Router LTE (z wbudowanym modemem)

Opis sprzętu (modemów, telefonów, routerów itd) oraz oprogramowania przygotowane przez użytkowników naszego forum.

Moderator: Moderatorzy

adamk99
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2017-10-25, 16:47

Router LTE (z wbudowanym modemem)

Postautor: adamk99 » 2017-11-18, 13:13

Na wstępie witam i pozdrawiam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem tego forum.
Posiadam internet LTE i póki co tylko z takiej opcji mogę korzystać. Ma w związku z tym pytanie.
Które z dostępnych na naszym rynku routeerów LTE z wbudowanym modemem ma taką opcję w oprogramowaniu, która umożliwia wymuszenie częstotliwości LTE. Precyzuję - w oprogramowaniu routera mogę wybrać dostępne opcje np. LTE T-Mobile 800, 1800 i 2600. Ustawiam na sztywno np. 2600. Z tego co zdążyłem zauważyć taką opcję ma FRITZ!BOX 6820 LTE link: http://www.smart-test.pl/testy-smartfon ... -play.html. Czy są jeszcze inne modele routerów, które umożliwiają wybranie takich opcji?? Bardzo proszę o pomoc.

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 9505
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Router LTE (z wbudowanym modemem)

Postautor: matek451 » 2017-11-18, 13:45

Na ten temat jest na forum mnóstwo informacji. Praktycznie wszystkie stacjonarne routery LTE i LTE-A Huawei mają opcję wymuszania pasm LTE i agregacji LTE-A za pomocą aplikacji na telefon z Android lub Toolbox 0.9 czy LTEWatchH. Ten FBox to zabytek przy najnowszych routerach Huawei z LTE-A.
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

adamk99
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2017-10-25, 16:47

Re: Router LTE (z wbudowanym modemem)

Postautor: adamk99 » 2017-11-18, 16:12

No tak, jednak z moim modemem nie działaja te programy a chodzi mi o soft fabryczny, który to załatwia.

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21509
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Router LTE (z wbudowanym modemem)

Postautor: wojteks » 2017-11-19, 02:23

A jaki masz teraz modem? Do wspomnianych Huawei z LTE/LTE-A łączysz się raz, wymuszasz pasmo i tak zostaje do zmiany więc nie rozumiem Twojego problemu.
Nie pomagam na PW!


Wróć do „Testy, recenzje, opisy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość