko strony google- Netgear R7800

Postautor: rbob » 2018-01-12, 16:57

Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 48-5D-60-3E-68-36
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::18e6:cd98:e992:aa91%19(Preferowane)
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.3.3(Preferowane)
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 12 stycznia 2018 15:58:13
Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 13 stycznia 2018 15:58:13
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.3.1
Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.3.1
Identyfikator IAID DHCPv6 . . . . : 172514656
Identyfikator DUID klienta DHCPv6 : 00-01-00-01-20-89-01-CC-48-5D-60-3E-68-36
Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.3.1
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Włączony

Po zmianie w routerze na 8.8.8.8. to samo, po zmianie w laptopie na 8.8.8.8 zmienil sie tylko serwer dns na 8.8.8.8.
net nie działa w obydwu przypadkach poza google i pingowaniem.

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8618
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Działają tylko strony google- Netgear R7800

Postautor: key » 2018-01-12, 17:08

Jesli pingi przechodza, to wyglada na zle skonfigurowana przegladarke.

rbob
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2018-01-08, 16:16

Re: Działają tylko strony google- Netgear R7800

Postautor: rbob » 2018-01-12, 19:50

Identycznie jest na drugim laptopie i na dwoch smartfonach. Nic nie działa poza stronami google, gopogle maps, youtube na chrome. Na operze i mozilli nie ma nic. Za to nie ma żadnych problemów, kiedy z identycznymi ustawieniami podłączę do ZTE TPLinka. Jak również nie ma problemów, kiedy podłączę TPLink do Zte a R7800 do TPLinka. Wtedy mam dostęp do internetu na obydwu routerach. I na TPLink i R7800.

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8618
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Działają tylko strony google- Netgear R7800

Postautor: key » 2018-01-15, 07:46

Jeszcze mozesz miec:
- aktywny filtr WWW w routerze
- zle ustawione lub brak proxy
- blokady ze trony ISP

Probowales przeresetowac router do ustawien fabrycznych?

rbob
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2018-01-08, 16:16

Re: Działają tylko strony google- Netgear R7800

Postautor: rbob » 2018-01-15, 17:26

Nie mam nigdzie ustawionego proxy, nie mam filtra www. Router resetowałem kilka razy. Na TPLink jest wszystko ok. Jednak Netgear ma dużo więcej ustawień.


Wróć do „Internet radiowy - WiFi - routery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości