Router TP-Link TL-WR1043ND

Opis sprzętu (modemów, telefonów, routerów itd) oraz oprogramowania przygotowane przez użytkowników naszego forum.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jo_gurt
** Moderator **
Posty: 16553
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Router TP-Link TL-WR1043ND

Postautor: Jo_gurt » 2012-07-25, 14:49

Tzn na pewno nie będzie działało to tak jak NetLimiter, tj. nazwy programów i cyferka obok.
Router nie ma takich informacji, więc musisz operować adresami IP i portami - a to da się limitować raczej bez problemu.

lee99
Początkujący użytkownik forum
Posty: 19
Rejestracja: 2009-09-20, 12:04
Lokalizacja: Katowice

Re: Router TP-Link TL-WR1043ND

Postautor: lee99 » 2012-07-25, 15:40

Aha

Czyli można z poziomu softu zablokować to żeby system nie pożerał danych w tle ?
Huawei E3131u2
RBM One
Samsung GT-S5380D

Awatar użytkownika
Jo_gurt
** Moderator **
Posty: 16553
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Router TP-Link TL-WR1043ND

Postautor: Jo_gurt » 2012-07-25, 17:16

Co rozumiesz przez system? Pamiętaj o wyrażeniu tego w adresach źródłowych lub docelowych i portach.

lee99
Początkujący użytkownik forum
Posty: 19
Rejestracja: 2009-09-20, 12:04
Lokalizacja: Katowice

Re: Router TP-Link TL-WR1043ND

Postautor: lee99 » 2012-07-25, 17:21

linux windows itp. ;) bo jak pamiętam to w tle poradzi ładnie zeżreć danych a jak net na kartę to trzeba by ograniczyć to :)
Huawei E3131u2

RBM One

Samsung GT-S5380D

Awatar użytkownika
Jo_gurt
** Moderator **
Posty: 16553
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Router TP-Link TL-WR1043ND

Postautor: Jo_gurt » 2012-07-25, 17:24

Ale konkretniej. Sam system niewiele robi poza obsługą systemu plików, urządzeń i zarządzaniem pamięcią.

lee99
Początkujący użytkownik forum
Posty: 19
Rejestracja: 2009-09-20, 12:04
Lokalizacja: Katowice

Re: Router TP-Link TL-WR1043ND

Postautor: lee99 » 2012-07-25, 17:28

aha...

czyli trzeba by wiedzieć który proces systemowy pożera dane... a da się wtedy to zablokować z poziomu routera ?
Huawei E3131u2

RBM One

Samsung GT-S5380D

fryta22
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2012-01-04, 17:04
Lokalizacja: Kraków

Re: Router TP-Link TL-WR1043ND

Postautor: fryta22 » 2013-02-04, 09:41

Koledzy, wybrałem ten router, ponieważ router będzie pracował w mieszkaniu dwupoziomowym, chciałbym przy instalacji zaryzykować i nie podłączać dodatkowych repeaterów itd.

1. Czy te antenki, które są przy nim, czy wszystkie trzy są aktywne, jakiej są mocy ?
2. W celu wzmocnienia sygnału, czy jest sens dokupowania mocniejszych anten, np takiej ?
http://allegro.pl/tp-link-tl-ant2408cl-antena-dookolna-indoor-8dbi-i2934033905.html

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10464
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: Router TP-Link TL-WR1043ND

Postautor: krystianb » 2013-02-04, 13:25

fryta22 pisze:2. W celu wzmocnienia sygnału, czy jest sens dokupowania mocniejszych anten, np takiej ?
Jeśli by działała, to w na drugim poziomie pogorszył byś sobie sygnał.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!

fryta22
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2012-01-04, 17:04
Lokalizacja: Kraków

Re: Router TP-Link TL-WR1043ND

Postautor: fryta22 » 2013-02-04, 15:51

Czyli lepiej nie zmieniać anten, zostawić te, które są ?

monikazima123
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2013-04-07, 21:52
Lokalizacja: Kielce

Re: Router TP-Link TL-WR1043ND

Postautor: monikazima123 » 2013-04-07, 21:57

Co masz na myśli mówiąc pogorszenie sygnału?


Wróć do „Testy, recenzje, opisy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości