Problem z ddns w orange

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu radiowego w swojej miejscowości? Sprawdź www.dostawcy-internetu.pl ogólnopolski katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

sebi88
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2019-10-26, 20:18

Problem z ddns w orange

Postautor: sebi88 » 2019-10-26, 20:24

Witam posiadam neostrade z funbox 2.0. Posiadam ipv6 utworzyłem sobie konto w serwisie no-ip i dodalem subdomene dla ipv6. po wpisaniu danych w konfiguracji ddns na routerze. Pokazuje mi uknown nie pokazuje mi czasu. Ogolnie nie działa ddns :( nie wiem co mam zrobić aby zadziałało. Probowałem zrobic twardy reset to nie pomaga...

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22180
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Problem z ddns w orange

Postautor: wojteks » 2019-10-26, 20:28

Najpierw sprawdź czy klientem na Windowsa/Linuxa działa.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

sebi88
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2019-10-26, 20:18

Re: Problem z ddns w orange

Postautor: sebi88 » 2019-11-02, 14:32

Pod ipv6 nie działa, wiec polaczylem sie po ipv4 i wpisałem ddns pod ipv4 lecz problem jest tego typu ze po wifi dziala logowanie sie do routera ale gdy lacze sie z subdomena po internecie komorkowym ten ddns nie działa :( nie mam juz pomyslów...

sebi88
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2019-10-26, 20:18

Re: Problem z ddns w orange

Postautor: sebi88 » 2019-11-08, 11:29

zna ktoś odpowiedz ?

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22180
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Problem z ddns w orange

Postautor: wojteks » 2019-11-08, 15:04

Oprócz ddnsu musisz przekierować odpowiednie porty w routerze, tak samo zwykle router ma wyłączone zarządzanie od strony WAN.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

sebi88
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2019-10-26, 20:18

Re: Problem z ddns w orange

Postautor: sebi88 » 2019-11-08, 21:26

wojteks pisze:Oprócz ddnsu musisz przekierować odpowiednie porty w routerze, tak samo zwykle router ma wyłączone zarządzanie od strony WAN.



Jak dokładnie to zrobić ?

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22180
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Problem z ddns w orange

Postautor: wojteks » 2019-11-08, 21:45

To zależy od konkretnego routera który posiadasz. Nazwy opcji bywają różne. Funboxa 2.0 na oczy nie widziałem. Pytaj na forum neostrady czy googla po typie routera.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

sebi88
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2019-10-26, 20:18

Re: Problem z ddns w orange

Postautor: sebi88 » 2019-11-09, 16:51

wojteks pisze:To zależy od konkretnego routera który posiadasz. Nazwy opcji bywają różne. Funboxa 2.0 na oczy nie widziałem. Pytaj na forum neostrady czy googla po typie routera.


Obrazek

cos pomogę ?

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22180
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Problem z ddns w orange

Postautor: wojteks » 2019-11-09, 17:58

No to w tym oknie/tabeli dodajesz odpowiednie przekierowanie tego co chcesz z zewnątrz widzieć. Potem będziesz łączył się do swojej sieci nazwaddns: numer portu
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

sebi88
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2019-10-26, 20:18

Re: Problem z ddns w orange

Postautor: sebi88 » 2019-11-11, 19:14

wojteks pisze:No to w tym oknie/tabeli dodajesz odpowiednie przekierowanie tego co chcesz z zewnątrz widzieć. Potem będziesz łączył się do swojej sieci nazwaddns: numer portu

np jak ustawic do logowania do panelu routera ?

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22180
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Problem z ddns w orange

Postautor: wojteks » 2019-11-11, 19:46

Logowanie do routera (jeżeli jest w ogóle możliwe z zewnątrz) ustawia się raczej gdzie indziej, w jakiejś zakładce "security" czy "administration", nie znam tego modelu.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724


Wróć do „Internet radiowy - WiFi - routery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość