zewnetrzne sterowanie

Opis sprzętu (modemów, telefonów, routerów itd) oraz oprogramowania przygotowane przez użytkowników naszego forum.

Moderator: Moderatorzy

przemo.22
Początkujący użytkownik forum
Posty: 13
Rejestracja: 2015-01-08, 19:25
Lokalizacja: Bełchatów

zewnetrzne sterowanie

Postautor: przemo.22 » 2015-01-08, 19:36

Witam posiadam internet z polsatu ze sprzętem Huawei E3272 + EDIMAX LT-6408n i do tego mam dysk sieciowy zyxel chciałbym sterować zewnętrznie czyli przez tablet lub telefon ruterem aby pobudził mój dysk ale nie mogę poradzić sobie z ustawieniami DDNS_ . Możecie coś doradzić lub wrzucić jakąś instrukcje?

[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2015-01-08, 19:40 ]
:pppp:
Ostatnio zmieniony 2015-01-08, 19:40 przez przemo.22, łącznie zmieniany 1 raz.

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22223
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: zewnetrzne sterowanie

Postautor: ja.michal » 2015-01-08, 19:41

Masz na myśli sterowanie w ramach sieci lokalnej czy z zewnątrz, przez internet?

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8664
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: zewnetrzne sterowanie

Postautor: key » 2015-01-08, 20:11

DDNS sugeruje z internetu. To niestety nie dziala.

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22223
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: zewnetrzne sterowanie

Postautor: ja.michal » 2015-01-08, 20:16

Dlatego pytam bo może nie być to internet, a wtedy nie ma co używać DDNS.

przemo.22
Początkujący użytkownik forum
Posty: 13
Rejestracja: 2015-01-08, 19:25
Lokalizacja: Bełchatów

Re: zewnetrzne sterowanie

Postautor: przemo.22 » 2015-01-09, 07:09

Zewnętrznej

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22223
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: zewnetrzne sterowanie

Postautor: ja.michal » 2015-01-09, 15:32

Trzeba wykupić w Plusie przynajmniej dynamiczne zewnętrzne IP. Jest i statyczne w opcji więc DDNS nie jest potrzebne wtedy. Jeżeli łączysz się w LTE to niestety nie będzie to działać - jedynie 3G i 2G.

przemo.22
Początkujący użytkownik forum
Posty: 13
Rejestracja: 2015-01-08, 19:25
Lokalizacja: Bełchatów

Re: zewnetrzne sterowanie

Postautor: przemo.22 » 2015-01-11, 12:15

A czy wymiana sprzętu np routera dala by cos?

[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2015-01-11, 20:50 ]
:pppp:
Ostatnio zmieniony 2015-01-11, 20:50 przez przemo.22, łącznie zmieniany 1 raz.

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8664
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: zewnetrzne sterowanie

Postautor: key » 2015-01-11, 12:18

Nie, blokada jest w sieci.


Mozesz probowac z odwroconym VPN.


Wróć do „Testy, recenzje, opisy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość