Huawei D100

Opis sprzętu (modemów, telefonów, routerów itd) oraz oprogramowania przygotowane przez użytkowników naszego forum.

Moderator: Moderatorzy

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22086
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: Huawei D100

Postautor: ja.michal » 2016-02-11, 19:37

Pytanie jak po kablu? Po WiFi to sprawa jasna to nie ma czego oczekiwać od 802.11g. ;)

ericandor
Początkujący użytkownik forum
Posty: 11
Rejestracja: 2007-01-15, 07:47
Lokalizacja: PL

Re: Huawei D100

Postautor: ericandor » 2016-08-13, 15:45

E3372h-153 Hilink, D100 FW DNA, wyniki speedtest.net:
WiFi: 6.5/1.7
Eth: 6.3/1.7
E3372h bezposrednio wpiety do komputer: 15/43 ;)

Czy da sie na D100 wymusic zeby skonfigurowal E3372h jako "4G/LTE only" ?

CzechuXX
Stały użytkownik forum
Posty: 130
Rejestracja: 2016-03-14, 07:15

Re: Huawei D100

Postautor: CzechuXX » 2016-08-13, 16:51

Wepnij modem do komputera. Wejdź w ustawienia. Zaznacz only lte. Wepnij do routera. Powinno być only lte.
D-link DWR 116 + Huawei e3372
Cybertech Dual LTE/4G 15dBi MIMO 1800 MHz
LTE RBM5

ericandor
Początkujący użytkownik forum
Posty: 11
Rejestracja: 2007-01-15, 07:47
Lokalizacja: PL

Re: Huawei D100

Postautor: ericandor » 2016-08-13, 17:17

Dzieki,

problemy mam dwa:
1. Moj modem Hilink nie ma opcji "only lte" na stronie WWW...
2. D100 ma w "Network Settings" ustawienie "Preferred Mode:" "GSM Preferred", "WCDMA Preferred", "GSM Only", "WCDMA Only". Obawiam sie ze nawet jesli uda mi sie przestawic e3372h w "lte only", np. za pomoca komendy "AT^SYSCFGEX="03",3FFFFFFF,2,4,4,," (LTE B3 (1800 +)) to D100 i tak cos poprzestawia z powodu ustawienia "Preferred Mode"..

Jakies pomysly ? :)

Pozdrawiam

ericandor
Początkujący użytkownik forum
Posty: 11
Rejestracja: 2007-01-15, 07:47
Lokalizacja: PL

Re: Huawei D100

Postautor: ericandor » 2016-08-13, 21:03

CzechuXX pisze:Wepnij modem do komputera. Wejdź w ustawienia. Zaznacz only lte. Wepnij do routera. Powinno być only lte.


Zainstalowałem na modemie odpowiednie FW. Zgodnie z sugestią, zmiany w konfiguracji zrobiłem przez WWW modemu.
Podłączyłem do D100, tam próbowałem (na wszelki wypadek ;) ) zmienić "Preferred Mode", ale za każdym razem operacja kończyła się niepowodzeniem. Modem podłączyłem ponownie do PC, sprawdziłem ustawienia na WWW, są takie jak powinny być (LTE Only, B3 (FDD 1800), Manual)! Jest nadzieja! :)

Dziękuje CzechuXX!

Pozdrawiam!

CzechuXX
Stały użytkownik forum
Posty: 130
Rejestracja: 2016-03-14, 07:15

Re: Huawei D100

Postautor: CzechuXX » 2016-08-14, 08:32

Nie ma sprawy; )
Powinno być ok. U mnie na S tak chodzi i nawet działa ;)
D-link DWR 116 + Huawei e3372
Cybertech Dual LTE/4G 15dBi MIMO 1800 MHz
LTE RBM5


Wróć do „Testy, recenzje, opisy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość